on

Cum alegi biblioteca potrivita pentru sufrageria ta

20 februarie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Livingul este cea mai importanta camera a unei case, deoarece, cel putin teoretic, este camera in care iti petreci cel mai mult timp. Iar pentru a te bucura de o atmosfera cat mai relaxanta, livingul trebuie sa fie amenajat in asa fel incat sa fie practic, sa se muleze pe cerintele si necesitatile beneficiarului si in acelasi timp sa aiba o estetica excelenta.

Biblioteca da personalitate unui living, de aceea este foarte important sa alegi un corp de mobilier care sa fie elegant si sa integreze armonios in decorul casei. Pe langa functia practica pe care o are, de pastrare a cartilor si a amintirilor acumulate in timp, o biblioteca va dezvalui si personalitatea proprietarului. Daca esti un iubitor al cuvintelor tiparite si vrei sa eviti banalul personalizand livingul cu o biblioteca moderna, poti alege un corp de mobilier neconventional.

Inainte de a alege un model de biblioteca, chiar daca pretul este unul foarte bun si designul te incanta, trebuie sa fixezi locul unde acesta va fi pozitionat. Este foarte important sa stabilesti locul in care biblioteca va sta, pentru ca doar asa vei sti care sunt dimensiunile pe care trebuie sa le cauti.

Pe piata vei gasi sute de variante care mai de care mai interesante ca aspect, diferentiate de pret si materialele din care sunt fabricate, si astfel decizia poate deveni una dificila. Iti recomandam sa alegi o biblioteca functionala si practica, una care sa contina cat mai multe spatii de depozitare. Dar in acelasi timp sa fii atent la calitatea materialelor din care este realizata, pentru a te bucura de ea o perioada cat mai indelungata.

De asemenea, iti recomandam sa alegi o biblioteca cu o adancime de cel putin 30 cm, astfel vei putea depozita pe rafturile ei diverse obiecte de diferite dimensiuni. Usile sunt importante, mai ales daca nu iti doresti ca praful sa se depuna pe carti si sa fii nevoit sa le cureti foarte des, dar nu alege o biblioteca doar cu usi, caci nu vei mai putea aseza pe ea obiecte pe care ti-ai dori sa le vezi in fiecare zi.

Ce spun forumisti nostri despre acest subiect? Te invitam sa citesti in continuare!

Razart, forumist Misiunea Casa: Intentionez sa construiesc o biblioteca din gips carton ca in modelul din imaginea atasata . Apelez la ajutorul dumneavoastra si poate reusesc sa aflu ce tip de profil a fost folosit si doresc o idee pentru inchiderea spatiului din mijloc cu sticla sau plexic. Am vazut cateva sisteme de prindere, dar sunt sceptic in folosirea lor.

Specialistul MC: Pentru realizarea nisei puteti sa utilizati profile UW50 si CW50. Nisa are o latime destul de mare, nu merge sa montati usi, in schimb ar merge sa montati ceva sine pe care sa culiseze 3-4 foi de plexic.

NicK2oo6, forumist Misiunea Casa: As vrea sa-mi reconditionez biblioteca. Mentionez faptul ca este una destul de veche si zic eu solida- avand in vedere numarul de carti pe care "le poarta" si numarul de ani pe care ii are la activ.

Se vede ca am avut si o mica inundatie si s-a cam umflat. Mai intai de toate se poate reconditiona? Daca da, va rog indrumati-ma.

Doar baza este afectata si usile care s-au lasat, in rest este ok. Acele pete de pe mobila am inteles ca ar iesi destul de usor, imi puteti recomanda ceva?

Specialistul MC: Se poate reconditiona insa este nevoie de o mana calificata, adica de un tamplar. Din ce se vede trebuie desfacute si inlocuite elemente din biblioteca.

Citeste continuarea aici.

Specialist Mobilier: Initial cartile erau rare. Tamplarii sec. XVII au construit primele biblioteci libere - incastrate in ziduri. Apoi au aparut bibliotecile cu usi de diverse forme, cu usi din sticla in rame de lemn - rabatabile, combinate cu bufete, combinate cu pupitru.

Bibliotecile se gaseau in casele oamenilor bogati si erau obiecte deosebite ca piese de mobila; ulterior biblioteca a devenit o camera cu peretii plini de rafturi de biblioteca inchise pentru cartile pretioase si deschise ptr accesul usor la carti.

Aceste biblioteci au fost innobilate cu profile la socluri, plinte, lezene, si cornise cu ornamente. In scoli, institutii destinate studiului, cartile sunt in camere numite biblioteci - cu rafturi pe pereti si in mijlocul incaperilor.

In zilele noastre un perete cu cateva corpuri joase (pentru TV si alte obiecte) plus cateva polite fixate in perete se numesc "biblioteca".

Mai multe detalii aici

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Despre canapele, cu stil Despre canapele, cu stil
Cum sa alegi canapeaua potrivita pentru living Cum sa alegi canapeaua potrivita pentru living
Stil si eleganta pentru biblioteca din living Stil si eleganta pentru biblioteca din living
5 modele inedite de amenajare a livingului 5 modele inedite de amenajare a livingului
Open space pentru un living confortabil Open space pentru un living confortabil
Cum faci mai multa ordine in sufragerie Cum faci mai multa ordine in sufragerie

Vezi mai multe articole