Conceptul de cladiri verzi, sustenabile, rezistente si confortabile, este din ce in ce mai prezent in lumea toata. Cladirile verzi au la baza elemente naturale si sunt proiectate astfel incat constructia lor sa fie realizata intr-un timp cat mai scurt si cu cat mai putine deseuri generate. Mai mult decat atat, o constructie verde va utiliza energia regenerabila, va permite utilizatorului automatizarea sistemelor principale ale cladirilor prin integrarea noilor tehnologii. Acest lucru nu numai ca va imbunatati calitatea vietii beneficiarilor, dar va contribui si la diminuarea consumului energetic si la protejarea mediului inconjurator.
Are Romania cladiri axate pe sustenabilitate, inovatie si eficienta? Sigur ca da! Globalworth Square, din Bucuresti, a obtinut locul 3 in lume pentru o cladire de birouri verde BREEAM!
Globalworth, cel mai mare investitor de birouri din Europa Centrala si de Est (CEE) si liderul pietei de birouri din Romania, a obtinut acreditarea BREEAM Outstanding pentru Globalworth Square, cu un scor de 99%, plasand cladirea pe primul loc in Romania si pe locul 3 mondial.
- BREEAM Outstanding este considerat cel mai riguros cadru pentru promovarea si certificarea practicilor de dezvoltare durabila din lume.
- Globalworth Square a primit recunoasterea de excelenta penru Sanatate si Wellbeing, Energie, Transport, Apa, Materiale, Utilizarea terenurilor si Ecologie, Poluare si Management.
- Globalworth Square este cea mai tehnologizata cladire de birouri din portofoliul Globalworth.
- Procesul de certificare pentru Globalworth Square a fost implementat impreuna cu BuildGreen, unul dintre cei mai activi consultanti in domeniul dezvoltarii durabile, cu o expertiza care acopera peste 17 tari europene.
Este o onoare sa anuntam ca Globalworth Square a obtinut acreditarea BREEAM Outstanding atingand scorul de 99% - nu doar cel mai mare punctaj obtinut de o cladire de birouri din Romania, ci si pe locul 3 din lume. As dori sa multumesc intregii echipe implicate in dezvoltarea certificarea cladirii, care a impins potentialul proiectului dincolo de asteptarile noastre initiale, plasand Globalworth Square ca o cladire de referinta in istoria dezvoltarii durabile, a spus Dimitris Pergamalis, MRICS, Group Head of Workplaces at Globalworth.
Globalworth Square este un proiect ambitios, un business hub axat pe sustenabilitate, inovatie si eficienta. Localizat in partea de nord a orasului Bucuresti, Globalworth Square este o cladire de clasa A cu o suprafata inchiriabila totala de 29.000 mp, repartizata pe 3 nivele subterane, parter si 15 etaje superioare, plus 1 nivel tech, cu un plan tipic generos de 2.130 mp.
Cu acest nou proiect, localizat in mijlocul Globalworth District, cea mai mare comunitate de business din Bucuresti, Globalworth seteaza noi standarde in materie de responsabilitate, well-being, sustenabilitate si costuri reduse pentru ocupanti. Cladirea foloseste un sistem geotermal amplasat sub fundatia de tip radier, capabil sa reduca considerabil costurile de racire si incalzire ale intregii cladiri. Dat fiind ca tehnologia joaca un rol central in biroul viitorului, rol puternic accelerat de pandemie, Globalworth Square vine cu o serie de inovatii inedite. Este una dintre putinele cladiri producatoare de energie din Romania, o parte importanta a consumului de energie fiind asigurata de acoperisul fotovoltaic.
Plasarea Romaniei pe locul 3 in topul celor mai verzi cladiri de birouri din lume este o realizare cu adevarat mare pentru partenerul nostru, pentru echipa noastra uimitoare, dar si pentru intreaga industrie imobiliara”, a adaugat Razvan Nica, BuildGreen founder & Managing Director.
Pentru a creste siguranta, atingerea suprafetelor in Globalworth Square este limitata prin implementarea unor solutii touchless cu senzor IR in toate facilitatile sanitare, iar accesul in cladire si in spatiile de birouri se va face prin tehnologii Bluetooth si NFC. In plus, se obtine o calitate maxima a aerului, deoarece unitatile de tratare a aerului sunt echipate atat cu umidificare incorporata, cat si cu dezinfectie inovatoare a aerului, asigurand introducerea aerului proaspat fara germeni la umiditate optima.
O alta inovatie consta in sistemul de racire al cladirii, compus din pompa de caldura, chillere cu freon ecologic R1234ze si depozit de gheata, proiectat pentru a genera un consum energetic redus. Implementarea solutiei de depozit de gheata este unica in acest moment pentru o cladire de birouri de clasa A in Romania.
DESPRE GLOBALWORTH.
Globalworth este o companie imobiliara activa in Europa Centrala si de Est, listata la Bursa de Valori de la Londra, in segmentul AIM, care activeaza in Romania si Polonia, in ambele tari devenind principalul investitor pe piata imobiliara de birouri. Globalworth investeste, dezvolta si gestioneaza direct cladiri de birouri si parcuri industriale si de logistica, in locatii premium, care genereaza venituri din inchirierea de spatii catre companii de top din intreaga lume. Gestionat de peste 200 de profesionisti in Cipru, Guernsey, Romania si Polonia, portofoliul companiei are o valoare totala de aproximativ 3.1 miliarde de euro, la 30 iunie 2021. Aproximativ 95,1% din acesta este reprezentat de active producatoare de venit, inchiriate catre aproximativ 650 de companii nationale si multinationale. In Romania, Globalworth este prezenta in Bucuresti, Timisoara, Arad, Oradea, Constanta si Pitesti, in timp ce in Polonia proprietatile se regasesc in Varsovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk si Katowice.
DESPRE BUILDGREEN.
BuildGreen este lider in domeniul proiectarii, dezvoltarii si certificarii cladirilor sustenabile in Europa Centrala si de Est. Infiintata in 2010, BuildGreen a fost prima companie din Romania specializata in consultanta pentru dezvoltarea sustenabila si certificarea verde a cladirilor. BuildGreen se remarca prin cel mai mare numar de proprietati certificate dupa schemele LEED, BREEAM, WELL si EDGE – peste 200 proiecte imobiliare din ECE, de la cladiri de birouri, la centre comerciale, parcuri logistice sau fabrici industriale, proiecte rezidentiale sau publice – cu o suprafata cumulata de peste 5 milioane m.p. si o investitie totala de 8 miliarde euro. In 2019, Razvan Nica, fondatorul si directorul general al companiei, a fost numit de catre BRE ca primul auditor BREEAM International Quality Auditor din afara Marii Britanii, pozitie din care supervizeaza procesele de certificare de pe intregul Glob. In 2019, BuildGreen si-a deschis primul sediu din Praga, dupa ce si-a unit fortele cu green gain, unul dintre cei mai activi consultanti BREEAM din Cehia, devenind astfel printre cei mai mari si mai experimentati consultanti din Europa Centrala si de Est (CEE).
Comentarii
Nu exista comentarii.