Caloriferele pot afecta design-ul unei locuinte, mai ales daca prezinta urme de uzura. Daca nu le poti schimba, dar doresti sa aduci putina culoare casei tale, le poti vopsi.
Vopsirea unui calorifer nu este o operatiune foarte complicata, dar trebuie sa urmam cativa pasi simpli care sa ne garanteze reusita lucrarii.
1. Trebuie sa te asiguri ca radiatorul nu functioneaza in momentul vopsirii. El trebuie sa fie rece. Recomandarea noastra ar fi ca aceasta operatiune sa aiba loc pe timpul verii, cand nu este necesar ca el sa functioneze. Daca doresti sa il vopsesti pe timpul iernii, trebuie sa il lasi sa se raceasca si sa nu il pornesti decat in momentul in care vopseaua este complet uscata.
2. Ideal ar fi ca vopsirea caloriferului sa aiba loc inainte de montarea lui pe perete, dar de cele mai multe ori acest lucru este aproape imposibil – mai ales daca vorbim despre un calorifer din fonta. Daca nu il poti scoate, atunci trebuie sa il izolezi. Foloseste folie din plastic sau carton pentru a proteja peretele si pardoseala.
3. Pregateste caloriferul pentru vopsire. Este important ca in momentul vopsirii el sa fie curat si uscat. Foloseste o carpa umeda pentru a indeparta particulele de praf. Iar daca vopseaua actuala se cojeste, este recomandat sa incerci sa o indepartezi. Poti folosi o foaie de smirghel fina. Freaca foarte usor toata suprafata caloriferului pentru a ajuta vopseaua sa se prinda mai bine.
4. Vopseste caloriferul. Ai grija, vopseaua trebuie sa fie foarte bine intinsa!
Ce vopseluri poti folosi?
Cand vine vorba de vopsea ai la dispozitie o gama foarte variata de culori si produse. Exista vopsea pentru calorifere, dar poti folosi si vopseluri pentru suprafetele metalice, vopsea spray si chiar vopsea care trateaza rugina.
Iti uram spor la treaba si nu uita sa porti manusi si masca de protectie.
Comentarii
Nu exista comentarii.