La noi, ca de altfel in mai toate asociatiile de proprietari, lucrurile sunt neclare in legatura cu centralele termice de apartament. RADET si-a afirmat punctul de vedere, subliniind ca din martie 2007 nu va mai da aprobari individuale de debransari pentru montari de centrale termice, iar Liga “Habitat” si Federatia Asociatiilor de Proprietari au reactionat vehement, considerand ca e o interpretare incorecta. Deci, cum ramane?
Titel Brezniteanu (Bucuresti)
Legea 325/2006 privind serviciul public de alimentare cu energie termica nu cuprinde precizari fara echivoc. Ca si pana acum, aprobarea furnizorului, respectiv a RADET, implica in prealabil aprobarea adunarii generale care trebuie sa cumpaneasca intre dreptul proprietarului de a-si asigura un plus de confort la preturi mai reduse si dreptul colectivitatii de a veghea asupra sigurantei constructiei, centrala termica de apartament presupunand nu numai un potential pericol suplimentar de explozii, ci si perforari ale zidurilor de rezistenta.
Firma la care lucrez imi ofera un post bine remunerat in strainatate. Voi fi plecat din tara cel putin doi ani. Ce posibilitati am pentru a ma asigura ca apartamentul meu nu va avea de suferit pe timpul absentei?
Robert Ghetu (Bucuresti)
In conditiile in care nu puteti apela la rude sau prieteni pentru inspectari periodice si interventii in caz de necesitate (conducte sparte, incendii) se pot solicita serviciile unor firme specializate in administrarea locuintelor in lipsa proprietarilor. Acestea asigura curatenii periodice, verificari ale conductelor si instalatiilor, plata facturilor si impozitelor si chiar paza sau inchirieri pe perioade limitate de timp.
M-am saturat de haraielile din asociatia noastra, unde parerile sunt legi in vigoare. As dori sa ma retrag din asociatia de proprietari. Este posibil?
Dan Popovici (Bucuresti)
Da, va puteti retrage, dar in acest caz hotararile adunarii generale sunt obligatorii si pentru dv., fara a putea sa influentati luarea lor.
Sursa: Libertatea
Comentarii
Nu exista comentarii.