on

Cum sa te pregatesti pentru renovarea locuintei

11 august, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Orice locuinta are nevoie de o renovare cel putin o data la 15 ani, chiar daca pe parcursul anilor se fac mici lucrari de intretinere. Sunt multe motive pentru care ar trebui sa renovam locuinta, printre care siguranta si confortul sporit, cat si pentru a mentine sau creste valoarea de piata a imobilului. Renovarea locuintei prezinta multe avantaje si astfel investitia in locuinta dvs. (fie ca este vorba de timp, stres, energie, bani) este nu doar necesara, ci si profitabila si benefica.

 

Daca ati trecut deja printr-o renovare a locuintei, probabil stiti ca exista multe lucruri care pot merge prost, este asadar foarte important sa fiti pregatiti. In primul rand trebuie sa fiti pregatiti financiar, in al doilea rand fizic si mental, deoarece o renovare implica multa munca si mult stres.

 

O renovare poate dura de la cateva zile pana la cateva luni sau chiar un an, totul depinde de cat de extinse sunt lucrarile. Uite top cinci lucruri pe care trebuie sa le stiti inainte de a da startul lucrarilor:

 

1. Incepeti cu un plan: spontaneitatea nu isi are locul atunci cand vine vorba de renovarea locuintei. Totul trebuie planuit, calculat si notat. Impartiti renovarea in etape, si nu uitati nici de ordinea lucrarilor – de la interior catre exterior, astfel incat totul sa fie cat mai practic.

 

2. Consultati unul sau mai multi specialisti – in special daca doriti sa faceti modificari structurale! Un specialist (fie ca este vorba de arhitect, constructor sau designer de interior) va poate oferi sfaturi valoroase, atat cand vine vorba de proceduri, cat si materiale de constructie si multe altele.

 

3. Nu uitati de planificarea bugetului: indiferent daca este vorba de renovarea unei singure camere sau a intregii locuinte, este necesar un buget, chiar daca deseori bugetul stabilit initial este depasit. Multi aleg sa renoveze locuinta pas cu pas, in special din cauza banilor, insa atunci deranjul si stresul este mult mai mare. Daca nu dispuneti de suficiente resurse financiare pentru intreaga renovare, puteti accesa si un credit pentru renovarea locuintei. Acest tip de credit necesita justificarea creditului, asadar procesul de solicitare a creditului este putin mai complicat, insa si valoarea creditului este mare decat in cazul unui credit de nevoie personale. Daca aveti nevoie de o suma moderata de bani, puteti opta si pentru un credit rapid, care se obtine mult mai usor si nu necesita codebitori sau prezentarea garantiilor.

 

4. Fiti flexibil: planul este foarte important, insa in acelasi timp, trebuie lasat loc solutiilor ad hoc si schimbarilor. Dupa ce incep lucrarile s-ar putea sa descoperiti ca unele lucruri nu se potrivesc sau ca depasesc prea mult bugetul initial, de aceea este important sa fiti deschis schimbarilor, sa fiti flexibil.

 

5. Nu va fi perfect - indiferent cat de priceputi sunt lucratorii si cat de bun este planul dvs., nici procesul si nici rezultatul nu va fi unul perfect. Cel mai probabil veti incepe sa vedeti mici neajunsuri sau lucruri care “puteau fi facute altfel„ dupa ce totul este finalizat - iar asta este ceva complet normal. Trebuie sa acceptati acest fapt si sa va bucurati de noul spatiu asa cum este.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

PROMOTIE tigla GERARD - 08 Septembrie 2009 PROMOTIE tigla GERARD - 08 Septembrie 2009
NOUTATI LA EXPOCOMFORT MILANO 2022 NOUTATI LA EXPOCOMFORT MILANO 2022
Cu Tefal Access’ Steam supravietuiesti goanei zilnice Cu Tefal Access’ Steam supravietuiesti goanei zilnice
Solutii inteligente pentru o masa delicioasa si sanatoasa cu Optigrill®+ si ActiFry de la Tefal Solutii inteligente pentru o masa delicioasa si sanatoasa cu Optigrill®+ si ActiFry de la Tefal
Enigma imobiliara in 2007: casa veche vs casa noua Enigma imobiliara in 2007: casa veche vs casa noua
Afacerile mestesugaresti, sprijinite prin programul Sapard Mobilierul rustic este exportat cu succes in Marea Britanie si SUA Afacerile mestesugaresti, sprijinite prin programul Sapard Mobilierul rustic este exportat cu succes in Marea Britanie si SUA

Vezi mai multe articole