on

Cum punem "melcii pe fuga”?!

30 mai, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Melcii cu cochilie si limacsii se numara printre cei mai comuni daunatori din gradinile noastre.

Melcul face parte din clasa Gastropoda, cel mai numeros grup de moluste (80% din totalul molustelor). Pana in prezent sunt peste 150 000 de specii cunoscute, acestea fiind adaptate atat la viata acvatica, cat si la cea terestra. Un melcii pot atinge si varste de peste 10 ani.

Melcul de gradina are un singur dinte pe falca superioara si peste 14.000 de dinti pe cea inferioara. Melcul este un daunator nocturn care se hraneste cu frunzele plantelor, dar daca are parte de suficienta umiditate el va fi activ si pe timpul zilei.

De cele mai multe ori, o planta care a cazut prada melcilor se va ofili, fiind afectata de virusi, baterii sau ciuperci.

Combaterea ecologica a melcilor cu sau fara cochilie

ZECO este un produs 100% NATURAL, CERTIFICAT ECOLOGIC, ce actioneaza impotriva melcilor cu sau fara cochilie si se poate aplica atat in ghivecele cu plante, cat si in gradina, livezi sau culturi.

Datorita faptului ca produsul se prezinta sub forma unor granule colturoase melcii se pot irita, intepa sau chiar le poate provoaca rani pe suprafata corpului in deplasarea lor prin solar sau prin cultura.

Melcii cu sau fara cochilie produc o secretie lipicioasa care le faciliteaza miscarea.

Granulele ZECO absorb rapid secretia lasata de melci, blocand astfel miscarea lor, si ii impiedica sa treaca peste bariera creata de granule.

In afara granulelor ce pot fi observate cu ochiul liber, in produs se mai gaseste si o cantitate mica de pulbere foarte fina, lipita pe suprafata exterioara a granulelor mari.

Atunci cand melcul va trece peste granule aceasta pulbere foarte fina se va desprinde de pe granula si se va lipi de corpul molustei provocandu-i deshidratarea.

Mod de utilizare:

Presara un strat subtire in jurul plantei vulnerabile la acesti daunatori, formand astfel o bariera abraziva in calea lor. Atunci cand vor intra in contact cu aceste granule vor fi descurajati sa mai inainteze catre planta.

Delimiteaza presarand o cantitate consistenta si fara spatii de jur imprejurul perimetrului ce se doreste a fi protejat de melci (5 - 7 cm latime). La o invazie deja existenta presara si printre plante.

In ghivece aplica un strat subtire pe suprafata pamantului, va avea si un aspect decorativ.

Intre trotuare, alei si gazon aplica local si formeaza linii ce delimiteaza zonele ce se doresc protejate.

ZECO este un produs NATURAL si nu contine substante chimice sau daunatoare pentru om, plante sau animale.

Citeste si despre combaterea chimica a melcului cenusiu fara cochilie

Acest articol este scris in colaborare cu partenerii nostri de incredere Zeolites Production.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Plantarea lalelelor - Ghid de plantare, crestere si ingrijire a lalelelor in 5 pasi Plantarea lalelelor - Ghid de plantare, crestere si ingrijire a lalelelor in 5 pasi
Amenajare gradina cu alei din piatra naturala Amenajare gradina cu alei din piatra naturala
Lifestyle in aer liber by Fast: noul catalog Lifestyle in aer liber by Fast: noul catalog
Taierea vitei de vie - Lucrari de sezon in viticultura – Partea I Taierea vitei de vie - Lucrari de sezon in viticultura – Partea I
Luna iulie in gradina - ce recoltam si ce plantam Luna iulie in gradina - ce recoltam si ce plantam
Cum transplantezi florile in ghivece Cum transplantezi florile in ghivece

Vezi mai multe articole