on

Curatarea aparatului de aer conditionat – Cum te poti apara de virusurile letale

23 mai, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Inaintea verii, una dintre operatiunile de maxima importanta pentru orice locuinta este, cu siguranta, curatarea aparatului de aer conditionat. Operatiunea de curatare si igienizare a unitatii interioare a aerului conditionat este recomandat a fi realizata cel putin odata pe an, in cadrul operatiunii de verificare anuala, care cuprinde:

  • verificarea presiunii freonului in instalatia frigorifica;
  • curatarea filtrelor unitatii interioare;
  • verificarea scurgerii condensului catre exterior (tubul de scurgere se mai poate infunda);
  • pulverizarea pe vaporizator (unitate interioara) unei solutii antibacteriane;
  • constatarea altor eventuale defectiuni.

Chiar daca acest lucru poate fi facut si de catre proprietar, contactarea unei echipe de specialisti ramane in continuare varianta cea mai eficienta si corecta. In acest sens, este suficient sa amintim doar faptul ca firmele care se ocupa de mentenanta au grija inclusiv de sanatatea proprietarilor de aparate de aer conditionat, prin introducerea in procesul de intretinere a unor substante care au o eficienta demonstrata in fata unor virusuri ca hepatita B si C, HIV, Rota, Noro si Ebola.

O astfel de substanta este Sanibact, un produs dezvoltat de compania italiana Errecom pentru a fi folosit la vaporizatoare, canale de aerisire si, in general, pe orice fel de suprafata care necesita un nivel ridicat de curatenie. Acest dezinfectant este ideal pentru aplicatii in spitale, crese, clinici, scoli, terenuri de sport, centre wellness, restaurante, hoteluri sau in cladiri in care se comercializeaza produse din carne sau legume.

Sanibact nu are miros si nici culoare, iar actiunea sa este extrem de rapida. Produsul are o concentratie foarte ridicata, astfel ca o diluare cu apa de 1:25 este suficienta. Amestecul va fi pulverizat apoi pe suprafetele care trebuie dezinfectate si va fi lasat sa actioneze timp de 15 minute, dupa care va fi curatat. Avand in vedere ca Sanibact trebuie aplicat in conditii de siguranta, prin purtarea unui echipament de protectie, este recomandata apelarea la specialisti in materie de intretinere a aparatelor de aer conditionat.

In Romania, Sanibact este folosit de catre specialistii de la Conexiuni Professional Service, firma specializata in intretinerea si distribuirea de aparate de aer conditionat si centrale termice.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Avi Compact te ajuta sa folosesti eficient aparatul de aer conditionat. Avi Compact te ajuta sa folosesti eficient aparatul de aer conditionat.
Iarna cald, vara racoare - cum alegem un aparat de aer conditionat potrivit Iarna cald, vara racoare - cum alegem un aparat de aer conditionat potrivit
Este momentul pentru curatarea aparatului de aer conditionat! Este momentul pentru curatarea aparatului de aer conditionat!
Principalele diferente intre aparatele de aer conditionat monosplit si cele multi split Principalele diferente intre aparatele de aer conditionat monosplit si cele multi split
Aerul conditionat: care sunt parametri de folosire recomandati pentru sanatate Aerul conditionat: care sunt parametri de folosire recomandati pentru sanatate
In ce consta revizia aparatului de aer conditionat In ce consta revizia aparatului de aer conditionat

Vezi mai multe articole