Drujba care taie un copac

Cum se intretine drujba

21 iulie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Drujbele sunt larg raspandite in mediul rural, oamenii folosindu-le atat pentru uz casnic, cat si pentru uz profesional. Drujbele profesionale sunt mai mari si mai puternice decat cele pentru uz casnic. Insa, indiferent in ce scop si cat de intens este folosita, orice drujba are nevoie sa fie intretinuta, pentru a-i prelungi durata de viata cat mai mult posibil. Ai grija de ea, te tine mai mult.

Iti oferim in continuare cateva sfaturi pentru intretinerea unei drujbe.

Filtrul de benzina este recomandat sa-l schimbi cel putin o data pe an.

Filtrul de aer din fibre textile trebuie scuturat cu grija si suflat cu un jet slab de aer comprimat. Daca este foarte murdar, il poti spala cu apa calda si detergent pentru vase, dupa care il lasi sa se usuce. Filtrul de aer trebuie inlocuit atunci cand se constata o scadere vizibila a randamentului drujbei, cand s-au desprins bucati din materialul textil sau cand este mult prea plin de impuritati ce nu mai pot fi eliminate

Lantul trebuie sa fie ascutit. Inainte sa pornesti drujba, asigura-te ca lantul este ascutit. Poti sa ascuti lantul cu o pila rotunda, dar rezultatul nu va fi unul de calitate, tocmai de aceea este recomandat sa folosesti o masina de ascutit lantul. Totusi, daca vei folosi o pila, trebuie sa ataci doar la miscarea inainte. La retragerea pilei, vei ridica pila de pe material. Prima data vei ascuti dintele-rindea cel mai scurt. Lungimea acestuia va fi punct de reper pentru ceilalti dinti-rindea ai lantului.

Daca fierastraul arunca mai mult praf decat aschii, atunci lantul trebuie ascutit.

Garnitura/lama de taiere. Rulmentul de pe sina de lant trebuie gresat periodic.  Totodata, lama trebuie folosita pe ambele parti, evitand astfel ca aceasta sa taie stramb.

Ca regula generala, verifica vizual drujba inainte de fiecare folosire. Asigura-te ca lantul nu are un joc foarte mare.si verifica intinzatorul lantului deoarece piulitele se pot slabi din cauza vibratiilor.

In cazul in care folosesti drujba ocazional si stii ca nu vei mai avea nevoie de ea pentru o perioada mai lunga de o luna, iti recomandam sa realizezi urmatoarele operatiuni.
- Scoti tot carburantul din rezervor, pornind drujba si lasand-o sa functioneze pana cand se opreste pentru ca s-a termnat combustibilul;
- Scoti uleiul, lantul si intinzatorul;
- Dai un strat subtire de ulei pe intinzator, apoi il impachetezi in hartie de ziar;
- Depozitezi lantul intr-o cutie sigilata, ca sa nu rugineasca;
- Scoti bujia;
- Cureti interiorul si exteriorul drujbei;
- Aplici in fagasul camerei de combustie interna o solutie anti-rugina, apoi tragi de cateva ori de sfoara demaroului, astfel incat solutia sa ajunga si in interiorul cilindrului.

In incheiere, ultimul sfat este despre rodajul corect al drujbei. Rodajul se face in sarcina usoara, taind lemne cu diametru mic (maximum 10-15 centimetri), pana cand consumi primele 3 rezervoare de combustibil.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Manusi de lucru: Ghid pentru alegerea celor mai potrivite modele Manusi de lucru: Ghid pentru alegerea celor mai potrivite modele
Masini de curatat cu presiune Masini de curatat cu presiune
Lista lucrarilor pe care le poti face cu un motocultor Lista lucrarilor pe care le poti face cu un motocultor
Cel mai bun ghid de achizitie pentru o drujba pe benzina Cel mai bun ghid de achizitie pentru o drujba pe benzina
Aparatele de sudura: sfaturi pentru utilizatorii amatori Aparatele de sudura: sfaturi pentru utilizatorii amatori
Vine sau nu vine furtuna? Cum a fost miercuri in cortul DeWALT de la Yalco Vine sau nu vine furtuna? Cum a fost miercuri in cortul DeWALT de la Yalco

Vezi mai multe articole