on

Cum alegi parfumul de cameră ideal pentru tine?

01 septembrie, 2022

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Nimic nu e mai frumos ca un miros îmbietor pe care îl simți în momentul în care intri într-o casă. Mirosul casei noastre spune mai multe lucruri despre noi decât am putea crede, așa că e important să avem grijă la ce fel de mesaje transmitem. Alegerea unui parfum pentru locuință va îmbunătăți spațiul în care locuim și va face din casa noastră un loc deosebit.

 

 

Cum poți să parfumezi casa?

Un mod prin care putem face și mai confortabil locul în care trăim este folosirea unor parfumuri de cameră, dar și a unor dispozitive speciale pentru aromaterapie. De reținut este faptul că fiecare încăpere din casă are nevoie de mirosul propriu, fapt care va da și unicitatea camerelor.

La fel ca parfumurile pentru corp, parfumurile pentru camere sunt alegeri personale. Așa că alegerea cea mai bună este cea care ni se potrivește cel mai bine.

Pentru ca mirosul să fie răspândit, poți apela la diverse instrumente, care uneori se pot transforma în niște obiecte de design. Vorbim despre difuzoare, bețisoare parfumate, odorizante de cameră, carduri de hârtie parfumată, sau mici bucăți ceramice parfumate.

Interiorul case tale poate fi făcut mai primitor prin folosirea unor produse care să aibă capacitatea de a răspândi esențe plăcute.

 

Ce parfumuri să alegi în funcție de cameră?

Parfumurile pe care le alegi spun persoanelor care îți calcă pragul cine ești.

Pentru vestibul ar trebui să alegi un parfum proaspăt. Acesta va transmite din prima clipă musafirilor o senzație de curățenie și de prospețime. Poți alege un difuzor cu bețișoare care să elibereze parfumul încet, dar constant.

Pentru sufragerie sunt perfecte parfumurile orientale, floarele și dulci. Atmosfera caldă și primitoare este astfel favorizată.

În bucătărie este recomandat să ai parfumurile aromate, cum ar fi cele cu esențe de salvie, rozmarin sau busuioc. Mai poți alege și parfumuri citrice care să neutralizeze mirosurile puternice tipice ale acestei încăperi.

Pentru dormitor ai nevoie de un parfum care să facă posibilă o atmosferă relaxantă și care să te ajute să ai un somn bun. Aromele recomandate pentru această încăpere sunt lavanda, mușețelul, rozmarinul, eucaliptul. În cazul în care vrei note mai calde, poți opta pentru vanilie sau ylang ylang.

Baia este perfectă pentru aromele care amintesc de prospețimea apei mării și de valurile acesteia. Bumbacul, talcul, moscul sau florile albe sunt câteva dintre aromele perfecte pentru baie.

Pentru birou ar fi ideal să alegi arome care stimulează productivitatea, concentrarea și creativitatea. Alege note de lămâie, mentă, cedru, cafea sau lemn de santal.

 

Cum alegi parfumurile în funcție de anotimp?

Poți alege parfumul de cameră și în funcție de anotimp, astfel vei putea recrea atmosfera de afară și în casă.

Parfumurile pentru primăvară sunt cele cu arome florale și erbacee care dau senzația de libertate și forță. Alege arome ca liliac, bujor, frezie sau lăcrămioare.

Pentru vară trebuie să aduci prospețimea în cameră. Alege note de citrice și arome tropicale.

Pentru toamnă sunt recomandate aromele cu note de lemn și condimente. Mere, scorțișoară, ghimbir sau caramel sunt câteva variante dintre care poți alege.

Iarna poți să umpli camera de note lemnoase, ca pinul sau scorțișoara.

Indiferent de aroma pe care o alegi pentru casa ta, fii sigur că utilizarea unui parfum de cameră va face o impresie mai mult decât plăcută vizitatorilor care trec pragul casei tale.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Covor sau mocheta? Covor sau mocheta?
ZAZUI, locul unde poti gasi cele mai neconventionale decoratiuni de Craciun ZAZUI, locul unde poti gasi cele mai neconventionale decoratiuni de Craciun
Camera ideala - sfaturi pentru amenajari interioare Camera ideala - sfaturi pentru amenajari interioare
Decoratiuni de Craciun - partea I Decoratiuni de Craciun - partea I
Decoreaza-ti casa si gradina pentru vara Decoreaza-ti casa si gradina pentru vara
Detaliile decorative care fac diferenta Detaliile decorative care fac diferenta

Vezi mai multe articole