Copil in bucatarie

Cum sa transformi bucataria intr-un loc sigur pentru copiii tai

29 august, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Bucataria este acel loc placut din casa unde miroase a bunatati proaspat scoase din cuptor, unde intreaga familie se reuneste seara in jurul mesei pentru a se ospata si a depana experientele din timpul zilei. Dar, pentru bebelusi si copiii mici, de pana in 12 ani, bucataria poate fi un loc in care pandesc foarte multe pericole. Oricat de atenta i-ai supraveghea, nu poti sa stai tot timpul cu ochii pe ei iar un accident se poate intampla intr-o secunda. Iata insa cum poti sa previi producerea unor evenimente nedorite.

Blocheaza accesul copiilor la raftul cu furculite si cutite. Poti folosi o incuietoare sau un zavor cu piedica, pe care copilul nu-l poate deschide. Sau depoziteaza aceste obiecte periculoase, in care copiii se pot intepa sau taia, intr-un dulap la care cei mici nu pot sa ajunga.

In cazul in care ai o insula intr-o parte a bucatariei, construieste o poarta care sa blocheze accesul copiilor intr-un colt al acestei insule. In zona astfel blocata poti tine toate electrocasnicele si ustensilele de bucatarie care i-ar putea rani pe cei mici. Adica nu vor mai avea acces la aragaz, cafetiera, cuptorul cu microunde, prajitorul de paine si alte electrocasnice pe care le-ar putea trage de cabluri si le-ar putea tranti.

Acopera prizele cu capacele speciale, astfel incat cei mici sa nu poate sa introduca in prize obiecte subtiri si sa se electrocuteze.

Depoziteaza substantele chimice in locuri in care copiii nu au acces. In multe gospodarii, masina de spalat se afla in bucatarie iar sub masca de la chiuveta sunt depozitate detergentul, inalbitorul, balsamul, pastilele anti-calcar, solutia pentru podele si cea pentru geamuri. Prichindeii nu trebuie sa aiba acces la aceste produse.

Nu in ultimul rand, nu tine o fata de masa pe masa din bucatarie. Bebelusii au obiceiul de a se prinde de obiecte pentru a se ridica in picioare, plus ca sunt foarte curiosi sa descopere lumea din jurul lor, iar aceasta curiozitate ii va face sa traga de coltul fetei de masa, riscand sa tranteasca peste ei farfuriile pline cu mancare fierbinte. De asemenea, colturile mesei din bucatarie trebuie acoperite niste protectii speciale.

Daca mai aveti si alte sfaturi pentru a face bucataria un loc mai sigur pentru copiii mici, nu ezitati sa le impartasiti. Sunt foarte utile pentru toate mamicile.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Sfaturi pentru imbinarea culorilor in bucatarie Sfaturi pentru imbinarea culorilor in bucatarie
Sfatul arhitectului Delta Studio: cum alegi un blat de bucatarie: ceramica, granit, cuart sau fenix? Sfatul arhitectului Delta Studio: cum alegi un blat de bucatarie: ceramica, granit, cuart sau fenix?
Care sunt cele mai bune blaturi de bucatarie? Care sunt cele mai bune blaturi de bucatarie?
Inovatii in designul chiuvetelor de bucatarie Inovatii in designul chiuvetelor de bucatarie
Farmecul de altadata: bucataria retro Farmecul de altadata: bucataria retro
O bucatarie practica O bucatarie practica

Vezi mai multe articole