Cum construim un bar in bucatarie

Cum construim un bar in bucatarie

25 februarie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 
Daca ai visat, dintotdeauna, sa dai petreceri memorabile la tine acasa, dar te-ai impiedicat de problema spatiului, introducerea unui bar in bucatarie este o solutie excelenta. Renuntand la peretele care desparte bucataria fie de living, fie de un hol mare, castigi spatiu suplimentar atat de miscare cat si de lucru, creand, totodata, o zona mult mai confortabila. Asa numita “bucatarie americana”e vestita nu numai pentru designul ei atragator, ci si pentru factorul de utilitate care, de asemenea, joaca un rol foarte important. Barul, pe langa ca iti permite sa stochezi diverse obiecte, e un punct perfect pentru amenajarea unui bufet pentru petreceri.
 
Cel mai simplu punct de plecare este daramarea peretelui despartitor pana la jumatate.
Partea de jos o vei transforma in bar, avand un element care sa desparta vizual bucataria de restul camerei de oaspeti dar creand, in acelasi timp, o legatura intre cele doua si integrand astfel restul bucatariei in noul model de arhitectura.
 
Pentru a eficientiza spatiul utilizabil, poti merge si mai departe, daramand complet peretele si inlocuind partea de jos cu un bufet de bucatarie, acoperit cu un blat. Usile de acces in acest spatiu de depozitare vor fi, evident, orientate spre interiorul bucatariei, iar partea dinspre living poate fi mascata cu o placa din gips carton.
 
O variatie a acestei abordari este construirea unei mobile in forma de L. In felul acesta, o parte a barului poate fi folosita ca punct de lucru, iar cealalta ca portiune de masa, cu scaune inalte, de bar.
 
In cazul in care vrei si mai mult spatiu pe care sa desfasori bauturile si mancarea, poti adauga un blat rabatabil, pe care sa il fixezi de cel deja existent, in prelungirea acestuia. Pe langa faptul ca vei avea mai mult spatiu de lucru atunci cand nu utilizezi barul, poti folosi spatiul si pentru a lua micul dejun.
 
O alta varianta este sa faci din partea rabatabila a blatului o usa de acces intre bucatarie si living. Poate ca ai vazut un astfel de sistem in barurile adevarate, iar folosirea lui in bucataria ta va adauga un plus de originalitate si va fi, in mod sigur, admirata de oaspetii tai.
 
Daca alegi o astfel de solutie pentru casa ta, trebuie sa ai grija sa integrezi stilurile celor doua incaperi, astfel incat trecerea sa fie armonioasa. Si, neaparat, sa ai in vedere si instalarea unei hote deasupra masinii de gatit. Altfel, in loc de bucatarie si living, vei avea doar o bucatarie ceva mai mare, riscand ca oaspetii tai sa nu aprecieze o seara petrecuta printre aburi si mirosuri de prajeala.
 
Daca in cazul unei case obisnuite e acceptabil, in noul plan in mod sigur nu va aprecia nimeni o bucatarie cu ciupercute si canute colorate alaturata unui living minimalist si elegant.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Proiecte DIY simple pentru casa Proiecte DIY simple pentru casa
"Do it yourself" sau, cum am spune noi, "descurca-te singur!" (2) "Do it yourself" sau, cum am spune noi, "descurca-te singur!" (2)
Baitul - aspectul firesc al lemnului Baitul - aspectul firesc al lemnului
Lampadare de gradina - bricolaj Lampadare de gradina - bricolaj
Cum schimbi chitul de rosturi pentru gresie si faianta Cum schimbi chitul de rosturi pentru gresie si faianta
Cum se pot construi scafele din gips carton Cum se pot construi scafele din gips carton

Vezi mai multe articole