CIUDATENIE Ca sa vina de hac rau-platnicilor

23 iulie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Primaria Brasov vrea apa calda de la... Distrigaz Sud
 
Intrebat cum ar fi posibil, primarul Scripcaru a „explicat”: „Nu stiu, ma gandesc chiar si noaptea, de aia nici nu plec in concediu”
 
Solutie „inovatoare” a edililor Brasovului, pentru a le veni de hac rau-platnicilor la intretinere: acestia vor sa „branseze” peste jumatate din cele circa 900 de asociatii de proprietari direct la Distrigaz Sud, urmand ca furnizorul de gaz metan sa se razboiasca direct cu datornicii la plata facturilor pentru apa calda si incalzire. Este vorba despre 350 de asociatii, cu peste 6.000 de apartamente, conectate la CAF Metrom, plus alte 219 asociatii, cu circa 11.000 de apartamente, conectate la cele 32 de centrale termice de cartier, toate functionand pe gaz metan si care, potrivit spuselor primarului Scripcaru, ar urma sa incheie contracte „individuale” cu Distrigazul pentru...furnizarea apei calde si a agentului termic!
 
„Voi propune Consiliului local un proiect de hotarare ca toate aceste asociatii de proprietari, care au acum contracte cu CET-ul (firma de termoficare a Brasovului, la care Consiliul local este actionar unic, n.n) sa incheie contracte direct cu Distrigazul, astfel incat acesta sa aiba permanent o situatie clara a asociatiilor cu datorii si sa le debranseze numai pe ele. Am discutat deja in principiu cu reprezentantii Distrigazului si se pare ca sunt de acord cu aceasta solutie”, a anuntat edilul-sef de sub Tampa.
 
Intrebat cum anume vor putea incheia asociatiile contracte direct cu Distrigaz Sud, in conditiile in care acesta furnizeaza gaz metan si nicidecum apa calda si agent termic, iar CAF Metrom si cele 32 de centrale de cartier sunt in proprietatea CET-ului, Scripcaru ne-a replicat: „Nu stiu, ma gandesc chiar si noaptea, de aia nici nu plec in concediu”! Cat despre celelalte vreo 400 de asociatii, cu circa 20.000 de apartamente, acestea vor ramane in continuare in „parohia” CET-ului, urmand sa aiba parte insa de „masuri mult mai drastice” pentru recuperarea datoriilor. Aceasta intrucat, potrivit edilului, „in foarte multe cazuri oamenii si-au platit la timp intretinerea, dar in loc sa vireze imediat banii la CET, sefii de asociatii i-au pus in banci, ca sa ia dobanda”.
 
La ora actuala, CET Brasov are datorii de peste 30 de milioane de lei la Distrigaz Sud, avand de recuperat la randul sau restante de peste 15 milioane de lei de la asociatiile de proprietari.
 
Sursa: Gandul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

sinistrati sinistrati
Mapei Romania premiaza 3 studenti din cadrul Universitatii Nationale de Arte Bucuresti Mapei Romania premiaza 3 studenti din cadrul Universitatii Nationale de Arte Bucuresti
Garsoniere de 79.000 de euro in Drumul Taberei Garsoniere de 79.000 de euro in Drumul Taberei
Calculator online pentru aflarea costului si cantitatii de caramizi necesare unui proiect Calculator online pentru aflarea costului si cantitatii de caramizi necesare unui proiect
Creditul cu avans 0 nu creste preturile apartamentelor Creditul cu avans 0 nu creste preturile apartamentelor
Cum vad consultantii piata imobiliara in 2009 - 07 Ianuarie 2009 Cum vad consultantii piata imobiliara in 2009 - 07 Ianuarie 2009

Vezi mai multe articole