on

Cum cureti tapiteria

05 februarie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Indiferent din ce material ar fi realizata, piele, vinil, catifea sau diverse tipuri de tesaturi, tapiteria de pe canapea, fotolii sau scaune se murdareste. Versi pe ea cafea, vin sau mancare, asa ca trebuie sa o cureti, fie periodic, fie imediat ce s-a intamplat “accidentul”.

De regula, piesele de mobilier ar trebui sa aiba o eticheta pe care scrie cum trebuie curatat materialul respectiv, ce tip de detergent sa folosesti, astfel incat sa poti indeparta petele fara probleme si fara sa ramana urme.

In cazul in care nu-i vorba de un accident, ci pur si simplu vrei sa cureti tapiteriile din intreaga casa, iata cum trebuie sa procedezi.

Pasul 1. Aspira tapiteria de praf si de parul de animalelor de casa, daca este cazul.
Pasul 2. Toarna apa calduta intr-un recipient cu pulverizator, apoi pulverizeaza apa pe suprafata canapelei, fotoliului, scaunelor.
Pasul 3. Presara bicarbonat de sodiu pe tapiterie, freaca-l cu degetele sau cu o carfa curata, apoi indeparteaza-l. Bicarbonatul absoarbe murdaria din tesaturi.
Pasul 4. Pentru a degresa o tapiterie din material textul, ai nevoie de o solutie din apa calduta, o jumatate de ceasca de otet si doua linguri detergent de vase. Omogenizeaza acest amestec, apoi inmoaie o carpa curata in solutie si freaca delicat tapiteria. Atentie, nu freca tare, agresiv, pentru a nu deteriora tapiteria.

Alta varianta pentru indepartarea petelor si a grasimii de pe o tapiterie din material textil o reprezinta produsele pentru haine, de exemplu Vanish, sau cele pentru covoare, cum este Bio Carpet. Aceste produse scot petele de vin, cafea, ceai, pix, maioneza si sosuri. Poti sa aplici solutia de curatare amestecata cu apa, tot cu un pulverizator, dupa care limpezesti cu o carpa curata, inmuiata in apa calduta. In cazul petelor mai dificile iti recomandam sa folosesti solutie nediluata, aplicata direct pe pata. Atentie, indeparteaza complet detergentul de pe tapiterie, altfel ar putea sa deterioreze tapiteria in timp.

In cazul tapiteriei din piele sau imitatii de piele, foloseste solutii special create pentru aceste tipuri de materiale. In alegerea solutiei trebuie sa tii cont de substanta cu care a fost vopsita pielea.

Pentru a nu avea surprize neplacute, iti recomandam sa testezi solutia in prealabil, pe o suprafata ascunsa, din spatele fotoliului, de exemplu.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Afla care sunt cele mai poluate orase ale lumii Afla care sunt cele mai poluate orase ale lumii
Vasul de gatit cu invelis ceramic Vasul de gatit cu invelis ceramic
5 utilizari destepte ale detergentului de vase 5 utilizari destepte ale detergentului de vase
Cadouri perfecte pentru o vacanta de vara relaxanta Cadouri perfecte pentru o vacanta de vara relaxanta
Verificarea de rutina inainte de culcare Verificarea de rutina inainte de culcare
Casa: o construcție sau un proiect formativ? Casa: o construcție sau un proiect formativ?

Vezi mai multe articole