Grupul danez ROCKWOOL, lider mondial in productia de vata minerala bazaltica, anunta o extindere a activitatii din Romania prin lansarea primelor produse realizate prin tehnologia “Dual Density” in Romania, a unei noi game “Monodensity” si angajarea unui numar suplimentar de oameni pentru al patrulea schimb de la fabrica din Aricestii Rahtivani, judetul Prahova.
“ROCKWOOL Romania nu a irosit aceasta perioada de criza. Sunt mandru de echipa, care a lucrat intens, atat la fabrica de la Aricestii Rahtivani cat si la sediul din Bucuresti, astfel incat am reusit sa lansam o serie produse noi, toate “Fabricate in Romania”. Ma bucura mai ales faptul ca am reusit sa producem placi de vata bazaltica “Dual Density”, primele fabricate in tara noastra. Vorbim despre placi de vata cu 2 straturi integrate, realizate printr-o tehnologie avansata, patentata de ROCKWOOL, si care sunt foarte apreciate de catre clientii nostri datorita avantajelor termice, mecanice si de rezistenta la incendiu pe care le aduc. Deocamdata avem gamele Hardrock si Frontrock realizate prin aceasta tehnologie si urmeaza sa dezvoltam si altele”, a declarat Florin Popescu, Business Unit Director, ROCKWOOL Balkans.
Compania a facut schimbari si in privinta produselor monodensity, acolo unde noua gama Dachrock destinata acoperisurilor tip terasa si pardoselilor va inlocui treptat gama anterioara Roofrock, iar Steprock Casa, Steprock Plus si Steprock Extra vor inlocui seriile anterioare Steprock LD, Steprock ND si Steprock HD.
ROCKWOOL Romania si-a mentinut vanzarile la un nivel bun chiar si in perioada starii de urgenta, ceea ce a permis companiei sa continue planurile de dezvoltare, inclusiv prin noi angajari.
“Nu am facut concedieri sau reduceri de salarii in perioada asta. Din contra, tocmai am crescut numarul de angajati cu inca 15 pentru al patrulea schimb de la fabrica de la Aricestii Rahtivani. Am ales sa ne dezvoltam in continuare pentru am simtit increderea ridicata din partea clientilor nostri chiar si in aceasta perioada, dar si pentru ca suntem increzatori ca putem continua sa ne mentinem o cota de piata importanta. In luna mai a iesit pe poarta fabricii camionul cu numarul 1.000, ceea ce e o performanta daca tinem cont de faptul ca unitatea a fost deschisa acum cateva luni. Acum clientii nostri, mai ales din Romania dar si din tarile invecinate, pot avea produse ROCKWOOL livrate mai rapid. Noi mizam pe o evolutie buna a pietei termoizolatiilor, mai ales datorita programelor nationale de eficienta energetica, dar si celor europene, din planul Green Deal”, a adaugat directorul ROCKWOOL.
ROCKWOOL a deschis, la finalul anului trecut, prima sa fabrica din Romania, o investitie in valoare de 50 milioane euro. Aceasta are o capacitate de aproximativ 45.000 de tone pe an, fiind cea mai mare unitate de profil din tara noastra. Fabrica este amplasata pe un teren de 30 de hectare, in parcul industrial Ploiesti West Park din localitatea Aricestii Rahtivani, in apropiere de Ploiesti.
Despre ROCKWOOL Romania
ROCKWOOL Romania SRL este parte a ROCKWOOL Group. Reprezentam Grupul la nivel local, oferind sisteme avansate de izolatii pentru cladiri.
In ROCKWOOL Group, ne angajam sa imbunatatim vietile tuturor celor care experimenteaza solutiile noastre. Experienta noastra contribuie decisiv in abordarea celor mai mari provocari actuale ale dezvoltarii sustenabile, de la consumul de energie si poluarea fonica, pana la rezilienta la foc, deficitul de apa si inundatii. Gama noastra de produse reflecta diversitatea nevoilor lumii in care traim, sprijinindu-i in acelasi timp pe cei care le utilizeaza in reducerea propriilor emisii de carbon.
Vata bazaltica este un material versatil si reprezinta baza tuturor diviziilor noastre. Cu aproximativ 11,600 de colegi pasionati din 39 de tari, suntem liderul mondial in solutii bazate pe vata bazaltica, de la izolatii generale de cladiri pana la plafoane acustice, de la sisteme de placari exterioare pana la solutii horticole, de la fibre create pentru utilizare industriala pana la izolatii pentru industria navala si platforme marine.
Comentarii
Nu exista comentarii.