In Capitala exista locuinte care se inchiriaza cu tarife cuprinse intre 10.000 si 20.000 euro pe luna. Bucurestiul este una dintre cele mai scumpe capitale europene din acest punct de vedere, tarifele fiind comparabile cu cele din Paris. In Varsovia, de exemplu, chiria pentru o locuinta intr-o zona de lux este de aproximativ 2000 euro. In plus, in majoritatea tarilor europene, costul utilitatilor este inclus in tariful chiriei, iar la noi, este un cost suplimentar imputat chiriasului.
Daca aveti norocul de a avea o vila in Dorobanti, Primaverii, Floreasca sau Aviatorilor, puteti obtine din inchirierea ei un tarif care sa va scuteasca de grija de a mai merge la servici pentru a va putea intretine. O vila in nordul capitalei se inchirieaza si ea cu minim 8.000 de euro. Un penthouse la fel. Probabil ca acesta este si motivul pentru care multe dintre apartamentele de acest tip din complexurile rezidentiale noi sunt cumparate de diferite companii, la pachet, cand se afla inca in faza de proiect. Astfel incat, daca va permiteti tariful cerut de dezvoltatorii imobiliari pentru achizitionarea unui apartament de lux, nu mai stati pe ganduri, investitia poate fi recuperata in 2-3 ani.
O categorie privilegiata de angajati beneficiaza din partea companiilor de un pachet salarial foarte generos care include si o locuinta de serviciu, inchiriata pe perioada colaborarii. "Chiriasii de lux sunt in general persoane de cetatenie straina, expati, angajati in multinationale sau ambasade, care prefera sa locuiasca numai zonele ultracentrale si de nord. Atunci cand aleg locuinta decizia le apartine in totalitate, insa sunt nevoiti sa se incadreze in bugetul acordat de companie, dar de obicei aceasta le ofera multiple posibilitati. In zonele mentionate, tarifele variza intre 2.000 si 7.000 euro/luna pentru apartamentele cu destinatie rezidentiala si pot ajunge si la 20.000 pentru cladirile pretabile pentru sedii de ambasade", explica analistii imobiliari de la EuroMetropola.
Strainii cauta apartamentele cu 3 camere in vile sau in imobile cu regim mic de inaltime, complet si ultramodern mobilate si utilate. Cel mai putin atractive sunt apartamentele cu 2 camere si cele nemobilate, la acest nivel varianta unei garsoniere se excluzandu-se din start.
Dotarile si facilitatile unei locuinte trebuie sa se apropie foarte mult de cele oferite de un hotel. Diferenta de bani dintre o locuinta deja mobilata si una fara mobilier este de pana la 800 euro/luna, in cazul apartamentelor si poate depasi 1.500 euro pentru case-vile.Detalii precum dressingurile, camerele spatioase si luminoase sau finisajele moderne sunt deja elemente care intra in oferta standard. Inaltimea plafoanelor, camere special amenajate pentru biblioteci, elemente distinctive de arhitectura apartinand unei perioade definite sunt cele fac diferenta, mai ales din punctul de vedere al tarifului. Sunt foarte importante obiectele de interior (mobilier, decoratiuni, ornamente) si mai ales dotarile, pentru ca cei care sunt dispusi sa plateasca un tarif de mii de euro pentru o casa sunt foarte preocupati de securitate, confort si intimitate.
imobiliare
imobiliare
Comentarii
Nu exista comentarii.