Cum alegem canapeaua potrivita

Cum alegem canapeaua potrivita

21 septembrie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Alegerea unei canapele pentru living, dar nu numai, poate ridica multe semne de intrebare, mai ales acum, cand oferta este atat de bogata, atat ca numar de modele, cat si ca preturi. Lucrurile se port simplifica daca tinem cont de cateva repere: de spatiul pe care-l avem la dispozitie pentru amplasarea canapelei, de tipul de utilizare al acesteia(relaxare, dormit), de materialul din care este confectionata si, nu in ultimul rand, de culoare.
Inainte de a cumpara o canapea este obligatoriu sa ii aflati dimensiunile, pentru a le putea compara cu spatiul de care dispuneti. Canapelele mari, in care va puteti intinde confortabil si relaxa, dupa o zi istovitoare, sunt foarte moderne si tentante, in acelasi timp, dar trebuie sa dispuneti de spatiul necesar. Exista in prezent si canapele extensibile, iar achizitionarea unui astfel de model este un lucru util mai ales daca va veti muta intr-o casa mai mare.
In cazul in care  doriti sa dispuneti de un nou loc pentru dormit, optati pentru canapelele extensibile. Pentru a fi siguri ca aveti spatiu suficient, tineti cont de faptul ca acest tip de canapea este formata din doua elemente, care se desfac paralel cu peretele pentru a se transforma in pat.
Cand alegeti materialul pentru canapea, e bine sa luati in calcul mai multe aspecte. In primul rand, ganditi-va daca o veti folosi si pentru dormit (si spunand asta nu ne referim doar la situatiile de criza din familie, ci la o utilizare permanenta). Apoi, daca aveti copii sau daca acestia fac parte din planurile de viitor, nu alegeti materiale deschise la culoare, se pateaza usor si se curata greu, lasand deseori urme vizibile.
 
Avantajele si dezavantajele materialelor pentru canapele
 
Materialele sintetice - foarte des utilizate si la loc de cinste in topul preferintelor, acestea sunt, in general, concepute pentru a rezista uzurii si se murdaresc mai greu decat alte tipuri. O mare parte din aceste materiale au o textura agreabila, precum pielea de caprioara, care iti da senzatia unei atingeri delicate. Verificati totusi ca materialul sa fie usor de spalat la masina sau de tratat impotriva petelor.
Pielea - ramane preferata interioarelor de lux. Rezistenta pielii depinde de consistenta si de tratare. Pielea de bizon are foarte multe calitati si poate fi materialul ideal pentru canapeaua dumneavoastra. Daca pielea bine tratata este pe deasupra si un material care se pastreaza foarte bine in timp, atunci inconvenientele nu ar fi legate decat de pret si de fragilitatea fata de anumite agresiuni, ca de exemplu loviturile de labe ale animalelor de companie.
Bumbacul- accesibil, ca pret, acest material nu atrage praful, dar est, in schimb, foarte sensibil in ceea ce priveste petele, necesitand astfel un tratament special.
Bineinteles ca atunci cand achizitionam o canapea trebuie sa tinem cont si de fermitatea acesteia, pe care o testam asezandu-ne pe ea. Desi poate parea relaxanta, o canapea moale, in care ne afundam usor, nu este deloc sanatoasa. Ideal este ca sezutul sa se afle la acelasi nivel cu genunchii.Este bine ca spatarul sa fie suficient de inalt, ca  sa ne putem odihni si gatul. O pozitie incorecta va aduce cu sine dureri de spate, in loc de relaxare.
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ghidul complet pentru alegerea mobilierului de birou perfect Ghidul complet pentru alegerea mobilierului de birou perfect
Spatiu personalizat: Rafturi si etajere adaptate nevoilor tale Spatiu personalizat: Rafturi si etajere adaptate nevoilor tale
Alegerea scaunelor de bar: materiale si stiluri Alegerea scaunelor de bar: materiale si stiluri
Mobilierul pictat - noul trend in 2011 Mobilierul pictat - noul trend in 2011
Accesorii pentru mobilier | FOLMAG Accesorii pentru mobilier | FOLMAG
Mobilier si ornamente Mobilier si ornamente

Vezi mai multe articole