on

Cum scapi de petele de calcar

10 iunie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Calcarul este unul din cei mai mari “dusmani” ai locuintei noastre. Cu totii am vazut acele petele albe si inestetice pe cada, pe cabina de dus, pe robinete si chiar pe gresie. Depunerile de calcar, pe langa faptul ca sunt inestetice si greu de indepartat, pot ascunde bacterii si microbi care ne pot pune in pericol sanatatea.

Duritatea apei, care are un nivel ridicat de calciu si magneziu, contribuie la formarea si depunerea de calciu pe tevi, robinete si chiar in interiorul instalatiilor masinilor de spalat. Cu cat apa este mai dura, cu atat problema depunerilor va fi una mai acuta.

Daca nu vrei sa apelezi la solutiile chimice, poti indeparta depunerile de calcar si cu solutii naturale.

Lamaia, otetul, bicarbonatul de sodiu si sarea grunjoasa te pot ajuta sa scapi de petele de calcar.

Cabina de dus, inclusiv capetele de dus pot fi curatate cu o solutie compusa din otet, bicarbonat de sodiu si apa. Aplica solutia si lasa pasta sa actioneze cel putin 30 de minute. Apoi curata cu o carpa moale si clateste bine suprafata.

Para de dus poate fi scufundata intr-o solutie compusa din 50/50 apa si otet timp de o ora.

Pentru robinete, dar si pentru cani, pahare, tacamuri etc. poti opta pentru sucul de lamaie.

Taie o lamaie pe jumatate si freaca cu ea para de la dus, bateria de cada si chiuveta, precum si scurgerea. Lasa zeama de lamaie sa actioneze o jumatate de ora, apoi sterge aceste zone cu o carpa mai aspra, dupa care clateste bine cu apa.

Nu uita sa apelezi la solutii permanente!

Chiar daca solutiile prezentate mai sus vor scurta timpul dedicate curateniei, fara o interventie de prevenire a depunerilor de calcar, nu exista nicio garantie ca aparatura va functiona in continuare in parametri optimi. De aceea, este extrem de importanta implementarea un solutii permanente, precum filtrele magnetice anticalcar si dedurizatoarele. Folosirea unui dedurizator va prelungi viata instalatiilor care utilizeaza apa si va contribui chiar si la reducerea facturii la energie.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Tinerii la domiciliu | Carantina Tinerii la domiciliu | Carantina
Bine ai venit, 2015! Bine ai venit, 2015!
Trucuri pentru depozitarea in spatii mici (partea I) Trucuri pentru depozitarea in spatii mici (partea I)
Miroase a Craciun in casele noastre Miroase a Craciun in casele noastre
ZECO – pentru suprafete sigure pe timp de iarna ZECO – pentru suprafete sigure pe timp de iarna
Cum obtii ajutorul de incalzire pentru sezonul rece 2014-2015 Cum obtii ajutorul de incalzire pentru sezonul rece 2014-2015

Vezi mai multe articole