Despagubiri in instanta pentru cei fara contoare

12 martie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Un administrator poate functiona concomitent la trei asociatii si poate primi de la fiecare cate un concediu de 20 de zile pe an? Poate avea trei carti de munca si eventual sa pretinda o pensie tripla? Apoi, este corect ca seful comisiei de cenzori sa faca incasari in perioadele de absenta a administratorului? In final, as dori sa va pronuntati asupra unei adunari generale extraordinare: poate fi socotita drept statutara in conditiile in care a fost solicitata de mai putin de 10% din numarul total al membrilor asociatiei?
Dumitru Borsan, Bucuresti
 
Raspuns: Daca volumul de munca ii permite sa functioneze concomitent la mai multe asociatii si adunarile generale ale respectivelor asociatii accepta astfel de prestatii, administratorul poate functiona la cat de multe blocuri il tin puterile. Desigur, cu respectarea prevederilor legale, precizandu-se timpul de lucru si implicit durata concediului de odihna. Nu poate fi vorba de o pensie tripla, ci doar de cumularea veniturilor pentru care a fost impozitat. In perioadele de absenta a administratorului nu este recomandabil ca inlocuitorul sa fie tocmai persoana care verifica legalitatea operatiunilor financiare. Pentru ca o adunare generala extraordinara sa poata fi convocata si sa adopte hotarari statutare legale este necesar ca initiativa sa apartina fie comitetului executiv, fie unor membri care detin in total cel putin 20% din cotele de proprietate.
 
Desi toti detinatorii de contoare de apa calda menajera si apa rece au platit corect atat consumurile indicate de apometre, cat si consumurile colective, comitetul executiv a hotarat sa le returneze celor cativa care, neavand apometre, au fost taxati pausal nici mai mult, nici mai putin decat o suta de milioane de lei vechi pe anii 2005 si 2006. E legal sa ni se ceara retroactiv aceasta suma in conditiile in care noi am platit atat cat ni s-a pretins?
Marian Constantin, Bucuresti
 
Raspuns: O astfel de operatie de returnare ar fi putut fi explicata numai in conditiile obtinerii de catre cei fara contoare a unei hotarari judecatoresti. Altfel, era necesara o dezbatere in adunarea generala, cu evidentierea cauzelor care au condus la acordarea unei astfel de despagubiri, implicit a persoanelor care au facilitat calculele incorecte.
 
Eugen Eftimiu
Specialist in probleme locative
 
Sursa: Libertatea

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

80.000 de euro pe luna, cea mai mare chirie platita pentru o casa 80.000 de euro pe luna, cea mai mare chirie platita pentru o casa
Color Smart - 5 tipuri de finisaje pentru pereti din topul tendintelor anului 2021 Color Smart - 5 tipuri de finisaje pentru pereti din topul tendintelor anului 2021
Impreuna iesim din criza mai repede si vom fi mai puternici! Cum se implica sectorul privat in lupta contra COVID-19. Impreuna iesim din criza mai repede si vom fi mai puternici! Cum se implica sectorul privat in lupta contra COVID-19.
Piata imobiliara romaneasca, ferita de criza Piata imobiliara romaneasca, ferita de criza
Saint-Gobain premiaza tinerele talente ale arhitecturii Saint-Gobain premiaza tinerele talente ale arhitecturii
Parcari etajate Parcari etajate

Vezi mai multe articole