Vine vara si, in curand, te vei putea bucura nu doar de soare si caldura, ci si de multe alte bunatati care vin la pachet cu acest frumos anotimp. Este vorba despre delicioasele fructe si legume care iti vor desfata papilele gustative cu aromele si savoarea lor. Dar, daca nu le depozitezi adecvat, nu te vei putea bucura de fructele si legumele care-ti plac atat de mult.
Rosiile nu trebuie sa le depozitezi in frigider. Frigul le inmoaie si le distruge gustul.
Radacinoasele, adica morcovul, telina, ridichea, sfecla sau partarnacul poti sa le depozitezi in frigider, dupa ce le-ai indepartat frunzele. Atentie, nu trebuie sa le cureti de coaja.
Merele, perele, piersicile, capsunele, muzele si zmeura poti sa le depozitezi in frigider.
In schimb, fructele tropicale, precum mango, ananasul, avocado, papaya sau bananele trebuie sa le pastrezi la temperatura camerei. La fel trebuie pastrate si citricele.
Cartofii depoziteaza-i intr-un loc intunecat si racoros, in niciun caz unul umed si friguros. Cel mai bine este sa ii tii intr-o punga de hartie, nu intr-una din plastic.
Usturoiul si ceapa pot fi depozitate impreuna, la temperatura camerei, fie atarnate de o grinda sau carlic, fie intr-un sertar bine aerisit. Si inca ceva: nu depozita usturoiul si ceapa langa cartofi.
Castravetii nu-i depozita in frigider mai mult de 3 zile, nu le place deloc frigul. Nici langa banane sau rosii nu este indicat sa-i depozitezi.
Regulile sunt simple si, daca le respecti, nu vei mai fi nevoit sa arunci fructe si legume la doar cateva zile dupa ce le-ai cumparat.
Comentarii
Nu exista comentarii.