Ti-ai imaginat vreodata cum arata casa viitorului? Daca in prezent putem spune ca avem deja case smart, atunci cum vor arata oare casele viitorului? Care sunt tehnologiile care ne mai pot surprinde si cat de departe pot tinti expertii din acest domeniu?
Desi ideea unei case smart nu este una noua, caci cu totii avem tehnologii inteligente in locuinta noastra care pot fi controlate de pe un telefon, un laptop sau un tableta, in viitor tehnologia smart home va fi integrata in aproape orice parte a locuintei, schimband radical modul in care noi vom interactiona cu ea.
Ei bine, trebuie sa stii ca in viitor nu se va mai vorbi despre device-uri ori case smart, ci despre case cu adevarat inteligente, despre tehnologii bidirectionale si despre superconectivitate. Intr-un articol publicat pe Euronews.com, David Eun, Chief Innovation Officer al Samsung, spunea ca “in viitorul apropiat, intrebarea nu va fi despre cate dispozitive sunt conectate. Intrebarea va fi, de fapt, cate dispozitive nu sunt conectate”.
Casa viitorului va fi, prin urmare, un loc in care toate obiectele vor comunica intre ele si vor avea un scop comun, acela de a identifica preferintele proprietarului, de a-i oferi acestuia sfaturi esentiale in aceea ce priveste sanatatea, stocurile si posibilele probleme, dar si de a-i prezenta acestuia toate posibilitatile care pot conduce la adoptarea unui stil de viata mai sanatos. Mai mult decat atat, o casa inteligenta, construita pe tehnologii creative si inovatoare, le va permite oamenilor sa inteleaga mul mai bine nivelul de consum, prin analiza mediului din locuinta si prin detectarea zonelor care permit pierderi excesive de energie.
Casa viitorului si consumul de energie
Ei bine, numarul de dispozitive inteligente din locuintele noastre creste exponential, numarul de dispozitive inteligente instalate la nivel mondial fiind estimat la miliarde. Ce este important sa mentionam este faptul ca aceste dispozitive consuma in mod constant energie, chiar daca par a fi oprite. Prin urmare, reducerea consumului de energie, chiar si in modul standby, este crucial.
O casa a viitorului va fi mereu in contact cu noi, chiar si atunci cand nu suntem acasa.
O casa a viitorului este o casa care va comunica cu noi, care va analiza consumul din toate instalatiile, care ne va anunta atunci cand lumina a ramas pornita intr-un spatiu pe care nu il foloseste nimeni, care ne va spune ca exista o problema in locuinta si ca ar trebui sa chemam pe cineva sa ne ajute sa remediem avaria, si asa mai departe.
Siguranta si Intimitatea intr-o locuinta inteligenta
Fiind inconjurati de atat de multe device-uri, o intrebare care sta pe buzele tuturor este legata de siguranta si intimitatea pe le poate asigura o locuinta inteligenta. IoT (Internet of Things), senzorii si inteligenta artificiala fac toate cladirile din jurul nostru mai inteligente, mai practice si mai eficiente, aducand noi oportunitati de simplificare a vietii de zi cu zi a oamenilor. Insa, tehnologiile viitoare se concentreaza si pe sporirea sigurantei si a intimitatii in propriile locuinte. Iar specialistii in IoT proiecteaza dispozitive capabile sa identifice o gama larga de amenintari.
Vrei sa afli mai multe despre tehnologiile viitorului? Iata in continuare un eveniment care s-ar putea sa fie pe placul tau.
COMPUTEX 2022 – Expozitia mondiala de ICT si IoT
Infiintata in 1981, COMPUTEX TAIPEI (numita si COMPUTEX) este principalul show global de ICT (Information and Communications Technology) si IoT (Internet of things) ce acopera intregul spectru al acestor industrii.
COMPUTEX 2022, un eveniment co-organizat de Consiliul de Dezvoltare a Comertului Extern din Taiwan (TAITRA) si Asociatia de Calculatoare din Taipei (TCA), se va desfasura in Sala de expozitii Taipei Nangang, in perioada 24 - 27 mai 2022.
In acest an, TAITRA va organiza simultan o expozitie online numita COMPUTEX DigitalGo (24 mai - 6 iunie). Iar expozantii si vizitatorii pot participa atat online, cat si offline. Iti doresti sa participi la eveniment? Te poti inregistra aici.
Companii tehnologice de top se alatura COMPUTEX 2022
Computex, una din cele mai importante expozitii de ICT la nivel mondial, isi va concentra atentia anul acesta pe sase teme la moda, si anume: Accelerating Intelligence, Connected X-Experience, Digital Resilience, Innovative Computing, Innovations & Startups si Sustainability. In plus, companiile de top din domeniul ICT, inclusiv Acer, AMD, Apacer, Arm, ASUS, ATEN, Delta, GIGABYTE, IBM, Infineon, KIOXIA, Microsoft Corp., MSI, NVIDIA, NXP, Qualcomm, Quanta Cloud Technology (QCT), Supermicro, Texas Instruments, ZOTAC si multe altele, vor participa la evenimente hibride.
Keynotes & Forumul CEO-ului COMPUTEX va oferi o viziune vasta asupra viitorului industriei
COMPUTEX va organiza multe evenimente in timpul spectacolului din acest an. Printre cele mai importante momente se numara si prezentarea celor mai recente tendinte din industia ICT SI IoT oferite de catre CEO-ulu COMPUTEX.
Forumul COMPUTEX se va invarti in jurul temei „Create the New Normal”, constand din doua sesiuni de inovare tehnologica si aplicatie. Prima sesiune a carei tema este „Technology Empowerment, Building Industry Chains”, se va concentra pe inovarea tehnologica. A doua sesiune, cu tema "Application Advancements – Realizing Future Scenarios", se concentreaza pe realitatea virtuala, viata inteligenta, lucrul la distanta si managementul ESG prin utilizarea tehnologiei digitale. Mai multe detalii vei gasi aici.
Ai intrebari despre acest eveniment? Calin Diaconu, Foreign Trade Specialist, Taiwan Trade Center, Bucharest, asteapta intrebarile tale pe adresa: romania3@taitra.org.tw
Comentarii
Nu exista comentarii.