Daca stai la bloc si detii o boxa la subsol, poti sa beneficiezi, daca urmezi cateva sfaturi simple, de pe urma binevenitului spatiu de depozitare pe care il ofera. Boxa are nevoie de ingrijiri speciale pe parcursul anului datorita faptului ca este un mediu de cele mai multe ori umed, neaerisit corespunzator si intunecos. Astfel, tencuiala, pardoseala si obiectele pe care le depozitezi in interior se degradeaza mult mai repede.
Din cauza functiei primare a incaperii, exista posibilitatea ca boxa sa fie afectata de umezeala. Astfel, trebuie ca tevile gazduite aici sa fie verificate constant pentru a preveni picurarile sau prelingerile ce duc mai tarziu la deterioararea peretilor si a podelei. Izoleaza peretii pentru o etansare suplimentara, insa nu acoperi gurile de aerisire pentru ca ele asigura ventilarea aerului. In schimb, acopera-le cu un capac sub forma de sita sau gratar, pentru ca pisicile sau alte animale mici sa nu patrunda in interior. Testea pot aduce paraziti si pot compromite, astfel, alimentele sau alte obiecte depozitate in boxa.
E necesar sa cureti, dezinfectezi si varuiesti constant beciul, pentru a evita proliferarea bacteriilor. Daca nu vrei ca in boxa sa se acumuleze tot timpul praf, asigura-te ca nu sunt gauri in pereti si acopera-le pe cele existente cu ipsos.
Boxa este un mediu propice pentru aparitia ruginei. Pentru a preveni acest lucru, alege usi, rafturi si dulapuri din plastic. Evita lemnul si metalul nevopsit; intr-un mediu umed primul va putrezi, iar al doilea va rugini.
In boxa poti depozita biciclete, role, saniute, sezlonguri, umbrele de plaja, schiuri, butoaie, damigene si alte vase, instrumente si scule. Pentru depozitarea hainelor e nevoie ca acestea sa fie introduse in saci de plastic vidati, altfel vor mucegai sau vor capata un miros urat. In saci poti insera pliculete de levantica pentru mai multa protectie. Nu este indicat sa depozitezi obiecte din hartie sau carton, precum carti, cutii etc., iar legume sau fructe proaspete poti depozita doar in cazul in care boxa beneficiaza de un grad sporit de ventilatie. Aseaza borcanele si conservele pe rafturi rezistente din plastic, cele mai grele si mai voluminoase jos, iar cele usoare sus.
Daca nu beneficiaza de intretinere corecta si constanta, boxa de la subsolul blocului devine nefunctionala, spatiul pierzandu-si toata utilitatea. In conditiile in care cei mai multi dintre noi locuiesc la bloc, un spatiu de depozitare in plus poate face diferenta dintre o casa ticsita de lucruri si o casa in care ai loc suficient sa etalezi acele obiecte ce merita cu adevarat sa fie etalate.
Comentarii
Nu exista comentarii.