Este posibil sa fie inclusa la plata o persoana in plus in conditiile in care ruda care m-a vizitat nu a locuit decat cinci zile? Noile acte normative mai reglementeaza aspectele de acest gen? Dar in cazul in care un membru al familiei pleaca in concediu?
Emil Dumitru, Bucuresti
In cazul relatat, administratorul nu a procedat corect, vechile acte normative prevazand posibilitatea inclu-derii la plata a vizitatorilor care stau mai mult de 15 zile calendaristice. Ar fi fost corect sa pretinda cheltuieli numai pentru cele cinci zile de vizita. Pentru ca nu intamplator noile reglementari referitoare la asociatiile de proprietari n-au mai abordat acest aspect. Reglementarile erau necesare atunci cand contabilii si administratorii intampinau greutati majore in calcularea cheltuielilor pe zile, stabilindu-se durata absentelor la 30 de zile calendaristice si a vizitelor incluse la plata la peste 15 zile. Ca atare, adunarile ge-nerale pot statua principiul locatiei tip hotel, atat in cazul absentelor, cat si al vizitelor, evitandu-se astfel incorectitudinile de orice fel.
Aproape ca nu exista saptamana de la Dumnezeu sa nu ne trezim cu “harti” de umezeala pe tavan. Dar pentru a elimina sursa inundatiilor se impune a avea acces in apartamentul de deasupra noastra. Proprietarul insa refuza categoric. Cum nici cei de la Politie nu ne pot ajuta, considerand ca nu-i de competenta lor, as dori un sfat de la dv.
Tudor Liviu Octavian, Bucuresti
Solicitati de urgenta sprijinul comitetului executiv al asociatiei. Pentru ca proprietarii, conform art. 12, aliniatul b din Normele metodologice de aplicare a Legii 230/2007, au obli-gatia sa accepte accesul in apartamente, cu un preaviz de 5 zile, a unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna la care se poate avea acces numai din respectivul apartament. Mai mult, accesul se poate face fara preaviz in cazuri de urgenta. Pentru daunele ce
v-au fost produse se impune sa deschideti o actiune in justitie.
E corect ca de peste trei ani, de cand m-am casatorit, sa fiu inclusa la plata cheltuielilor de intretinere fara sa fiu trecuta si in cartea de imobil? Ca abia de curand a binevoit administratorul sa ma treaca si in cartea de imobil. Ce sa cred? Ca admi-nistratorul mi-a incasat ilegal niste bani?
Gabriela Marinescu, Pitesti
Daca ati locuit intr-adevar acolo, nu poate fi vorba nici pe departe de o incasare ilegala, cheltuielile de intretinere nefiind conditionate de inscrierea in cartea de imobil. Neglijarea inscrierii in cartea de imobil - deloc scuzabila - nu are nici un fel de consecinte juridice asupra dv., domiciliul fiind probat atat prin actul de identitate, cat si prin martori.
Eugen Eftimiu
Specialist in probleme locative
Sursa: Libertatea
Comentarii
Nu exista comentarii.