Conduceti firma de acasa

07 ianuarie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In orice reamenajare, pe langa zonele cu solutii spectaculoase, care concentreaza interesul tuturor celor implicati in procesul de renovare, exista si incaperi care cad in plan secund. De obicei, incaperile in cauza sunt cele mai putin vizibile, cum sunt dormitoarele. Mai intotdeauna ele isi pastreaza structura initiala, lucrarile limitandu-se la inlocuirea finisajelor si, uneori, la simple constructii decorative.
 
In cazul de fata, unul dintre cele doua dormitoare ale apartamentului a fost amenajat ca birou. Capul familiei a decis sa-si conduca afacerea de acasa. Acesta a fost si motivul pentru care a decis ca locuinta sa cunoasca o renovare substantiala, in urma careia spatiul sa poata fi adaptat celor doua situatii atat de diferite: locuirea si afacerile.
 
Din perspectiva lucrarilor de reamenajare, diferenta s-a manifestat numai in ultimul stadiu, cel al amenajarii interioare. In rest, toate lucrarile au fost similare cu cele de pe un santier de renovare. Ele au constat, in principal, in innoirea finisajelor tuturor suprafetelor. Lucrarile de executie ale acestora au fost diferite, in functie de suprafata vizata. Astfel, peretii au fost gletuiti, evident, dupa decopertarea lor de vechile finisaje; tavanul a fost placat cu gipscarton, iar pe pardoseala a fost turnata sapa din ciment si nisip peste care au fost montate placi de granit.
 
Stalpii de rezistenta au fost placati cu gipscarton. Acestea sunt zone sensibile la umezeala, iar gipscartonul este o buna bariera impotriva igrasiei si a mucegaiului. Coloanele de incalzire au fost mascate cu placile de gipscarton. In zonele robinetilor de tur si de retur, placile au fost decupate. In decupajele respective au fost montate usi de vizitare.
 
O alta categorie de lucrari au fost cele de estetizare. Solutia aplicata in acest scop a fost construirea de scafe din profile metalice si gipscarton. Acestea au forma triunghiulara si sunt plasate in toate cele patru colturi superioare ale incaperii. Fiecare dintre ele a fost prevazuta cu trei spoturi luminoase, iar intr-una a fost montata si o camera de supraveghere.
 
Incaperea a fost mobilata cu corpuri din lemn masiv. Printre acestea se remarca biroul, impreuna cu fotoliul realizat dintr-o combinatie de lemn si piele. Aici se mai gasesc doua fotolii din aceleasi materiale si o masuta din metal cu blatul din sticla. In imediata lor apropiere a fost amplasat un dulap fabricat din aceleasi materiale de calitate superioara.
 
Conductele aparente de tur si retur au fost mascate cu un paravan construit din lemn de esenta exotica si o dantelarie de fier forjat.
 
Racordare cu polipropilena
 
In plan secund, au fost efectuate lucrari care au avut drept scop inlocuirea vechilor instalatii. Instalatia electrica a fost refacuta in totalitate, in timp ce instalatia de incalzire a prezentat o solutie mai rar intalnita. Este vorba de faptul ca noile calorifere au fost racordate la coloanele de incalzire prin intermediul unor conducte din polipropilena, dar a fost construita si o instalatie auxiliara care urmeaza sa intre in functiune dupa montarea centralei de apartament.
 
Sursa: Romania libera

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cat costa o casa In Uniunea Europeana Cat costa o casa In Uniunea Europeana
Romstal Leasing lanseaza pe piata leasingul imobiliar cu avans de 5% Romstal Leasing lanseaza pe piata leasingul imobiliar cu avans de 5%
Suprataxa pe cherestea scumpeste mobila si parchetul cu 10% Suprataxa pe cherestea scumpeste mobila si parchetul cu 10%
Bosch a testat public calitatea electrocasnicelor sale Bosch a testat public calitatea electrocasnicelor sale
Profituri de pana la 40% din revanzarea locuintelor Profituri de pana la 40% din revanzarea locuintelor
JYSK si Hope and Homes for Children lanseaza campania „Am nevoie de tine”, impreuna cu un videoclip caritabil JYSK si Hope and Homes for Children lanseaza campania „Am nevoie de tine”, impreuna cu un videoclip caritabil

Vezi mai multe articole