Pet - porcusor de guineea

Cum sa protejam casa de animalul de companie

09 aprilie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Sau invers. Un nou animal de companie este mai mult decat un pachet adorabil de blana, fiind, de asemenea, o mare responsabilitate.

Acel catelus sau pisicuta, in momentele in care se plictiseste si este curios, poate gasi o multime de modalitati de a intra in bucluc, si contrar opiniei populare, animalele de companie nu stiu intotdeauna intuitiv ce poate fi potential daunator.

Siguranta unui animal de companie vine intotdeauna pe primul loc, dar veti dori, de asemenea, sa luati masuri pentru a proteja mobila, covoarele, precum si alte bunuri (inclusiv perechea preferata de pantofi). Mai departe am adunat  sfaturi utile in ceea ce priveste animalele de companie si locuinta.

Siguranta animalelor de companie: Portite si incuietori
Cele mai frecvente accidente in practica unui medic veterinar sunt animale lecare cad din pat, canapele si alte piese de mobilier inalte. Pentru a preveni astfel de caderi, animalele de companie trebuie tinute departe de mobila inalta - o regula care se aplica si pentru pisici.
Este, de asemenea, important sa restrictionam accesul unui nou animal de companie in anumite camere prin simpla inchidere a usii sau printr-o portita de copii. Acest lucru nu numai ca previne leziuni accidentale, dar, de asemenea, poate ajuta la reducerea murdariei.

Produse de curatare de uz casnic, produse chimice si plante
In timp ce animalul tau inca se acomodeaza la noua sa casa, instalarea unor dispozitive de blocare impotriva accesului copiilor pe usile dulapului si pastrarea produselor chimice de uz casnic si de curatare - cum ar fi inalbitorul, amoniacul, antigelul, etc - bine sigilate si departe de animalul de companie.
Pentru caini, toxina comuna cea mai periculoasa este antigelul. Un caine poate linge substanta de pe podea in timp ce lucrati la o problema a masinii.

Pentru pisici, toxina cea mai periculoasa este crinul, care poate provoca insuficienta renala fatala, chiar daca o singura frunza este roasa. Alte plante de apartament comune sunt, de asemenea, toxice pentru caini si pisici. Intrebati medicul veterinar pentru o lista completa.

Mancarea oamenilor si alte pericole comune pentru animalele de companie
Este recomandat ca animalele de toate varstele sa fie tinute departe de "alimentele umane" - ceapa, usturoi, ciocolata, stafide care sunt foarte daunatoare.
Medicamentele pentru animale sunt concepute sa aiba un gust bun pentru caini, care le pot mesteca prin ambalaj, ajungand astfel la supradozaj. Unii detinatori de animale de companie dau medicamente lor patrupedelor, acestea fiind concepute pentru oameni, cum ar fi ibuprofenul, o practica periculoasa care poate provoca daune la intestine si rinichi. Se recomanda pastrarea medicamentelor umane si a animalelor de companie separat, dar si depozitate departe in conditii de siguranta.
Cablurile electrice sunt un alt potential pericol, deoarece puii de caini, spre exemplu, adora sa mestece tot ce prind atunci cand dentitia este in plina dezvoltare. Cel mai bine este sa deconectam cablurile inutile si sa achizitionam capace de protectie pentru prize si cabluri de alimentare. 

Curtea sau aerul liber – o solutie eficienta?
Multi proprietari de animale de companie cred ca instinctele noilor animalute de casa "le vor tine departe de rau”, o presupunere invechita si extrem de populara, dar care poate pune in pericol in mod serios patrupedele lasate libere in curte sau in aer liber.
Lasarea libera a cainilor si pisicilor poate duce la lupte cu alte animale, precum si accidente cauzate de autoturisme sau oameni. Cainii trebuie tinuti in lesa in majoritatea timpului. Pisicile ar trebui sa fie tinute in interior pentru cea mai mare parte a timpului, desi lor li se poate permite sa se aventureze intr-o curte, atata timp cat sunt supravegheate de detinator.
Desigur, aceste ultime sfaturi pot parea prea stricte, insa cele mai multe animale de case sunt foarte sensibile si “fragile” la factorii exteriori.
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Atentie la cuiburile de viespi Atentie la cuiburile de viespi
Ce poti afla printr-o termografie in constructii Ce poti afla printr-o termografie in constructii
De ce trebuie sa scapi de soareci si sobolani De ce trebuie sa scapi de soareci si sobolani
Impactul detergentilor naturali asupra sanatatii pielii Impactul detergentilor naturali asupra sanatatii pielii
10 trucuri pe care sa le aplici la curatenia dinaintea Sarbatorilor 10 trucuri pe care sa le aplici la curatenia dinaintea Sarbatorilor
Combaterea gandacilor de bucatarie Combaterea gandacilor de bucatarie

Vezi mai multe articole