Decorare casa

Cum NU trebuie sa iti decorezi casa

17 iunie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Putem citi carti si reviste de specialitate, putem urmari emisiuni de televiziune sau vizita showroom-uri de design interior pentru a primi sfaturi legate de cele mai bune idei de decorare a casei, insa e complicat sa stii dinainte ce anume trebuie evitat atunci cand incepi un proiect de acest fel.

Ti-am pregatit o lista cu cele mai frecvente greseli ce iti va fi de mare folos.
1. Nu lasa pe altcineva sa ia decizii in locul tau. Casa este spatial tau personal. Asta nu inseamna ca nu poti fi deschis la sugestii si sfaturi, mai ales din partea unei persoane avizate sau cu un simt estetic dezvoltat, insa cel mai mult conteaza ca tu sa te simti impacat cu alegerile facute.
2. Nu incepe cu vopsirea peretilor. Poti cumpara orice culoare de vopsea existenta in spectrul vizibil sau poti alege sa iti creezi o culoare personalizata. Insa, incepe prin a te decide asupra materialelor textile, carpetelor si tapiteriilor pe care vrei sa le folosesti inainte de a stabili culoarea peretilor.
3. Nu alege culoarea vopselei in functie de paletar. S-ar putea ca mostra de culoare sa arate intr-un anumit fel sub lumina fluorescenta a magazinului de bricolaj, dar cu totul altfel in dormitor. Cand te-ai decis asupra unei culori, cumpara o cantitate mica si testeaz-o pe o portiune de perete pentru a vedea cum arata in lumina naturala.
4. Nu face din culoarea ta preferata culoarea dominanta a casei. Prea multa cantitate din aceeasi culoare o va face coplesitoare si in scurt timp te vei plictisi de ea. Daca iti place rosul nu e nevoie sa vopsesti toti peretii rosii, poti alege doar un perete-accent sau poti merge pe o culoare mai pala care sa scoata in evidenta obiectele tale rosii preferate.
5. Nu lasa mobila sa “imbratiseze” peretii. Nu pozitiona scaunele, canapeaua si mesele de jur imprejurul peretilor decat in cazul in care nu ai de ales. Organizeaza unele piese de mobilier in grupuri pentru a favoriza conversatiile si adu mobilier in centrul camerei pentru a spori sentimentul de confort. Ai facut vreuna din greselile de design din prima parte a articolului? Afla in continuare cum sa iti transformi casa intr-un loc spre care sa te indrepti cu nerabdare.
6. Nu construi bariere. Nu pune scaune in fata usilor sau o masa intr-o zona de trafic. Lasa suficient spatiu pentru un acces facil in orice parte a camerei.
7. Nu investi multi bani in trenduri. Moda este extrem de schimbatoare, asa ca nu e nevoie sa-ti consumi toate resursele pe piese ce vor fi inlocuite curand de altele mai moderne. Investeste in piese clasice care nu se vor demoda prea usor.
8. Nu expune fiecare comoara personala. Nu-ti aglomera casa cu obiecte de colectie. Fiecare piesa trebuie sa fie importanta si sa serveasa un scop precis de decorare. Daca nu ai suficient spatiu, expune prin rotatie diverse colectii pe care le detii sau obiecte importante pentru tine. Astfel, stersul prafului nu va fi o corvoada.
9. Nu alege mobilier care nu se potriveste. Tu nu ai putea purta haine mult prea largi sau mult prea stramte, asa ca de ce sa alegi mobilier care nu se potriveste camerei tale? Inainte de a achizitiona masoara spatiul si nu te lasa tentat de o canapea mult prea mare, gandindu-te ca o vei aseza oblic si nu drept. E la fel de gresit sa cumperi mobilier mult prea mic, gandindu-te ca vei umple ulterior spatiul cu mai multe obiecte.
10. Nu folosi prea multe imprimeuri si modele. Nu colectiona fiecare material sau piesa de mobilier care te atrage in speranta ca pana la urma le vei organiza intr-un design coerent. Planifica schema cromatica pe care ti-o doresti si tine-te de ea.
11. Nu aseza un covor “plutitor” in mijlocul incaperii. Toate elementele si detaliile de design interior trebuie sa fie interconectate, atat din punct de vedere vizual, cat si din punct de vedere fizic. Carpeta aduce un plus de culoare si conecteaza piesele de mobilier, deci ar trebui ca aceasta sa fie asezata sub picioarele mobilierului. Plasat in centru, neancorat, covorul poate fi un pericol de alunecare sau impiedicare si se poate deplasa usor, creand impresia de dezordine.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Amenajarea locuintei: ghid de inlocuire a tocurilor de la usile interioare Amenajarea locuintei: ghid de inlocuire a tocurilor de la usile interioare
Usile de interior: elemente esentiale in designul si functionalitatea casei Usile de interior: elemente esentiale in designul si functionalitatea casei
Tipuri de usi Tipuri de usi
Geamul termoizolant Geamul termoizolant
Tamplarie Aluminiu si PVC Tamplarie Aluminiu si PVC
Alege geamul potrivit pentru ferestrele de mansarda VELUX Alege geamul potrivit pentru ferestrele de mansarda VELUX

Vezi mai multe articole