on

Curatenia de primavara – Sfaturi, sugestii si trucuri

21 aprilie, 2022

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Fiecare locuinta, indiferent de dimensiune sau de cat de des este folosita, primavara are nevoie de o curatenie serioasa. Curatenia ofera liniste si stare de confort. Indepartarea murdariei si ordonarea spatiului te ajuta sa fii mai relaxat, in timp ce un spatiu haotic iti provoaca o stare de anxietate. Si cum primavara se apropie cu pasi repezi ti-am pregatit un articol cu sfaturi si trucuri care sa iti usureze munca si sa te ajute sa cureti repede si eficient.
 
 
Curatenia temeinica necesita timp. Cand te confrunti cu sarcina curatarii intregii case s-ar putea sa fii tentat sa renunti inainte de a incepe. Iti recomandam sa iti pregatesti un plan de atac. Noteaza pe hartie toate lucrurile pe care le ai de facut in fiecare camera.
 
 
Pentru o curatenie ca la carte nu uita sa respecti ordinea operatiunilor. Incepe de sus in jos, de la perdele, draperii si lustra la obiectele de mobilier joase si apoi parchet. De asemenea, poti economisi timp daca faci mai multe lucruri in acelasi timp. Poti pune hainele la spalat in timp ce aspiri sau stergi praful. Nu uita sa implici si membrii familiei, in acest mod curatenia va fi gata mult mai repede.
 
 
 
Pentru a nu pierde timp cautand produsele de curatat, iti recomandam sa le pregatesti dinainte. Foloseste produse de calitate pentru a obtine rezultate superioare, spre exemplu lavetele din microfibra absorb bine lichidele si nu lasa urme, mai mult decat atat ele se pot refolosi. Nu uita si de solutiile pe care le poti prepara in casa. Lamaia, otetul si bicarbonatul te pot ajuta sa cureti repede si usor. Lamaia este un aliat excelent, actioneaza ca un dezinfectant care poate elimina cu usurinta uleiul si urmele de sapun. Mai mult decat atat, protejeaza suprafetele impotriva aparitiei mucegaiului si este, de asemenea, un odorizant natural. Otetul te ajuta sa mentii casa curata si proaspata, fiind un bun agent de indepartare a petelor de calcar, dar si un bun inlocuitor a substantelor de curatat pentru oglinzi, ferestre, obiecte sanitare, gresie si podele. Pentru a evita mirosul puternic de otet, poti adauga o picatura de ulei de lavanda.
 
 
Nu uita sa faci curatenie si in dulapuri. Hainele de iarna ocupa foarte mult spatiu, daca te simti pregatit sa renunti la gecile pentru iarna si puloverele mai groase, depoziteaza-le intr-un loc usor accesibil pana la urmatorul sezon. Daca nu le mai porti doneaza-le, acest lucru va aduce bucurie in sufletele celor care nu isi permit aceste lucruri.
 
 
 
Ca tot discutam despre curatenie, tu ce stii despre detergentii pe care ii folosesti?
 

 

Detergentul este produsul folosit pentru curatarea, degresarea sau dezinfectarea anumitor suprafete, fibre sau obiecte. Cuvantul detergent provine din Latina, detergens, respective verbul detergeo, care inseamna a curata, a sterge.


Detergentii se impart in mai multe categorii, si anume:


o Detergenti anionici;
o Detergenti cationici;
o Detergenti neionici;
o Detergenti biodegradabili.


Despre toate aceste categorii poti citi mai multe aici.

 

Un lucru important, pe care putini dintre noi il fac, este acela de a citi eticheta unui detergent inainte a-l pune in cosul de cumparaturi. De ce este important acest lucru, pentru ca detergentii chimici sunt periculosi si pot produce rani grave. Prin urmare, producatorii, importatorii si distribuitorii trebuie sa comunice pericolele identificate catre ceilalti operatori din lantul de aprovizionare, cat si consumatorilor finali. Acest lucru se realizeaza prin etichetarea produsului cu CPL. iar acest lucru inseamna:


- Substanta este periculoasa;
- Substanta contine una sau mai multe substante ce pot fi periculoase daca se depaseste un anumit prag;
- Substanta are proprietati explozive.

 

Mai multe informatii despre CPL poti citi aici.

 
 
Tu ce trucuri folosesti pentru a curata repede si eficient?
 
 
Si cum suntem deja in Saptamana Mare sau Saptamana Patimilor, nu trebuie sa uitam nici de ouale incondeiate. Oul colorat este un simbol universal al Pastelui, iar traditia vopsirii acestuia este intalnita la chinezi cu doua mii de ani inainte de Hristos si era oferit in dar ca simbol al echilibrului, creatiei, al vietii si al reinnoirii naturii.
 

 

Mai multe sfaturi poti gasi aici, iar daca vrei sa afli trucurile folosite de forumistii nostri, te invitam sa citesti aici si aici.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cele mai non-toxice metode de a curata locuinta: Partea a II-a Cele mai non-toxice metode de a curata locuinta: Partea a II-a
Pregateste-te de invazia mustelor - Cum reapar si cum le poti extermina Pregateste-te de invazia mustelor - Cum reapar si cum le poti extermina
Cum facem o casa veche mai sigura: sanatate si siguranta Cum facem o casa veche mai sigura: sanatate si siguranta
Umidificatoarele si purificatoarele de aer – Criterii de selectie si mod de functionare Umidificatoarele si purificatoarele de aer – Criterii de selectie si mod de functionare
Metode de combatere a igrasiei si a mucegaiului Metode de combatere a igrasiei si a mucegaiului
Cum scapi de soareci si sobolani Cum scapi de soareci si sobolani

Vezi mai multe articole