Chiriile merg bine, dar romanul nu e facut sa fie chirias

17 noiembrie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Chiriile merg bine, dar romanul nu e facut sa fie chirias
 
          Vanzatorii tin de pretul pe care il doresc si cumparatorii asteapta ieftinirea la care au visat in toti acesti ani cu scumpiri continue. Vanzatorii mai spera intr-o apreciere a preturilor apartamentelor, insa cumparatorii vor discounturi. Aceasta situatie in care fiecare parte asteapta o masura decisiva din partea celeilalte, a dus la o scadere importanta a volumului vanzarilor.
           Cei care se afla in avantaj totusi sunt proprietarii carora le-a ramas varianta de a se transforma in rentieri daca nu sunt in pana de lichiditati si nimic altceva nu ii preseaza sa vanda acum. Daca pana de curand unii mai puteau pune in balanta: platesc chiria sau rata la banca pentru apartamentul meu?, acum doar prima varianta mai ramane la indemana. In acceptiunea romanilor, a fi chirias trebuie sa fie doar o situatie temporara, pana reusesc sa faca trecerea la statutul de proprietar. Putin sunt cei care s-ar putea obisnui cu pozitia de chirias, intr-o tara in care  ponderea cea mai mare din fondul locativ existent la sfarsitul anului 2007 o reprezintau locuintele aflate in proprietate majoritar privata (97,7%), iar la sfarsit de 2008, situatia nu s-a schimbat deloc, procentul de proprietari tinzind tot spre 100%.
          „Deocamdata avem o piata in care proprietarii fac legea, probabil va trebui sa trecem si printr-o era a cumparatorilor pentru a ajunge la o piata neutra, avem modele de piete mature care au avut acelasi parcurs”, afirma consultantii EuroMetropola.
          „La inceputul acestui sezon de inchirieri, proprietarii de apartamente au devenit si ei mai flexibili in relatia cu chiriasii si sunt mult mai dispusi sa mai aduca imbunatatiri proprietatilor pe care le ofera. De asemenea, foarte multi accepta acum sa specifice in contract ca nu vor mari valoarea chiriei pe durata contractului, ceea ce este destul de neobisnuit. Pana mai de curand, proprietarii preferau sa-si lase aceasta portita deschisa pentru a mari chiria cand locatarii se asteptau mai putin”, completeaza cei de la EuroMetropola.
 
Sursa: EuroMetropola
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cartierul fantoma din Bucuresti: mii de case de lux in care nu poti locui! Cartierul fantoma din Bucuresti: mii de case de lux in care nu poti locui!
Piata termopanelor creste anual Piata termopanelor creste anual
Buline rosii pe blocuri,din martie Buline rosii pe blocuri,din martie
Cei care refuza consolidarea imobilelor cu bulina - infractori Cei care refuza consolidarea imobilelor cu bulina - infractori
REHAU lupta cu abandonul scolar prin implicarea intr-un proiect educativ REHAU lupta cu abandonul scolar prin implicarea intr-un proiect educativ
Targ imobiliar. Resedintele de lux de pe litoral ajung pana la 2,5 milioane de euro Targ imobiliar. Resedintele de lux de pe litoral ajung pana la 2,5 milioane de euro

Vezi mai multe articole