boiler

Cum să ai apă caldă la prețuri mici!

08 octombrie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Soluții pentru încălzirea ambientului, dar mai ales pentru încălzirea apei, sunt multe. Poți să beneficiezi de apă caldă și căldură dacă faci parte dintr-un sistem centralizat de distribuție sau poți să te încălzești în mod independent cu ajutorul unei centrale termice. Există însă și situații când nu poți să ai acces la niciuna dintre aceste doua alternative din diferite motive. Ce faci în acest caz?
 
E simplu, îți instalezi un boiler! Acesta îți poate furniza apă caldă în funcție de nevoile locuinței tale.
Înainte să-l cumperi trebuie să știi totuși câte ceva despre boilere în general.  
 
Pe piață sunt două tipuri mari de boilere, boilerele cu rezervor și boilerele fără rezervor, numite și încălzitoare instant de apă.
 
Boilere fără rezervor - Încalzitoare instant de apă
 
Încălzitoarele instant de apă ocupă puțin spațiu datorită faptului că nu au un rezervor. În interiorul acestor încălzitoare există o conductă prin care trece apa și care este în contact direct cu un element de încălzire. Elementul de încălzire asigură o creștere (aproape) instantanee a temperaturii apei, de unde și numele acestui sistem. Acest tip de boiler asigură un debit mai mic de apă, în special între 10 și 30 litri pe minut, în funcție de capacitate. Din acest motiv ele sunt de cele mai multe ori instalate în bucătării pentru că pot furniza o cantitate optimă de apă caldă pentru treburile gospodărești fără a “cheltui” mulți bani.
 
Boilere cu rezervor
 
Deși boilerele cu rezervor sunt disponibile în diferite mărimi, de la cele mici, cubice, de 10L, până la cele mari, cilindrice, de 100L sau mai mult, principiul de funcționare este același. Toate sunt dotate cu un rezervor încălzit prin intermediul unor rezistențe electrice.  Elementul de încălzire se află la baza rezervorului. Rezervorul este alimentat cu apă rece în partea de jos, cea care este aproape de elementul de încălzire. În partea superioara a rezervorului se acumulează apă caldă, de acolo pornind și conducta care duce apa caldă în rețeaua din casă. 
 
În afară de dimensiunea rezevorului mai există diferențe și la modul de încălzire și anume boilerele mixte care permit cuplarea la două surse de caldură și sunt de două feluri:
 
- Boilere termo-electrice, care pot fi legate în circuit cu o centrală termică și pot funcționa alternativ cu două surse de energie: electricitate – în perioada de vară sau prin agent termic din circuitul de încălzire (racordat la serpentina boilerului) produs cu ajutorul unei centrale termice.
- Boilerele cu alimentare pe lemne și electricitate. Modelele performante de acest tip permit încărcarea simplă și a unei cantități de lemne datorită construcției speciale a focarului. Astfel poți folosi două surse alternative de energie pentru încălzirea apei.
 
Ți-am prezentat câteva sfaturi și informații despre alegerea boilerului perfect pentru căminul tău. Ca să-ți facem alegerea și mai ușoară iată și un catalog cu boilere la pret mic.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Avantajele si dezavantajele unui boiler electric Avantajele si dezavantajele unui boiler electric
Pentru a combate schimbarile climatice este nevoie de implicarea tuturor Pentru a combate schimbarile climatice este nevoie de implicarea tuturor
“Nu se incalzeste caloriferul. Ce fac?” “Nu se incalzeste caloriferul. Ce fac?”
Cum vad romanii confortul? O analiza a celor mai populare optiuni de incalzire a locuintei Cum vad romanii confortul? O analiza a celor mai populare optiuni de incalzire a locuintei
Sistem Roth Original Tacker® - o solutie profesionala pentru realizarea unui sistem de incalzire si racire in pardoseala Sistem Roth Original Tacker® - o solutie profesionala pentru realizarea unui sistem de incalzire si racire in pardoseala
Centrala termica - alternativa la scumpirea gigacaloriei Centrala termica - alternativa la scumpirea gigacaloriei

Vezi mai multe articole