on

Curiozitati din lumea constructiilor

07 februarie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Lumea in care traim este intr-o continua schimbare, in fiecare domeniu apar lucruri noi menite sa imbunatateasca semnificativ traiul cotidian. Asa ca astazi am pregatit pentru voi o lista cu cateva curiozitati din lumea constructiilor.

- In anul 1883, otelul a fost folosit prima data in constructia blocurilor de tip zgarie nori.

- Biblioteca Universitatii din Indiana, Statele Unite ale Americii, se scufunda cu aproximativ 2.5 centimetri in fiecare an, din cauza unei erori a constructorilor. Acestia au omis sa calculeze si greutatea cartilor care urmau sa fie depozitate in timp in uriasa cladire.

- Argintul conduce electricitatea mai bine decat orice alt metal.

- Aurul, argintul si platina fac fata cu brio umezelii, mai mult decat atat, rezista la oxidare si la coroziune mai bine decat metale obisnuite.

- In starea sa cea mai pura, otelul este de aproximativ 1000 de ori mai puternic decat fierul.

- Otelul si fierul sunt materiale care se extind atunci cand sunt incalzite, din acest motiv, se pare, ca Turnul Eiffel este cu aproximativ 15 cm mai inalt vara decat iarna. Impresionantul turn a fost construit in 1887 si are o inaltime de 300 de metri. El beneficiaza de intretinere o data la 7 ani si necesita 50 de tone de vopsea maro. Desi a inceput francezii au considerat ca turnul este inestetic, astazi el se afla in topul celor mai vizitate constructii din lumea, media fiind de 5 milioane de vizitatori pe an.

- Marea piramida a lui Keops, numita si “Marea Piramida din Gaza", este cea mai veche si totusi singura care a supravietuit timpului. Aceasta contine suficienta piatra incat sa poata fi construit un zid inalt de 50 de centimetri care sa inconjoare planeta la Ecuador.

- Turnul Londrei este cel mai vechi obiectiv turistic din lume. Acesta a fost declarant obiectiv turistic intre anii 1553-1603 si a deveni repede cel mai vizitat loc din Londra.

- 2000 de ani – atat a durat construirea Marelui Zid Chinezesc. In acest timp foarte multi oameni si-au pierdut viata in timpul lucrarilor, fiind numit, la acea vreme, ‘cel mai lung cimitir din lume`.

- Statuia Libertatii din New York, primul simbol al independentei, dateaza din anul 1886 si a fost construita pentru a `saluta` strainii veniti pe pamant American. Statuia a fost primita in dar de la francezi.

- Podul Artelor, primul pod din otel construit in Franta in urma cu aproape 5 secole, a fost `luat cu asalt` de miile de cupluri care si-au pecetluit dragostea, agatand lacatele dragostei de balustradele sale. Din cauza greutatii, constructia risca sa cedeze, motiv pentru care autoritatile francize au decis sa le inlature.

- Podul Qingdao Haiwan este cel mai lung pod din lume, acesta are o lungime de peste 42 de kilometri. Podul face legatura intre orasul Qingdao si districtul Huangdao.

- Beipanjiang este cel mai inalt pot din lume si are o inaltime de peste 565 de metri.

- Podul Prieteniei este singur pod din lume in forma de cerc. Situat in Japonia, podul este o constructive cu diametrul de 80 de metri si a devenit intr-un timp foarte scurt o atractie pentru turistii din toata lumea.

- Incalzirea prin pardoseala a fost inventata de romani, sistemul purta numele „hypocaust” si era folosit pentru incalzirea locuintelor, a bailor publice si chiar si a cladirilor publice.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

5 lucruri mai putin esentiale la prima vedere care nu trebuie sa-ti lipseasca din bagajul de vacanta 5 lucruri mai putin esentiale la prima vedere care nu trebuie sa-ti lipseasca din bagajul de vacanta
Decongelarea corecta a alimentelor Decongelarea corecta a alimentelor
Pericolele la care ne expunem cand intram intr-o cafenea sau club Pericolele la care ne expunem cand intram intr-o cafenea sau club
Vino intre 8 si 11 martie, la Romexpo, la 8 evenimente pe tema „constructii, ambient, home & deco, energie si mediu” Vino intre 8 si 11 martie, la Romexpo, la 8 evenimente pe tema „constructii, ambient, home & deco, energie si mediu”
Sfaturi pentru o cafea perfecta Sfaturi pentru o cafea perfecta
Casa: o construcție sau un proiect formativ? Casa: o construcție sau un proiect formativ?

Vezi mai multe articole