on

Curatenia de primavara – Trucuri eficiente

24 februarie, 2022

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Fiecare locuinta, indiferent de dimensiune sau de cat de des este folosita, primavara are nevoie de o curatenie serioasa. Iar cum timpul ne preseaza, este important ca aceasta sa fie facuta cat mai eficient, dar cu minimum de efort. De aceea, venim in sprijinul tau cu cateva sfaturi extrem de practice.

Dar inainte de toate, asigura-te ca ai la indemana toate produsele de curatenie de care ai nevoie pentru o curatenie generala. Aopi stabileste un mic plan, ce ai de facut, de unde incepi si unde termini. Nu ar fi rau sa faci de la inceput o lista cu toate activitatile pe care le ai de facut in fiecare camera, incepe intotdeauna de sus, tavanul, perdelele si tot asa.

1. Foloseste ziare

Prosopul de hartie nu e cea mai buna solutie pentru stergerea suprafetelor, mai ales daca vorbim de sticla. In schimb un ziar din hartie te va ajuta sa cureti repede si usor, mai ales daca vorbim despre ferestre. Aceasta metoda ajuta la indepartarea petelor si da stralucire ferestrelor.

2. Foloseste prosoape din microfibra

Prosoapele sau lavetele din microfibra sunt perfecte pentru aproape orice operatiune, ele absorb bine, retin praful si nu lasa urme, mai mult decat atat, se pot refolosi.

3. Bicarbonatul, otetul si/sau lamaia – ajutoarele tale de nadejde

Lamaia actioneaza ca un dezinfectant, ea poate elimina cu usurinta uleiul si urmele de sapun. Mai mult decat atat, protejeaza suprafetele impotriva aparitiei mucegaiului si este, de asemenea, un odorizant natural. Otetul te ajuta sa mentii casa curata si proaspata, fiind un bun agent de indepartare a petelor de calcar, dar si un bun inlocuitor a substantelor de curatat pentru oglinzi, ferestre, obiecte sanitare, gresie si podele. Pentru a evita mirosul puternic de otet, poti adauga o picatura de ulei de lavanda.

4. Sorteaza, depoziteaza, doneaza sau arunca

Hainele de iarna ocupa foarte mult spatiu, daca te simti pregatit sa renunti la gecile pentru iarna si puloverele mai groase, depoziteaza-le intr-un loc usor accesibil pana la urmatorul sezon. Daca nu le mai porti doneaza-le, acest lucru va aduce bucurie in sufletele celor care nu isi permit aceste lucruri.

5. Curata electrocasnicele!

Si electrocasnicele au nevoie de ingrijire. Foloseste o laveta si o solutie de curatare non-abraziva, poti folosi si solutiile naturale, cu ajutorul lamaii poti curata cuptorul cu microunde, frigiderul sau aragazul.

6.  Curatarea covoarelor

Pentru carpete si covoare, recomandarea este folosirea unui amestec de otet si apa, introdus intr-un pulverizator. Aplica jetul direct pe pata si acopera suprafata tratata cu o carpa uda. Incalzeste fierul de calcat, da drumul la aburi si apoi trece-l peste carpa timp de 30 de secunde. La revedere, pete!

7. Curatarea draperiilor

Inainte de a le pune la spalat, citeste instructiunile de pe eticheta. Dupa spalare intinde perdeaua si draperia imediat, datorita greutatii aceasta se va intinde singura si nu va mai avea nevoie de calcare. Daca materialul mai prezinta cute, poti folosi o statie de calcat verticala.

8.  Curatarea usilor

Usile au si ele nevoie de atentie si curatare, foloseste produse speciale pentru ingrijirea lemnului pentru a impiedica aparitia petelor.

9. Curatarea podelelor

Daca nu esti multumit de modul in care mopul isi face treaba, foloseste un aparat cu abur. Acesta va elimina rapid microbii, iar cu ajutorul unei lavete din microfibra vei scapa imediat de praf.

10. Implica membrii familiei

Nu este usor sa cureti de unul singur, daca vrei sa termini mai repede, implica si membrii familiei. Imparte sarcinile si curatenia va fi gata cand nici nu-ti dai seama.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

7 metode de a tine acarienii sub control 7 metode de a tine acarienii sub control
Microbii din casa, obiectele si zonele pe care uitam sa le dezinfectam Microbii din casa, obiectele si zonele pe care uitam sa le dezinfectam
Cele mai non-toxice metode de a curata locuinta: Partea I Cele mai non-toxice metode de a curata locuinta: Partea I
Cum facem o casa veche mai sigura: sanatate si siguranta Cum facem o casa veche mai sigura: sanatate si siguranta
Alergie la praf? Metode de diminuare a prafului din casa Alergie la praf? Metode de diminuare a prafului din casa
Pesticidele (Partea I): Ce optiuni alternative avem? Pesticidele (Partea I): Ce optiuni alternative avem?

Vezi mai multe articole