on

Confortul pisicii de apartament

04 noiembrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pisicile sunt jucause si distractive, pot umple toata casa cu prezenta lor si pot sa recunoasca mersul stapanului de la sute de metri distanta, sunt sensibile la tonul vocii si stiu cand le certi si cand le alinti.

Conform unui studiu realizat la Universitatea din Minnesota, oamenii care au pisici sunt mai putin stresati si au cu pana la 40% mai putine sanse de a suferi de un atac de inima. Si mai mult decat atat, proprietarii de pisici sunt mult mai fericiti, deoarece atunci cand mangai o pisica nivelul de oxitocina din organism creste. Oxitocina este o substanta cunoscuta si sub numele de “hormonul fericirii" si este eliberata prin atingere.

Pisica este un animal de companie independent, care se bucura de un foarte mare succes la noi in tara. Este usor de intretinut, este curata, invata repede sa-si faca nevoile la litiera si nu trebuie sa o scoti afara de doua ori pe zi, cum se intampla in cazul unui caine.

Nu credem ca trebuie sa iti povestim mai multe despre beneficiile pe care le aduce pisica in viata noastra, caci cu siguranta esti un iubitor de pisici. Asa ca in continuare iti vom povesti despre modalitatile prin care poti spori confortul pisicii de apartament.

  1. Spatiul dedicat pisicii

 

Nu trebuie sa te complici sa realizezi o adevarata casuta pentru pisica ta, un cos pentru pisici sau o paturica vor fi de ajuns. Insa, asigura-te ca locul este ferit de frig, de aerul conditionat sau de curentul produs cand usile sau geamurile sunt deschise.

Iar pentru ca ele au obiceiul de a zgaria obiectele de prin casa (petru a-si ascuti ghearele ori ca sa se intinda dupa ce se trezesc din somn), un sisal ar fi nemaipomenit.

  1. Hrana si apa

 

Deoarece pisica este un animal cu tabieturi, ar fi ideal sa ii mentii o rutina imediat ce a ajuns la stadiul de pisica adulta. De asemenea, ea este adaptata sa manance putin si des, dar daca timpul nu iti permite, atunci trebuie sa ii asiguri cel putin doua mese pe zi si, foarte important, apa proaspata.

Recipientele pentru apa si hrana trebuie sa fie mereu in acelasi loc, de preferat un loc linistit, departe de litiera, unde sa se poata relaxa. Iti recomandam ca locul “de luat masa” sa fie pe o suprafata care se poate curata usor, poti folosi si un covoras pentru hranirea pisicii. Specialistii recomanda ca vasele sa fie din ceramica sau metal. Dar indiferent de materialul preferat de pisica ta, ele trebuie sa fie intotdeauna curate.

Alimentele pe care oamenii le consuma nu sunt neaparat bune si pentru pisici. Ceapa, usturoiul, ciocolata etc pot fi otravitoare pentru ele. Iti recomandam sa alegi mereu hrana in functie de varsta, dar si de preferintele ei. Hrana de calitate va fi responsabila si pentru o blana mai stralucitoare. In cazul in care o sterilizezi, e obligatoriu sa-i monitorizezi greutatea.

Desi sunt carnivore, pisicile mananca uneori si iarba, aceasta fiind ca un medicament pentru ele. Din pacate, atunci cand au nevoie de ceva verde, pisicile pot  mananca florile din apartament, iar unele dintre ele pot fi toxice pentru pisici; de exemplu Aloe Vera, narcisa, yucca, laleaua, leandrul sau lacramioara.

  1. Igiena pisicii

 

In general, pisicile de apartament care nu au contact cu mediul exterior, pot fi spalate in medie de doua ori pe an. Baile dese nu sunt recomandate, dar daca s-a murdarit sau a umblat prin locuri foarte murdare, o poti spala cu apa calduta si cu un sampon potrivit varstei si tipului de blana. Dupa baie, pisica trebuie uscata imediat.

Chiar daca sta in interior, pisica are nevoie de periere. Astfel, parul indepartat nu va mai ajunge in stomacul micutei feline.

Problema litierei se pune mai ales in cazul pisicilor de apartament. Litiera se alege in functie de varsta si de dimensiunile pisicii, puii vor avea nevoie de o litiera cu pereti scunzi, iar o pisica adulta va avea nevoie de o litiera incapatoare, cu pereti inalti.

Un aspect foarte important pe care nu trebuie sa il scapam din vedere este curatarea litierei. Cu toate ca pisicile sunt curate, ele ingropandu-si nevoile de fiecare data cand se duc la litiera, aceasta trebuie curatata zilnic. Daca alegi produsul potrivit, curatarea litierei va fi o actiune mult mai usoara.

Meow este un aditiv 100 % natural care vine in completarea nisipului sau silicatilor pentru litiera pisicii si indeparteaza cu success mirosurile neplacute. Datorita substantelor active din compozitia sa, si anume zeolitul natural, Meow este un produs unic si, cel mai important, BIO.

Meow are un rol foarte bine definit, si anume de a neutraliza mirosurile neplacute. Produsul se utilizeaza foarte usor, in doua modalitati: fie se aplica un strat subtire in litiera pisicii, deasupra nisipului existent, fie se adauga sau se schimba produsul o data cu nisipul clasic din litiera.

De ce sa folosesti aditivul Meow? Pentru ca:

  • Este un produs BIO;
  • Elimina 100% mirosurile excrementelor si absoarbe umiditatea;
  • Nu se lipeste de blana sau de ghearele animalului;
  • Este usor de utilizat si necesita doar o mica cantitate deasupra nisipului existent pentru a fi eficient;
  • Rezista o perioada mai lunga de timp. De aceea il recomandam inclusiv pentru plecarile in vacanta;
  • Nu este toxic;
  • Inhiba multiplicarea bacteriilor;

 

  1. Pericolele din casa

Cablurile electrice, cactusii si alte plante din casa, produsele chimice, semineele si sursele de foc, masinile de spalat si cuptoarele pot fi adevarate pericole pentru pisica ta. Pentru a evita producerea unor accidente, este indicat sa verifici spatiul in care pisica are acces si sa cauti, pe cat posibil, sa limitezi pericolele.

Pentru ca ne-am dorit sa intelegem mai bine nevoile micilor feline, impreuna cu Zeolites Production, am realizat un studiu despre pisicile de apartament, la care au participat 100 de proprietari de pisici.

Studiul “Confortul pisicii de apartament” s-a desfasurat in perioada 4-11.11.2019. Iar in perioada 11-30.11.2019, 15 participanti au testat produsul Meow, un aditiv 100 % natural care vine in completarea nisipului sau silicatilor pentru litiera pisicii si indeparteaza cu succes mirosurile neplacute. Click aici pentru a citi rezultatele studiului.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Sfaturi de baza pentru alimentatia unui caine Sfaturi de baza pentru alimentatia unui caine
5 beneficii ale animalelor de casa 5 beneficii ale animalelor de casa
Cum sa ingrijesti o pisica (partea a 2-a) Cum sa ingrijesti o pisica (partea a 2-a)
Alte 10 lucruri pe care nu le stiai despre pisici Alte 10 lucruri pe care nu le stiai despre pisici
HORNBACH aduce peste 3.000 de pesti in zona de acvaristica din noul magazin din Oradea HORNBACH aduce peste 3.000 de pesti in zona de acvaristica din noul magazin din Oradea
Paduchii de gaina: 5 solutii de combatere propuse de cititorii nostri Paduchii de gaina: 5 solutii de combatere propuse de cititorii nostri

Vezi mai multe articole