on

Cum poti vopsi tabla de pe acoperis

23 octombrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In timp, din cauza factorilor externi, invelitoarea din tabla galvanizata de pe acoperisul casei incepe sa rugineasca. Din momentul in care rugina si-a facut aparitia ai la dispozitie doua solutii, fie inlocuiesti tabla veche cu una noua ori cu un alt tip de invelitoare, fie vopsesti tabla actuala, prelungindu-i viata. Spre deosebire de inlocuirea invelitorii vechi, vopsirea acesteia presupune o economie atat din punct de vedere al costurilor, cat si al timpului de lucru.

1merlin, forumist incepator MisiuneaCasa, se confrunta cu urmatoarea problema: “Vad ca tencuiala decorativa se curata greu de pe tabla, ma gandesc sa vopsesc tabla de pe acoperis cu tencuiala decorativa, ce parere aveti?”

Raspunsurile nu au intarziat sa apar:

Specialistul MC:Nu o sa aiba o buna aderenta, iar in timp se va coji. Poate gasiti in comert o vopsea dedicata in nuanta tencuielii decorative.”

1merlin: “Nu am gasit ceva asemanator, acoperisul meu e din tabla dreapta si as vrea sa-i dau un aspect interesant cu aceasta tencuiala decorativa, oricum ma gandesc sa-l vopsesc din 5 in 5 ani. Cam am asa arata acoperisul si ma gandesc sa-l vopsesc negru, ma gandesc ca tencuiala decorativa neagra i-ar da un aspect de tip Gerald.”

Specialistul MC: “Nu o sa reziste tencuiala decorativa, ati vazut vopselele pentru tabla de acoperis MATT structurat? Poate va razganditi si optati pentru o nuanta caramizie MATT structurat sau HI-MATT.”

Iti doresti sa citesti intregul topic? Click aici

Daca doresti sa vopsesti tabla de pe casa trebuie sa stii ca nu o poti face cu orice vopsea de pe piata, ci cu una dedicata. De asemenea, este recomandat sa alegi solutia de grunduire, dar si vopseaua de la acelasi producator, iar diluantul trebuie sa fie compatibil.

Daca decizi ca tabla de pe casa mai merita o sansa si doresti sa o vopsesti, iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi, dar inainte de a te apuca de treaba nu uita sa iti iei toate masurile de siguranta pentru a evita accidentarile.

Curatarea si degresarea suprafetei

De-a lungul anilor, pe suprafata invelitorii se depun praf, frunze, spori si tot felul de resturi organice de la pasari si insecte, acestea trebuie indepartate. Mai apoi, cu o perie de sarma si substante degresante, curate rugina, mizeria si vopseaua veche, daca este cazul, chiar pana la luciul metalic. Daca ai un echipament de curatare cu apa sub presiune, il poti folosi.

Verificarea acoperisului si repararea problemelor

Daca nu exista izolatie intre capriori, mergi in pod si verifica invelitoarea. Daca observi locuri pe unde lumina patrunde in pod, marcheaza-le in asa fel incat sa le poti identifica atunci cand esti pe acoperis. In functie de dimensiunea gaurilor, ele se repara in doua moduri: gaurile mici le poti astupa cu chit pe care il poti intinde cu spaclu, iar pe cele mari le repari cu ajutorul unui tinichigiu. Iti recomandam sa chituiesti, cu aceasta ocazia, si incheieturile tablei la coame si la racordarile cu burlanele.

Aplicarea grundului

Avand in vedere ca acoperisul este expus factorilor de mediu, aplicarea unui strat de grund este absolut necesara. Acesta va proteja suprafata metalica, va ajuta vopseaua sa adere mai bine si va previni aparitia ruginii.

Aplicarea vopselei speciale pentru tabla de acoperis

Aplica vopseaua speciala pentru tabla de acoperis, de preferinta vopsea cumparata de la producatori de vopsele profesionale. Vopseaua trebuie aplicata cu pistolul, in doua straturi. Poti incepe prin a vopsi incheieturile si locurile de imbinare cu indoiturile jgheaburilor, apoi continua cu campul invelitorii. Daca nu ai pistol de vopsit, foloseste o pensula lata.

Recomandam ca vopsirea tablei sa fie facuta la sfarsitul verii si inceputul toamnei. In niciun caz sa nu faci aceasta operatiune pe canicula, ploaie, vant sau ger.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Energie solara pentru proprietarii de case: oferta integrata de la Wetterbest Energie solara pentru proprietarii de case: oferta integrata de la Wetterbest
Acoperisul si fortele naturii Acoperisul si fortele naturii
Protectia acoperisului la zapada Protectia acoperisului la zapada
Cum ne alegem acoperișul și care sunt aspectele fundamentale de care trebuie să ținem cont? Cum ne alegem acoperișul și care sunt aspectele fundamentale de care trebuie să ținem cont?
Alegerea si montarea sistemului pluvial – a doua parte Alegerea si montarea sistemului pluvial – a doua parte
Rolul foliei anticondens Rolul foliei anticondens

Vezi mai multe articole