on

Cum sa construiesti un acoperis pas cu pas

07 februarie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Realizarea acoperisului este un proces complex, iar pentru a beneficia de un acoperis rezistent, dar si economic din punct de vedere al consumului de energie operatiunea necesita atat alegerea unor materiale de calitate, cat si alegerea unei echipe de specialisti care sa asigure un montaj corect.

Acoperisul casei are un rol foarte bine definit, in afara faptului ca asigura protectia intregii constructii fata de diversele si schimbatoarele conditii meteo, isi poate pune amprenta asupra „personalitatii” constructiei, deoarece forma si aspectul sunt definitorii pentru imaginea finala a casei tale.

Vineri, 7 februarie 2020, sfaturile si recomandarile necesare construirii unui acoperis rezistent si durabil au fost impartasite de domnul Alexandru Oltean, Director Comercial Wetterbest, domnul Calin Diaconu, Sef de Proiect Misiunea Casa si domnul Viorel Stanculescu Inginer Specialist Misiunea Casa, in cadrul emisiunii `Vrem sa stii`, cu Claudia Ruse. Iata cateva dintre ele.


Cand se alege tipul de invelitoare?

Cu totii ne dorim o casa cat mai rezistenta, cu un aspect cat mai inedit. Proiectarea unei case pleaca de la fundatie si ajunge la acoperis. Acoperisul reprezinta o parte foarte importanta pentru fiecare locuinta, acesta trebuie proiectat alaturi de un arhitect si un inginer structurist. Iar tipul de invelitoare nu se alege in niciun caz la sfarsitul construirii casei, ci se alege inca de la inceput, din faza de proiectare. Arhitectul ne da o forma, inginerul structurist ne dimensioneaza toata structura de rezistenta atat pentru casa, cat si pentru acoperis, iar in acest moment se va tine cont si de invelitoarea dorita. Deoarece nu poti pune o tigla de o anumita greutate pe o structura sub dimensionata. – ne povesteste Viorel Stanculescu, Inginer Specialist Misiunea Casa.

Un acoperis, indiferent de tipul invelitoarea aleasa, trebuie sa indeplineasca anumite roluri esentiale, si anume: sa fie solid, sa fie rezistent, sa fie etans si sa reziste conditiilor exterioare – apa, vant, ninsoare, inghet – dezghet etc. – continua Viorel Stanculescu, Inginer Specialist Misiunea Casa.

O intrebare des intalnita pe forumul Misiunea Casa este legata de costul unui acoperis. Cat costa pana la urma constructia unui acoperis?

Este extrem de greu sa oferi un pret fara sa tii seama de particularitatile geometrice ale casei, dar ca sa satisfacem curiozitatea ascultatorilor, putem spune, bineinteles, orientativ ca la nivel de suprafata bruta/generala acoperita avem o plaja cuprinsa intre 10 si 20 euro pe metru patrat fara TVA. Vorbim de preturile pietei, nu neaparat de pretul produselor Wetterbest. Dar conteaza foarte mult geometria acoperisului, fiindca la aceleasi proiectie de suprafata putem avea preturi duble. Trebuie sa tinem cont de numarul versantilor, de coborari, de tipul de accesorii folosite, de timpul alocat montajului, caci toate acestea se vor reflecta in costul final. - ne povesteste domnul Alexandru Oltean, Director Comercial Wetterbest.

Pentru mai multe detalii te invitam sa vizualizezi emisiunea.

Ai o intrebare despre invelitori si acoperisuri? Te asteptam pe forum, click aici!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pasii necesari pentru refacerea acoperisului Pasii necesari pentru refacerea acoperisului
Cum vopsesti tabla de pe acoperis Cum vopsesti tabla de pe acoperis
Tipuri de invelitori... Tipuri de invelitori...
Acoperisuri pentru cladiri istorice Acoperisuri pentru cladiri istorice
Structura lemnoasă a acoperișului – Detalii și sfaturi practice de la Wetterbest Structura lemnoasă a acoperișului – Detalii și sfaturi practice de la Wetterbest
Cum sa alegem tigla metalica? 5 aspecte cheie Cum sa alegem tigla metalica? 5 aspecte cheie

Vezi mai multe articole