Pretul gigacaloriei si posibilitatea de reducere a cheltuielilor furnizorului de energie termica in Capitala, Electrocentrale Bucuresti, vor fi verificate de auditori, a anuntat ieri premierul Calin Popescu Tariceanu, la finalul discutiilor cu primarii de sectoare. “I-am propus primarului general ca din partea Guvernului sa desemnam o firma de audit la Electrocentrale Bucuresti, pentru a vedea care este structura costurilor si unde se pot face reducerile necesare, in asa fel incat costurile sa nu fie impovaratoare pentru cetateni.
An de an ne intalnim cu costuri din ce in ce mai ridicate, iar materia prima cunoaste o evolutie crescatoare. Vrem sa vedem daca majorarile sunt corect reflectate in cost sau ascunde alte cheltuieli“, a declarat seful Guvernului. Potrivit directorului Agentiei Municipale de Eficientizare si Reglementare in Energie Bucuresti (AMEREB), Tudor Popescu, auditul va fi atat tehnic, cat si economic, iar finalizarea lui ar putea fi posibila pana la sfarsitul lunii august. Totodata, Popescu sustine ca pana atunci nu se va
anunta vreo masura in privinta modificarii
pretului gigacaloriei, in ciuda solicitarii Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET). De asemenea, reprezentantul AMEREB ne-a declarat ca analiza va putea produce si surprize, cum ar fi “reducerea costurilor energiei termice cu 10%”. Si primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a sustinut ca pretul gigacaloriei a fost umflat artificial. “In luna noiembrie meritam sa platim o factura normala care sa nu ne mai otraveasca viata”, a sustinut Oprescu. Tot ieri, secretarul executiv al PD-L, Mircea Toader, a declarat ca Executivul ar putea reduce pretul gazului pentru incalzire cu 20-30%, in cazul in care ar aplica solutiile intoarcerii redeventei pentru distributia gazului metan catre administratiile locale si a alimentarii prin centrala direct din reteaua Transgaz. Potrivit NewsIn, Toader a atras atentia Guvernului ca anul trecut nu a achitat nici jumatate din cele 45 de procente pe care trebuie sa le asigure din bugetul de stat pentru finantarea pretului gazului de consum, iar in acest an marea majoritate a administratiilor locale au ramas fara subventie.
Sursa: Gardianul
Comentarii
Nu exista comentarii.