Dependintele scumpesc casa cu mii de euro

14 februarie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Beciul si garajul subteran reprezinta aproximativ 15% din costul total de constructie al casei, in timp ce bucataria de vara ajunge la 250 de euro pe metru patrat.
 
Proiectul pentru casa trebuie realizat in functie de necesitatile proprietarului deoarece dependintele, precum garajul, beciul sau bucataria de vara, pot aduce pierderi de peste zece mii de euro in cazul in care se construiesc fara a fi nevoie de ele. Pe de alta parte, daca solul pe care se construieste casa este unul cu probleme, cu pinza freatica la adincime mica, costurile cu beciul si cu garajul subteran pot creste considerabil. La fel si daca solul este unul dur. „Daca se construieste numai una dintre cele doua dependinte, costul va fi de aproximativ 7-10% din valoarea unei case. Cea de-a doua dependinta, fie garaj, fie beci, va creste costul la 15-20%, suprafata celor doua incaperi masurind aproximativ 30-40 de metri patrati“, ne-a spus Ciprian Ana, administratorul Policons Group SRL, adaugind ca suprafata este ideala pentru o casa de circa 100 de metri patrati. Astfel, daca la aceasta suprafata se ia in calcul un pret standard de constructie de 500 de euro/metrul patrat construit, se va ajunge la o investitie de 7.500-10.000 de euro pentru aceste dependinte.
 
Fundatia casei va fi modificata, iar pentru garaj si beci se vor face sapaturi cu utilaje speciale. Acesta este unul dintre motivele pentru care costurile acestor dependinte sint mari. „In plus, incaperile vor trebui construite din beton suficient de gros pentru a nu se prabusi. Betonul va trebui armat cu fier-beton intr-o cantitate mai mare“, a precizat Ciprian Ana. Mare parte din bani vor fi cheltuiti cu hidroizolatia spatiului de depozitare si al garajului. „Paharul de beton va trebui hidroizolat contra igrasiei. Hidroizolarea se va face cu membrana bituminoasa“, a specificat Ciprian Ana. Peste stratul de membrana bituminoasa, care este folosita cu succes si pentru hidroizolarea acoperisurilor blocurilor, se va aplica un strat de polistiren expandat. Dupa ce stratul de polistiren a fost aplicat pe pereti, cel mai indicat este sa se construiasca si un perete de caramida. „Zidurile din caramida vor constitui peretii garajului si ai beciului. Caramida, de asemenea, va trebui tencuita“, a amintit Ciprian Ana. Tencuiala ramine la latitudinea fiecarui proprietar. „Peretii garajului pot ramine netencuiti, mai pot fi varuiti sau captusiti cu diferite solutii de placare, in functie de preferintele proprietarului“, ne-a spus Lucian Bolcas, administratorul site-ului www.constructii.ro.
 
Pentru gospodinele care prefera sa gateasca in aer liber, pe timp de vara, o bucatarie de vara costa, in functie de materialele folosite, in jur de 100-250 de euro metrul patrat. Varianta cea mai scumpa a fost calculata pentru o bucatarie de vara construita din pereti de caramida. In cazul in care spatiul de gatit pe timp de vara este construit din lemn, acesta va costa aproximativ 100 de euro metrul patrat. „Daca se prefera ceva mai simplu, proprietarul poate plati citeva sute de euro“, a amintit Ciprian Ana.
Garaj suprateran
 
In cazul in care casa a fost cumparata fara a fi dotata cu garaj subteran se va apela cu siguranta la varianta garajului suprateran. Potrivit administratorului Policons Group SRL, pretul pentru un astfel de garaj ajunge la aproximativ 250 de euro/mpc. „In cazul in care garajul va avea 5 metri pe 3 metri, va costa intre 2.000 si 3.000 de euro“, a spus Ciprian Ana.
 
Sursa: Cotidianul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Salariile peste 650 de euro, cheia accesului la imprumuturile fara avans Salariile peste 650 de euro, cheia accesului la imprumuturile fara avans
Semineul electric, romantic si confortabil Semineul electric, romantic si confortabil
UE ieftineste apartamentele cu 15% UE ieftineste apartamentele cu 15%
Topul preturilor la apartamentele vechi in marile orase din Romania - 02 Aprilie 2009 Topul preturilor la apartamentele vechi in marile orase din Romania - 02 Aprilie 2009
Cheltuielile pentru interfon se recupereaza de la fiecare apartament Cheltuielile pentru interfon se recupereaza de la fiecare apartament
Piata apartamentelor Piata apartamentelor

Vezi mai multe articole