on

De ce trebuie sa facem curatenie?!

07 mai, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Atunci cand te muti in casa noua, ordinea si curatenia iti dau o stare de siguranta si de liniste. Dar pe masura ce te obisnuiesti cu ambientul caminului tau, incepi sa nu mai observi cum se aseaza perdeaua, unde e pozitionata masa si ce nuanta are pardoseala. Ce nu s-a schimbat este faptul ca in continuare trebuie sa folosesti mopul, sa stergi praful sau sa speli cada.

Pe langa beneficiile evidente, iata lista cu avantajele unui mediu curat:

• Curatenia ofera liniste si stare de confort. Indepartarea murdariei si ordonarea spatiului te ajuta sa fii mai relaxat/a, in timp ce un spatiu haotic iti provoaca o stare de anxietate.

• Curatenia este importanta pentru sanatatea fizica si psihica. Un studiu a analizat starea de sanatate fizica a 998 persoane cu varste cuprinse intre 49 și 65 de ani, comparand nivelurile de activitate fizica cu curatenia casei. Rezultatele au aratat ca cei cu cele mai curate case au fost cei mai sanatosi si mai activi.

• Cand ai grija de obiecte sau suprafete, durata lor de viata este mai mare, deci economisesti bani. De exemplu, daca nu iti cureti niciodata aragazul, devine aproape imposibil sa arate bine dupa ce grasimea s-a incrustat.

• Viata ta va fi mai putin stresanta. Cand petreci constant putin timp mentinandu-ti casa curata, nu trebuie sa lucrezi ore in sir pentru a recupera ce nu ai facut o lunga perioada de timp.

• Pentru cei creativi, o casa curata ajuta la procesul de creatie. Atunci cand trebuie sa te concentrezi, gandul iti zboara rapid la ceea ce ai in jur. De aceea, orice sursa care te poate distrage, precum o urma de cafea pe parchet, iti reduce puterea de concentrare.

Daca stii beneficiile, ce te impiedica sa fii organizat/a?

1. Ai prea multe lucruri inutile

Pe parcursul vietii, strangi obiecte de care nu ai neaparat nevoie. S-ar putea sa ai o colectie de pixuri sau un fier de calcat vechi pe care nu il mai folosesti. Aceste obiecte ocupa spatiu si inmagazineaza praf.

Sfat: doneaza sau recicleaza lucrurile inutile.

2. Nu ai destul timp

Curatenia temeinica necesita timp. Cand te confrunti cu sarcina curatarii intregii case, s-ar putea sa fii tentat/a sa renunti inainte de a incepe. Din pacate, atunci cand casa iti este dezorganizata, lucrezi mai putin eficient, oferindu-ti si mai putin timp liber.

Sfat: petrece 30 minute zilnic pentru curatenie, astfel incat sa nu pierzi in weekend o zi intreaga. Daca nu poti 30, incearca 15. Si inarmeaza-te cu produse eficiente, precum cele din gama ASEVI Gerpostar.

3. Uiti cat de bine este sa pastrezi curatenia

Din pacate, odata ce casa ta este ordonata si curata, e mai usor sa calci stramb gandindu-te ca nu conteaza. Lasi jacheta pe podea, lasi sa iti curga cafeaua pe aragaz etc. Si te intorci intr-un cerc vicios.

Sfat: aminteste-ti ca oamenii organizati, care mentin curatenia, sunt mai sanatosi – atat fizic, cat si psihic.

Produsele de curatenie din gama ASEVI Gerpostar contin dezinfectant si combina puterea de curatare cu eficienta bactericida. Solutiile actioneaza in contact direct cu suprafetele, curatand si dezinfectand in profunzime chiuvete, grupuri sanitare, cazi de baie, gresie, faianta, aparatura electrodomestica, terase, jucarii si obiecte pentru bebelusi. Poti opta si pentru o cantitate mare (profesionala) de produs, care sa iti ajunga mai mult timp.

Important e ca vei fi mai putin stresat/a si, la finalul zilei, vei avea mai mult timp pentru tine si cei dragi.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Dezvoltatorii vand locuinte "la gri" - 28 NOIEMBRIE 2008 Dezvoltatorii vand locuinte "la gri" - 28 NOIEMBRIE 2008
Miele a adus in Romania ArtLine, prima gama de electrocasnice incorporabile fara manere Miele a adus in Romania ArtLine, prima gama de electrocasnice incorporabile fara manere
Cand atinge piata imobiliara pragul de jos? Cand atinge piata imobiliara pragul de jos? "Preturile sunt mici, dar tot nu sunt de criza" - 08 martie 2010
Kuma - Solutia pentru o casa "tailor made" Kuma - Solutia pentru o casa "tailor made"
Nimeni nu face masuratori, toti \ Nimeni nu face masuratori, toti \"examineaza documentatia\"
Epson prezinta la Digital Signage hostessa virtuala si instalatia interactiva bazata pe facetraking Epson prezinta la Digital Signage hostessa virtuala si instalatia interactiva bazata pe facetraking

Vezi mai multe articole