on

Cum sa reduci riscurile de incendiu cauzate de instalatia electrica

09 decembrie, 2022

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Incendiile cauzate de defecte în instalațiile electrice sunt nu numai frecvente, dar și foarte periculoase, multe dintre ele potențial fatale. Cu toate acestea, ținând sub control câteva lucruri fundamentale, astfel de incidente pot fi prevenite. De două ori pe an, oamenii trebuie să-și verifice casele în ceea ce privește cablajul, întrerupătoarele, aparatele și prizele defecte. De asemenea, un aspect foarte important este reprezentat de oprirea aparatelor după utilizare. Accidentele periculoase se pot întâmpla fără nicio avertizare, iar într-un asemenea moment nu este ușor să ții panica sub control.

 

 

Iată câteva dintre lucrurile cărora trebuie să le acordați atenție pentru a menține un nivel ridicat de siguranță în cazul accidentelor cu potențial de incendiu periculos:


Cabluri de prelungitoare
 

Folosim de obicei un prelungitor atunci când nu sunt suficiente prize pentru gadget-uri sau aparate. Nu utilizați un prelungitor pentru o perioadă prea lungă de timp, deoarece nu sunt concepute pentru a furniza energie mai multor dispozitive în același timp. Prin urmare, utilizați prelungitoare pentru perioade mai scurte de timp.


Cablaj vechi
 

Este esențial să vă schimbați cablurile dacă locuiți în aceeași casă de mai mult de 15 ani. Casele mai vechi au de obicei fire de aluminiu și materiale care nu fac față la echipamentele electrice moderne. Este important să schimbați sistemul de cablare al casei și să aveți o priză nouă de înaltă calitate și un întrerupător electric modern, după fiecare zece – până la cincisprezece ani de utilizare. Schneider Electric are o gamă impresionantă de întrerupătoare și prize electrice care sunt concepute pentru o instalare ușoară, eficiență energetică, operabilitate simplificată si protecție a utilizatorilor.


Cabluri de alimentare deteriorate
 

Nu utilizați niciodată un aparat al cărui cablu de alimentare este slăbit sau crăpat. Astfel de cabluri ar putea elibera căldură necontrolată către suprafețele inflamabile din apropiere, cum ar fi podeaua și draperiile și, astfel, pot provoca un incendiu. Reparați sau înlocuiți întotdeauna astfel de cabluri înainte de a le conecta la priză.
 

Prize defecte
 

O priză defectă este foarte riscantă. Prizele uzate, care nu sunt împământate corect, ar putea duce la un accident instantaneu. Este esențial să acordați atenție semnalelor sau indicațiilor - precum mirosul de ars în timpul pornirii unui aparat sau gadget-urile și aparatele electrice care devin extrem de fierbinți în timpul folosirii etc.
 

• Aparate Vechi
 

Nu folosiți aparate vechi dacă doriți să evitați accidentele electrice. Acest lucru se datorează faptului că este posibil ca astfel de aparate să nu fie standardizate sau setate conform celor mai recente reglementări de siguranță și limită de putere. Dacă aparatele consumă instantaneu o sarcină masivă de electricitate, aceasta ar putea duce la daune electrice și chiar la un incendiu.
 

 

Putem evita cu ușurință accidentele electrice urmând aceste precauții standard. E important să ne păstrăm cumpătul și să acționăm rapid ori de câte ori apare o scânteie electrică sau simțim miros de ars. Conexiunile de energie și gaz ar trebui să fie verificate în mod regulat de către un expert. Acest lucru este valabil mai ales pentru casele și clădirile inteligente, deoarece aceste reședințe folosesc o mulțime de aparate electrice. Prin urmare, este esențial să utilizați dispozitive de protecție la supratensiune, prize și întrerupătoare electrice și alte dispozitive de protecție de calitate care respectă toate protocoalele de siguranță necesare.

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cinci motive sa vizitezi sectiunea "Electrice" de pe Forumul Misiunea Casa Cinci motive sa vizitezi sectiunea "Electrice" de pe Forumul Misiunea Casa
Regula celor 10 NU-uri pentru a nu te electrocuta Regula celor 10 NU-uri pentru a nu te electrocuta
Mascarea cablurilor, o problema a designerilor? Mascarea cablurilor, o problema a designerilor?
Curentul electric Curentul electric
Test becuri LED - Ieftin vs Scump Test becuri LED - Ieftin vs Scump
Piata de energie electrica a devenit complet liberalizata Piata de energie electrica a devenit complet liberalizata

Vezi mai multe articole