Boiler termoelectric

Cum functioneaza un boiler termoelectric?

21 ianuarie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In prezent pe piata se pot gasi numeroase modalitati de incalzire a apei menajere, astfel ca va trebui sa alegi cu grija dispozitivul necesar in functie de necesitati si bugetul tau.

Daca foarte multa lume cunoaste aproape totul despre boilerele electrice, boilerele termoelectrice prezinta inca unele urme de mister.

Boilerul termoelectric se diferentiaza de cel electric prin capacitatea sa de a functiona atat prin folosirea energiei electrice, cat si a agentului termic. Boilerul termoelectric este prevazut cu o rezistenta electrica. In momentul in care boilerul este conectat la curent electric, rezistenta electrica va incepe sa se incalzeasca determinand incalzirea apei din boiler. De asemenea, boilerul termoelectric este prevazut cu un termostat care va determina conectarea sau deconectarea rezistentei electrice de la curent electric.

Pentru a asigura circularea agentului termic in cazul boilerelor termoelectrice, robinetii de pe serpentina de incalzire ai boilerului trebuie sa fie deschisi. Este important sa asiguri aerisirea instalatiei de functionare a boilerului prin instalarea unui ventilator automat la intrarea in serpentina. Timpul necesar incalzirii apei calde depinde atat de temperatura, cat si de debitul apei inregistrat in sistem.

Pentru o functionare eficienta si sigura este recomandata reglarea termostatului la o temperatura maxima de 60oC. In acest mod, se va evita supraincalzirea rezistentei electrice si se va asigura o rezistenta si o durabilitate mai mare a boilerului termoelectric. De asemenea, se vor evita pierderi de energie si caldura. Utilizarea corespunzatoare a boilerului termoelectric va determina un consum moderat de curent electric si o factura pe masura.

In timpul folosirii boilerului termoelectric este recomandata inchiderea robinetului de pe serpentina. In acest mod se evita incalzirea apei din circuitul de incalzire.

Daca nu vei folosi boilerul o perioada mai lunga de timp este indicat sa setezi termostatul la o valoare situata intre 3 si 11oC. Dupa ce apa este incalzita la aceasta temperatura, rezistenta electrica se va stinge, iar boilerul nu va mai functiona.  In acest mod se va proteja boilerul impotriva inghetului si i se va prelungi durata de viata.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

Nelu

29 noiembrie, 16:02

Ai descris elementele componente ale bolerului si modul de utilizare in schimb nu ai descris CUM FUNCTIONEAZA BOILERUL. Din asa ceva nu invata nimeni nimic.

Alte articole

Instalatiile de lumini: recomandari si sugestii pentru o utilizare sigura Instalatiile de lumini: recomandari si sugestii pentru o utilizare sigura
Legrand lanseaza pe plan local noul produs Valena Life Black din gama Valena Life/Allure Legrand lanseaza pe plan local noul produs Valena Life Black din gama Valena Life/Allure
Lumina pentru o casa confortabila Lumina pentru o casa confortabila
Tabloul electric – Cum il schimb singur? Tabloul electric – Cum il schimb singur?
Generatorul de curent electric - Ce trebuie sa ai in vedere cand alegi unul Generatorul de curent electric - Ce trebuie sa ai in vedere cand alegi unul
Secretele montarii spoturilor de lumina Secretele montarii spoturilor de lumina

Vezi mai multe articole