on

Cum sa iti organizezi magazia

12 noiembrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Indiferent ca ai o pasiune pentru mesterit sa doar o curte in care, inevitabil, ajungi sa strangi scule si unelte indispensabile unui bun gospodar, la un moment dat apare problema depozitarii acestora intr-o magazie sau anexa.  Indiferent de numarul lor, uneltele trebuie sa aiba un loc bine determinat. Iar daca esti un pasionat de bricolaj magazia poate fi transformata si intr-un mic atelier. Dar pentru ca acest lucru sa fie posibil spatiul trebuie organizat in asa fel incat sa fie utiliz la intreaga lui capacitate.

Daca magazia sau anexa este deja construita lucrurile sunt mai simple, daca nu va fi necesara ridicarea unei noi constructii intr-o zona convenabila a curtii. Magazia poate fi construita pe structura metalica din lemn sau zidita, in functie de marimea si de necesitatile proiectului. Spatiul trebuie sa fie etans, izolat si sa beneficieze de utilitati. Cu cat aceasta este mai bine realizata, cu atat sculele si uneltele pot fi pastrate in conditii optime, fara a se degrada.

Pe langa faptul ca intr-o magazine organizata sculele si uneltele poti identifica rapid sculele si uneltele, pot fi evitate inclusiv accidentele provocate de neatentie.

Iata cateva criterii pe care trebuie sa le ai in vedere in organizarea eficienta a magaziei:

  1. Organizeaza sculele si uneltele in functie de marimea si gradul de utilizare al acestora

Sculele de mari dimensiuni sunt, de obicei, pozitionate pe pardoseala. Acest lucru te va ajuta sa le manipulezi cu usurinta si elimina montarea unor suporturi masive si costisitoare. Uneltele folosite des, precum patentul sau ciocanul, pot fi pozitionate pe diferite suporturi agitate pe perei. Piesele metalice pot fi depozitate pe panouri metalice sau pe suporturi de agatare.

Iti recomandam sa amplasezi cat mai aproape de usa de acces in magazie cel mai utilizate unelte, iar cele pe care le utilizezi mai rar le poti depozita in zonele mai putin accesibile.

Piesele foarte mici, precum suruburile, piulitele, cuiele etc. pot fi depozitate in cutii compartimentate si amplasate in partea inferioara a rafturilor.

  1. Organizeaza in functie de categoriile de activitati

Pentru a putea fi identificate cu usurinta de tine, dar si altcineva, rafturile cu scule, ustensile si accesorii vor fi repartizate pe categorii de activitati, iar fiecare zona va fi etichetata.  Le poti organiza si in functie de materialele din care sunt realizate, cum ar fi cele metalice de cele de plastic sau cele manuale de cele electrice.

  1. Organizeaza spatiul pe verticala

De multe ori tindem sa nu folosim spatiul de sus, iar neutilizarea lui reprezinta o risipa. In partea de sus pot fi depozitate scule, unelte sau material utilizate mai rar. Organizatoarele de pe piata, din material plastic, sunt foarte utile pentru organizarea verticala.

Suporturile necesare pentru amenajarea magaziei pot fi cumparate sau pot fi bricolate (pot fi realizate din lemn, plastic, cupru etc.). Daca alegi sa le cumperi, iti recomandam sa optezi pentru organizatoare transparente, deoarece vei putea identifica mult mai usor continutul lor. Alte modalitati de depozitare, utile mai ales pentru scule, sunt suporturile cu buzunare realizate din material textile, piele sau inlocuitori.

Este foarte important ca atunci cand iti organizezi magazia sa asiguri un acces facil la fiecare zona. Separa obiectele atat dupa marimea si dupa greutatea lor, cat si dupa categoria de utilizare. Eticheteaza si aranjeaza spatiul cat mai mult pe verticala si incearca sa identifici organizatoarele potrivite pentru obiectele pe care vrei sa le depozitezi.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Compresoarele de aer: la ce ne ajuta? Compresoarele de aer: la ce ne ajuta?
Vine sau nu vine furtuna? Cum a fost miercuri in cortul DeWALT de la Yalco Vine sau nu vine furtuna? Cum a fost miercuri in cortul DeWALT de la Yalco
Cel mai bun ghid de achizitie pentru o drujba pe benzina Cel mai bun ghid de achizitie pentru o drujba pe benzina
8 unelte pe care trebuie să le ai în casă dacă esti iubitor de bricolaj 8 unelte pe care trebuie să le ai în casă dacă esti iubitor de bricolaj
Masina de gaurit: o unealta de nelipsit Masina de gaurit: o unealta de nelipsit
Cum sa iti alegi masina de gaurit si insurubat Cum sa iti alegi masina de gaurit si insurubat

Vezi mai multe articole