on

Combaterea rozatoarelor - cartite, soareci, sobolani

10 ianuarie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In sezonul rece trebuie sa fim foarte atenti in ceea ce priveste aparitia rozatoarelor. In acesta perioada, rozatoarele sunt in cautarea unei case calde si cat mai confortabile, care sa le puna la dispozitie suficienta hrana.

Nu trebuie insa sa cautam solutii de prevenire si combatere a rozatoarelor doar in sezonul rece. Folosirea unui aparat anti soareci ne poate scapa de foarte multe probleme si poate asigura un mediu sanatos pentru toata familia pe tot parcursul anului.

Cum scapi de soareci?

Pe piata vei gasi foarte multe produse/metode de combatere a rozatoarelor (soareci sobolani, etc.), trebuie doar sa o gasesti pe cea mai potrivita pentru situatia in care te afli. Poti apela la un aparat ultrasunete pentru soareci, la o statie de intoxicare si capturare, la capcane pentru soareci si sobolani, la clasica otrava soareci, la un aparat anti rozatoare, etc.

Capcane anti soareci

Poti folosi si capcanele clasice pentru soareci si sobolani, dar trebuie sa fii foarte atent la ele, sa nu cumva sa isi prinda in ele degetele celor mici, pasarile sau celelalte animale din curte. Atunci cand folosesti capcane pentru soareci trebuie sa folosesti mai multe, chiar si modele diferite. Astfel sansele de a prinde cat mai multi soareci cresc si scad sansele ca ei sa se obisnuiasca cu ele si sa le evite.

Foloseste aparatele cu ultrasunete anti soareci sau sobolani

Aparatele cu ultrasunete sunt foarte eficiente in lupta cu soarecii sau sobolanii. Ele pot fi pozitionate oriunde, atat in interiorul, cat si in exteriorul locuintei tale. Nu sunt daunatoare pentru mediul inconjurator, nu sunt periculoase pentru oameni, animale sau pasari. Sunt foarte usor de folosit si consumul este minim, ba mai mult decat atat poti opta si pentru aparate cu ultrasunete anti soareci cu incarcare solara.

Daca pe timpul iernii, si nu numai, locuinta trebuie ferita de soareci si sobolani, ce se intampla cu curtea in acest sezon? Am scapat de amenintarea cartitei? Vom scapa in aceasta perioada de musuroaiele de cartita?

Despre cartita

Cartita este un animal carnivor ce se hraneste in principal cu rame, melci, insecte si larve, moluste, furnici si chiar oua de furnici. Acest animal nu va frecventa o curte daca nu are cu ce se hrani, caci el are in permanenta nevoie de mancare. O cartita care nu a mancat nimic timp de 12-16 ore, va muri de foame. Pagubele produse de cartite sunt vizibile: musuroaie de cartita – acestea sunt foarte inestetice si pot afecta foarte mult aspectul curtii tale. Desi cartita nu se hraneste cu radacinile plantelor sau a pomilor fructiferi, in goana lor dupa mancare vor sapa galerii subterane care pot afecta radacinile acestora. Din aceste motive trebuie sa gasim cele mai bune solutii pentru combaterea acesteia.

Cartita hiberneaza in sezonul rece?

Cartita este capabila sa manance o cantitate de doua ori mai mare decat greutatea ei corporala si pentru ca trebuie sa se hraneasca constant pentru a supravietui acesta nu hiberneaza.

Ce face cartita iarna?

Pentru ca in sezonul rece ea trebuie sa se fereasca de frig, cartita va sapa mai adanc in pamant si se va asigura ca solul are suficienta hrana. Iar atunci cand temperatura de afara creste si solul devine mai mai moale, ea se va intoarce la suprafata si va crea acele musuroaie inestetice. Nu este necesar ca temperaturile de afara sa fie in continua crestere ca ea sa isi faca aparitia, cartita poate sapa la suprafata chiar si dupa una sau doua zile in care temperatura a fost mai ridicata. Si uite asa pot aparea acele musuroaie inestetice chiar si in sezonul rece.

Cum scapam de cartite?

Aparat anti cartite cu ultrasunete

Deoarece cartita este oarba, mirosul si auzul ei sunt foarte bine dezvoltate, fapt ce o face foarte sensibila la aparatele cu ultrasunete, dar si la mirosurile puternice. Un aparat anti cartite are forma unui piron, il poti infige in pamant pentru ca acesta sa inceapa sa emita ultrasunete. Cel mai mare avantaj al unui aparat cu ultrasunete anti cartite este acela ca este ecologic. Poti opta pentru un dispozitiv pe baterii sau unul cu incarcare solara.

Ce alte metode de combatere a cartitei poti folosi?

1. Ingrasamant organic anti cartite;

Ingrasamantul este organic, pe baza de ulei de ricin sau fractiune proteica de ricin. Este un ingrasamant organic azotat, de inalta calitate, cu degradare lenta si graduala in timp, fiind eficient pentru aproximativ 80-90 de zile. Este indicat pentru culturi horticole, pomi, flori, gradini, gazon, campuri, etc.

Cum se aplica ingrasamantul anti cartita?

Este necesar sa distribui uniform ingrasamantul anti cartita pe toata suprafata pe care doresti sa o protejezi. Pentru a obtine un rezultat cat mai bun si pentru a scapa cat mai repede de cartite poti amesteca ingrasamantul cu pamant tratat. Pentru un 1 metru patrat ai nevoie de 150 -180 grame (3 pahare gradate pline).

Dupa cele 80-90 zile este necesar sa aplici si un tratament de mentinere, cu o doza mai mica, aproximativ 50-60 grame pentru 1 metru patrat (1 pahar gradat plin). Tratamentul de mentinere trebuie aplicat doar pentru 30-40 zile.

Dupa fiecare tratament trebuie sa mentii zona tratata umeda in permanenta. In primele 4-5 zile de la aplicarea tratamentului anti cartita este recomandat sa tii animalele departe de zona respectiva.

2. Cuburi gel pentru combaterea cartitelor

Cubul cu gel pentru combaterea cartitelor este un produs sub forma de capsula in forma solida, ce contine substante naturale foarte deranjante pentru cartite, obligandu-le sa paraseasca imediat zona in care solutia a fost aplicata. Se recomanda aplicarea a 4-6 capsule in galeriile sau gaurile produse de cartite. Repeta procesul la cca 15-20 de zile pana ajungi la rezultatul dorit. In cazul in care sunt prezente ploi in exces sau inundatii este necesar sa repeti procesul.

Cuburile de gel anti rozatoare pot fi folosite pentru combaterea soarecilor, sobolanilor, vidrelor, cartitelor, etc. Ele pot fi aplicate in gradini, foisoare, dar si in apropierea piscinelor, terenurilor de fotbal, terase, parcari auto si multe alte zone.

Gelul rezista la umiditate si ploi, dar trebuie sa fie ferit de razele soarelui si de caldura excesiva. De asemenea, acest produs nu trebuie lasat la indemana copiilor.

3. Pulbere solubila anti cartite, anti soareci

Aceasta pulbere nu este perceptibila de catre om, in schimb ea este foarte deranjanta pentru rozatoare, acestea vor percepe un gust, dar si un miros neobisnuit si in acelasi timp neplacut.

Cum se foloseste?

Trebuie diluata o cantitate de 150 grame in 30 litri de apa, solutia obtinuta este suficienta pentru a acoperi circa 100 metri patrati. Doza maxima pe care o poti dilua in apa nu trebuie sa depaseasca 150 grame in 7,5 litri. Pulverizeaza solutia obtinuta direct pe zona pe care doresti sa o protejezi, cu ajutorul unui sistem de pulverizare, cu atomizor pulverizator, cu pompe speciale, etc.

Se recomanda aplicarea puberei impotriva animalelor (iepuri, mistreti, cerbi, caprioare, precum si pentru rozatoare, cum ar fi: soareci, veverite si cartite, etc), pana la disparitia acestora.

Atentie!

  • Pulberea solubila anti cartite nu trebuie lasat la indemana copiilor;
  • Tine la distanta produsul de alimente si bauturi;
  • Nu fuma, nu bea, nu manca in timp ce aplici pulberea solubila anti cartite;
  • Evita contactul cu ochii;
  • Nu arunca reziduurile in foc. Nu arunca produsul decat in conditii de siguranta;
  • In caz de ingerare consulta imediat medicul;
  • Conserva produsul doar in recipientul original.

 

4. Poti folosi cartuse fumigene pe baza de gaze toxice impotriva cartitelor sau a altor rozatoare.
5. Poti introduce carpe inmuiate cu petrol in musuroaiele din curte, acestea vor impiedica cartita sa isi gaseasca hrana.
6. Poti introduce pastile cu naftalina in galeriile sapate de aceasta.
7. Poti folosi si capcane pentru cartite.

Aparatele cu ultrasunete te pot ajuta in lupta impotriva rozatoarelor, dar daca problema este una foarte grava si solutiile prezentate nu reusesc sa atinga rezultatele asteptate poti apela la ajutorul unui specialist al magazinului ImpotrivaDaunatorilor.ro, acesta iti va recomanda solutia potrivita pentru problema ta.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Detectorul de Radiatii Electromagnetice  Detectorul de Radiatii Electromagnetice 
Cum iti poti pastra casa mereu curata si ordonata Cum iti poti pastra casa mereu curata si ordonata
7 metode de a tine acarienii sub control 7 metode de a tine acarienii sub control
10 trucuri pe care sa le aplici la curatenia dinaintea Sarbatorilor 10 trucuri pe care sa le aplici la curatenia dinaintea Sarbatorilor
Umidificatoarele si purificatoarele de aer – Criterii de selectie si mod de functionare Umidificatoarele si purificatoarele de aer – Criterii de selectie si mod de functionare
Mentinerea sanatoasa a casei chiar si cu animale de companie Mentinerea sanatoasa a casei chiar si cu animale de companie

Vezi mai multe articole