on

Cum bugetezi renovarea bucatariei

10 iulie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Renovarea oricarei camera este mereu o provocare, mai ales cand te confrunti cu realitatea bugetului mereu insuficient. Bugetarea corecta a unei renovari este extrem de importanta pentru ca nu-ti doresti sa te trezesti, la jumatatea proiectului, ca nu-ti ajung banii pentru ca nu ai luat in calcul toate aspectele. Fata de renovarea unui dormitor, o bucatarie ascunde si mai multe provocari. Iti spunem in continuare ce trebuie sa iei in calcul atunci cand bugetezi renovarea bucatariei.

1 Renunti la gresia si faianta care deja exista in bucatarie? Daca raspunsul este da, atunci trebuie sa bugetezi nu doar achizitionarea noilor placi ceramice, a adezivului, a manoperei pentru placare si alte materiale de constructii. Pentru a da jos gresia si faianta care deja exista, meseriasul te va taxa in plus, nu-i deloc o munca usoara.

2 Chiar daca tu crezi ca instalatiile sanitare sunt ok, mai bine chemi un instalator sa le evalueze. Nu-ti doresti sa se sparga o teava din coloana de apa la putin timp dupa ce a terminat renovarea si sa fii nevoit sa spargi peretele. Daca tot faci un proiect de amploare, schimba si instalatia sanitara, mai ales daca-i veche de 30 de ani. Si nu uita sa bugetezi si aceasta cheltuiala.

Citeste si: Cum transformi bucataria intr-un loc mai sigur pentru copii tai

3 Instalatia electrica. Veche si ea si ascunsa in pereti, la fel ca cea sanitara. Daca-i un bloc din anii ’80, gandeste-te ca, in prezent, consumul de curent electric este mult mai mare decat atunci cand a fost realizata instalatia electrica. Intr-un apartament sunt mai multe electronice si electrocasnice decat erau in anii ’80: televizor in fiecare camera, cel putin un laptop, cel putin un aparat de aer conditionat, plus ca in bucatarie mai ai, pe langa frigider, cuptor cu microunde, hota, aparat pentru sandvisuri, prajitor de paine.

4 Usa si fereastra. Le schimbi? Le lasi pe cele vechi? Decide soarta lor inainte ca meseriasul sa inceapa placarea cu gresie si faianta.

Citeste si: 8 ponturi pentru amenajarea bucatariei

5 Nu uita sa iei in calcul zugravirea tavanului si a peretilor.

6 Mobila si electrocasnicele. Pastrezi mobila existenta sau o inlocuiesti cu una noua si adaptata nevoilor tale? Ai nevoie de electrocasnice noi sau cele vechi isi fac inca treaba? 

7 Cum renovarea bucatariei este un proiect de mai multe zile iar meseriasii vor lucra de dimineata pana seara, sa iei in calcul si costurile cu mancarea sau sa stabilesti din start daca le asiguri sau nu mesele.

Citeste si: Cum alegem aragazul ideal pentru bucatarie

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Suprafete speciale: blaturile de bucatarie Suprafete speciale: blaturile de bucatarie
Amenajarea bucatariei: reteta pentru crearea unui spatiu ideal Amenajarea bucatariei: reteta pentru crearea unui spatiu ideal
Bucataria viitorului este digitalizata Bucataria viitorului este digitalizata
Care sunt cele mai bune blaturi de bucatarie? Care sunt cele mai bune blaturi de bucatarie?
Instrucțiuni noi de siguranță pentru utilizarea Thermomix®. Instrucțiuni noi de siguranță pentru utilizarea Thermomix®.
Curatarea argintariei Curatarea argintariei

Vezi mai multe articole