on

Cum iti poti racori casa in zilele toride?

05 iulie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Nu mai e nicio surpriza pentru nimeni, vara si-a intrat complet in drepturi si ne “rasfata” cu temperaturi caniculare. Cum temperaturile trec lejer de 30 de grade, incepem sa nu ne mai simtim confortabil. Cea mai simpla si rapida modalitate de a reduce temperatura din interiorul locuintelor, este pornirea sistemului de aer conditionat. Dar multi dintre noi nu avem un sistem de aer instalat in locuinta si nici nu intentionam sa achizitionam unul din diferite motive. Si atunci, cum putem mentine o temperatura suportabila in interiorul locuintei noastre, fara a folosi aerul conditionat?

Ventilatorul

Ventilatorul este o varianta destul de utilizata pentru a mentine o temperatura confortabila in locuinta.

Aerul in miscare este automat mai rece. Plaseaza ventilatoarele in dreptul geamului pe timp de noapte pentru a aduce aerul rece in interior. O modalitate simpla de a-ti transforma ventilatorul in aer conditionat este sa pozitionezi un bol cu gheata in fata acestuia. 

Retine faptul ca in timpul zilei ventilatorul nu isi face efectul decat daca te afli in raza sa de actiune. In caz contrar, nu il lasa pornit pentru ca motorasul sau poate produce, in schimb, mai multa caldura.

Ferestrele

Imediat ce soarele incepe sa-ti bata in geam, trage stolurile sau draperiile. Astfel vei impiedica aerul cald sa intre in locuinta. Deschide ferestrele si aeriseste casa dimineata devreme si seara dupa lasarea soarelui.

Sursele de caldura

Una e sa tii soarele si aerul cald departe de casa, alta e sa identifici sursele de caldura din interior.

Aparatele electrice si electrocasnice genereaza caldura chiar si atunci cand nu functioneaza. Daca nu esti acasa in timpul zilei, scoate din priza orice aparat de care te poti lipsi. Schimba becurile incandescente cu cele fluorescente care produc mai putina caldura. Stinge lumina ori de cate ori nu ai nevoie de ea.

Aburii si umiditatea

Incearca sa gatesti dupa lasarea serii, de asemenea incearca sa eviti dusurile fierbinti sau spalatul rufelor pe timpul zilei.

Folie pentru protectie solara

Temperaturile extreme necesita masuri deosebite pentru protejarea incaperilor contra radiatiilor, iar folia pentru ferestre este o solutie la indemana. Pentru a elimina incalzirea excesiva a locuintei, lumina orbitoare a soarelui si prezenta radiatiilor UV nocive, folia pentru protectie solara este de un real ajutor. Pentru protectia contra radiatiilor UV trebuie sa stii ca exista folii aproape invizibile, respectiv odata aplicate pe geamuri vei resimti doar beneficiile fara sa influentat de lumina care patrunde prin fereastra.

Citeste si: Folia pentru protectie solara - Cum o instalam?

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Trucuri pentru depozitarea in spatii mici (partea a II-a) Trucuri pentru depozitarea in spatii mici (partea a II-a)
Alege cu atentie podeaua din hol Alege cu atentie podeaua din hol
Icoanele din casa noastra Icoanele din casa noastra
Ramai cu bine, casuta mea! Ramai cu bine, casuta mea!
Cum sa cureti calcarul din baie cu solutii pe care le poti prepara chiar tu Cum sa cureti calcarul din baie cu solutii pe care le poti prepara chiar tu
Pregatirea casei pentru toamna Pregatirea casei pentru toamna

Vezi mai multe articole