Despre calitatea aerului pe care il respiram la noi acasa

08 decembrie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 

AFLA CE E NOU

 

Informatii utile si electrocasnice pentru un aer curat

 

Exista si o forma de poluare numita casnica. Nici nu-i de mirare daca este sa ne gandim la faptul ca aerul din interiorul casei este de obicei de doua pana la cinci ori mai poluat decat cel de afara. Aceasta ii afecteaza pe cei care isi petrec 90% din timp in interiorul cladirilor

 

 

In numarul trecut al suplimentului nostru v-am adus in atentie campania "Viata sanatoasa in 7 ani de acasa", initiata de Electrolux, urmand sa revenim cu mai multe informatii despre ea si cu prezentarea unor solutii din lumea electrocasnicelor pentru un aer curat. Ideea campaniei a venit in urma studiului pe care Electrolux l-a realizat recent referitor la obiceiurile romanilor fata de curatenia caminului si la modul in care acestia percep calitatea aerului pe care il respira. Studiul a fost realizat in parteneriat cu Synnovate, in luna august a acestui an, pe un esantion de 300 de respondenti (45% – barbati, 55% – femei, 15% persoane necasatorite, 85% membrii unei familii cu unul sau mai multi copii). Dintre concluziile desprinse in urma analizei raspunsurilor, cel putin doua merita amintite, respectiv:

 

 

– Oamenii considera ca aerul pe care il respira in locuinta este mai curat decat cel din spatiile publice. 3 din 5 respondenti au mentionat ca aerul pe care il respira inauntru este mai curat decat cel respirat in spatii publice, in oras, si mai putin de o treime au estimat calitatea aerului din exterior ca fiind aceeasi cu cea a aerului din casa. O perceptie foarte gresita, de altfel, intrucat, conform Organizatiei pentru Protectia Mediului din SUA, aerul din interiorul casei este de obicei de 2 pana la 5 ori mai poluat decat cel de afara!

 

 

– Dintre tipurile de alergie, alergia la praf si acarieni ocupa locul intai (26%). Un lucru interesant de mentionat este acela ca s-a remarcat existenta unei incidente mai mari a alergiilor in randul femeilor in raport cu barbatii.

 

 

IGIENIZARE LA INDEMANA

 

Simplul scuturat si aerisit, spalatul rufariei, indeosebi a celei de pat, cu apa fierbinte de peste 60 de grade sau expunerea acesteia la ger, folosirea lenjeriei din bumbac in locul materialelor sintetice, etanseizarea pernelor si a saltelelor prin invelitori impermeabile pentru acarieni, folosirea acaricidelor sau simplul sters al prafului cu un amestec de parti egale de otet si parafina sunt gesturi pe care le putem face fiecare dintre noi pentru a avea un mediu saracit in acarieni.

 

 

ASPIRATORUL OXYGEN

 

In afara de principala functie, aceea de a elimina praful si mizeria din locuinte, acest aspirator are calitatea de a si purifica aerul pe care il aspira. Printre particulele microscopice pe care le colecteaza sunt incluse si bacteriile sau fumul de tigara. Aspiratorul Oxygen utilizeaza un filtru special HEPA H13 (High Efficiency Particulated Air). Filtrul functioneaza impreuna cu tehnologia s-bag si retine in proportie de 99,95% praful, alergenii, polenul si alte particule. Dupa aspirare, aerul emis de acest aspirator contine 100 de particule/ litru, fata de 100 de milioane de particule/ litru, mai curat decat aerul de la Polul Nord!, se arata intr-un comunicat Electrolux. Il gasiti la distribuitorii autorizati la un pret de vanzare de cca 849 lei (TVA inclus).

 

 

OXY3SILENCE AIR CLEANER

 

 

Acest aparat electrocasnic este un purificator de aer pentru interior, care "se ocupa" de reducerea factorilor poluanti obisnuiti. In plus, la 31 de decibeli pe setarea "dormitor", Oxy3silence Air Cleaner ramane la fel de silentios ca si o soapta (un frigider modern emite aproximativ 40 de decibeli). Dotat cu un filtru electrostatic, filtru de carbune antifum, senzor pentru praf, senzor de zgomot si indicator pentru schimbarea filtrului, purificatorul poate atinge un nivel de purificare a aerului de 88%. El poate "ioniza" o camera de pana la 27 mp. Pentru spatii mai mari, de pana la 79 mp, aparatul poate fi programat sa functioneze la o putere mai mare. Pretul de vanzare este de circa 1.399 lei (TVA inclus).

 

Sursa: Jurnalul national

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Grupul TeraPlast a primit aprobarea Consiliului Concurentei pentru achizitia Somplast Grupul TeraPlast a primit aprobarea Consiliului Concurentei pentru achizitia Somplast
Locuintele noi - mai avantajoase decat cele vechi Locuintele noi - mai avantajoase decat cele vechi
Romania, in topul tranzactiilor imobiliare Romania, in topul tranzactiilor imobiliare
Symmetrica, afaceri de 20 de milioane de euro in 2016 Symmetrica, afaceri de 20 de milioane de euro in 2016
Cartierul in care casele se vand cu 3.000 de euro/mp Cartierul in care casele se vand cu 3.000 de euro/mp
Cadouri de poveste la ROMEXPO - Incep TARGUL CADOURILOR DE CRACIUN si ANTIQUE MARKET IV! Cadouri de poveste la ROMEXPO - Incep TARGUL CADOURILOR DE CRACIUN si ANTIQUE MARKET IV!

Vezi mai multe articole