Perete mucegait

Cum prevenim aparitia mucegaiului in baie

19 februarie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Mucegaiul este o problema imensa in orice baie, aceasta putand duce la probleme respiratorii severe. La aceasta se adauga acel miros neplacut, aspectul vizual negativ si posibilele alergii. Un lucru valabil peste tot in lume se aplica si aici: este mai bine sa previi, decat sa tratezi. Sa vedem cum.

1.     Reparati conductele neetanse si verificati sistemul sanitar

Orice defectiune a sistemului sanitar, de la un robinet care picura pana la o conducta fisurata, poate duce la cresterea umiditatii in baie si implicit, la formarea mucegaiului. Reparati defectiunile in termen de 24 de ore.

2.     Aerisirea baii este esentiala

Exista foarte multe bai fara fereastra sau gura de aerisire, acestea fiind extrem de predispuse la mucegai din cauza imposibilitatii de reducere a umezelii in timp util. Valoarea umiditati in baie trebuie sa fie intre 30 si 50 la suta, iar aceasta constanta poate fi mentinuta fie printr-un ventilator, un dezumidificator sau prin deschiderea unei ferestre. O alta modalitate este lasarea deschisa a usii de la baie, pentru a comunica cu restul casei.

3.     Verificarea perdelei de dus

Daca aveti o cabina de dus din sticla, este bine sa o lasati deschisa. In continuare, celebrele perdele de dus din plastic sunt o locatie propice pentru dezvoltarea mucegaiului. Acesta apare in portiunea care intra in contact cu cada. Pentru prevenire, aceasta trebuie spalata cel putin o data pe luna cu o solutie din apa si otet. O alta modalitate este scurtarea materialului pentru a nu intra in contact cu suprafata cazii.

4.     Solutii de curatare

Una dintre cele mai simple metode de a curata sau indeparta primele urme de mucegai este folosirea clorului. Atentie: trebuie folosita o masca (particulele de mucegai pot fi usor inhalate) si manusi menajere (clorul ataca pielea). Tot in categoria solutiilor intra si aplicarea unor solutii anti-mucegai pe pereti la renovare.

5.     Evita formarea aburului

Apa fierbinte de la cabina de dus sau din cada elimina abur. Pentru a preveni aparitia mucegaiului este recomandat sa lasam apa rece sa curga (aceasta inhiba aburii), dar si sa aerisim baia. Vom preveni astfel condensul, umezeala si pastram oglinda neaburita.

6.     Covorasele decorative si faianta

Atentie mare la covorase, stratul impermeabil de pe spatele acestora reprezinta un adevarat focar de infectie. El retine umezeala, de aceea este indicat sa fie curatat si uscat mereu la timp pentru a preveni aparitia mucegaiului. Faianta reprezinta un alt focar de infectie, mai exact la nivelul chitului de rosturi. Aceasta trebuie curatata frecvent pentru o sanatate cat mai buna a intregii familii.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ce trebuie sa stii despre cada ingropata in pardoseala Ce trebuie sa stii despre cada ingropata in pardoseala
O baie cu aroma de fistic si portocala O baie cu aroma de fistic si portocala
5 sfaturi pentru amenajarea eficienta a unei bai mici 5 sfaturi pentru amenajarea eficienta a unei bai mici
Amenajarea baii: sfaturi despre indepartarea suprafetelor vechi si de aplicare a gletului Amenajarea baii: sfaturi despre indepartarea suprafetelor vechi si de aplicare a gletului
Cum sa rezolvi eficient problema spatiului dintr-o baie foarte mica Cum sa rezolvi eficient problema spatiului dintr-o baie foarte mica
Desavarseste renovarea baii cu obiecte sanitare durabile si mobilier elegant si functional Desavarseste renovarea baii cu obiecte sanitare durabile si mobilier elegant si functional

Vezi mai multe articole