on

Cum se realizeaza placarea cu marmura in baie si bucatarie

14 decembrie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cum se poate efectua lucrarea si ce trebuie sa ai in vedere pentru a nu avea probleme cu peretii construiti din caramida si BCA?

Chiar daca un astfel de finisaj este mai rar intalnit in interiorul apartamentelor, lucrarea este posibila. Placarea peretilor si/sau a pardoselii cu placi de marmura, ca si alte tipuri de finisaje realizate din piatra naturala, va conduce la realizarea unei amenajari mai deosebite, fiind incadrata intr-o zona premium, de lux. Trebuie sa ai in vedere realizarea intregii amenajari in acest stil, aceasta incluzand mobilierul, obiectele sanitare, electrocasnice si restul accesoriilor necesare.

Sa discutam putin despre modul de placare cu marmura pe suprafetele din baie si/sau bucatarie. Ca la orice lucrare totul incepe cu pregatirea suportului pe care trebuie sa aplici placile de marmura. Este primul si cel mai important pas, de modul cum realizezi aceasta etapa va depinde calitatea si durabilitatea lucrarii.

Pentru suprafetele de zidarie realizate din caramida si blocuri din BCA este necesara masurarea abaterilor de planeitate si inchiderea eventualelor rosturi de mortar dintre caramizi sau BCA. Pentru aceasta etapa utilizeaza un mortar de tencuire, umple eventualele spatii libere si aplica doua straturi de tencuiala pe pereti. In acest fel vei nivela si egaliza suprafata peretilor, asigurand un substrat perfect pentru placarea ulterioara cu marmura. De planeitatea suportului depinde atat usurinta in lipirea placilor de marmura, cat si consumul de adeziv. In acelasi timp, un suport plan va ajuta mesterul sa diminueze riscul de a gresi in asezarea placilor - fara colturile care sa aiba abateri de nivel de la o placa la alta.

Daca stratul suport este pregatit, poti trece la urmatorul pas reprezentat de identificarea zonelor ce necesita hidroizolatie suplimentara. Este vorba de acele zone asupra carora va exista riscul de a fi spalate in regim permanent sau ocazional de apa abundenta, cum ar fi: zona dusului sau a cazii de baie, zona pardoselii unde putem avea un sifon de pardoseala - in general toate zonele aflate in preajma obiectelor sanitare la care se utilizeaza apa si exista riscul de stropire/spalare accidentala sau nu. Pentru a realiza protectia impotriva apei in aceste zone, este necesar sa aplici o solutie de hidroizolare inainte de placarea efectiva. Aplica o hidroizolatie in strat subtire utilizand o hidroizolatie monocomponenta sau cel mai recomandat una binomponenta, impreuna cu banda de etansare pentru armarea zonelor de colt.

Pe celelalte zone unde nu este necesara aplicarea hidroizolatiei se va amorsa suprafata cu grundul de profunzime, apoi se poate trece la executarea placarii cu marmura.

In acest moment, vei avea nevoie de un adeziv pe baza de ciment, de culoare alba, destinat special pentru realizarea placarilor cu materiale naturale. Atentie, chiar daca poate sa para mai usor si mai ieftin, nu utiliza un adeziv clasic, gri, deoarece marmura are o caracteristica numita transluciditate si prin urmare orice nuanta diferita de alb se va reflecta pe partea vizibila ca o pata gri, inchisa la culoare si poate afecta amenajarea. Adezivul se prepara la o consistenta potrivita marimii placilor de marmura si se aplica cu gletiera cu dinti pe stratul suport, pe perete sau pardoseala. Placile de marmura se aseaza una langa alta, ai grija sa lasi un rost egal intre placi.

Dupa placarea intregilor suprafete, va fi necesara curatarea eventualelor urme de adeziv, apoi aplica chitul de rosturi cu intarire rapida, impermeabil, utilizabil pentru rosturi de 1-8 mm.

Dupa finalizarea lucrarilor, trebuie sa etansezi perfect zonele de colt, zonele de la marginea caditei de dus sau a altor obiecte sanitare, vei avea nevoie de un silicon sanitar de culoare alba sau a unuia neutral.

Acestea ar fi principalele etape necesare executiei placarii cu marmura. Iti dorim sa obtii rezultatul perfect si te asiguram ca o lucrare realizata conform etapelor de mai sus va avea cea mai buna calitate si durabilitate. Daca ai realizat o astfel de lucrare, te invitam sa postezi imaginile din timpul executiei sau cele ce ilustreaza rezultatul final in forumul Misiunea Casa. Ele pot fi o referinta pentru cei ce fac parte din comunitatea noastra.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

INSPIRATIE DE PE TARAMURI PORTUGHEZE PENTRU CASA TA INSPIRATIE DE PE TARAMURI PORTUGHEZE PENTRU CASA TA
Renovarea casei vechi; pregatiti-va! Renovarea casei vechi; pregatiti-va!
Sondaj STAR STONE: Peste 40% dintre românii care locuiesc la casă vor să își renoveze gardul în următorii 2 ani Sondaj STAR STONE: Peste 40% dintre românii care locuiesc la casă vor să își renoveze gardul în următorii 2 ani
Care este cel mai bun moment pentru zugravirea casei Care este cel mai bun moment pentru zugravirea casei
Design interior: expertii ne spun ce se “poarta” in 2017 Design interior: expertii ne spun ce se “poarta” in 2017
Sfaturi de reconditionare a unei case vechi din lemn Sfaturi de reconditionare a unei case vechi din lemn

Vezi mai multe articole