Dezumidificatoarele electrice

Dezumidificatoarele electrice

15 noiembrie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Umiditatea excesiva a aerului poate produce mucegai si igrasie, dar si probleme de sanatate, cum ar fi dificultati respiratorii persoanelor cu probleme pulmonare. Dezumidificatoarele electrice extrag umiditatea excesiva din aer prin aspirarea acestuia intr-un dispozitiv ce capteaza lichidul. Umiditatea relativa ideala a aerului recomandata de specialisti se situeaza intre 30 si 50 %.

Printre cele mai deranjante efecte ale umiditatii ridicate a aerului se numara mucegairea peretilor, deterioararea mobilierului, condensul, mirosul neplacut, uscarea dificila a hainelor, dezvoltarea bacteriilor, problemele respiratorii. Persoanele care sufera de astm sunt foarte sensibile la alergeni, iar umiditatea crescuta a aerului influenteaza cantitatea particulelor de praf si a acarienilor. Astfel, dezumidificatorul stopeaza raspandirea bacteriilor, insectelor si a altor tipuri de alergeni, fiind, totodata, solutia ideala pentru cei ce sufera de probleme reumatice.

Daca hotarasti ca este cazul sa achizitionezi un astfel de aparat, trebuie avut in vedere marimea spatiului ce trebuie dezumidificat, trebuie cercetata cauza umiditatii, care poate fi aerisirea necorespunzatoare, infiltratiile, inundatiile sau constructiile noi. In functie de nevoile cladirii, un dezumidificator poate extrage umiditatea atat din aer, cat si din structura constructiei. Pentru un aparat casnic e bine sa alegi in functie de consumul de energie electrica, nivelul de zgomot pe care il produce, capacitatea de stocare etc.

Zonele care necesita cel mai adesea dezumidificator sunt baile, beciurile si camerele subterane, casele si apartamentele de vacanta, serele, dar si casele cu o familie numeroasa. In baie si bucatarie se produc cantitati mari de vapori, fapt ce duce la aparitia petelor negre in colturile peretilor si la cojirea acestora. Beciurile au o atmosfera umeda si un miros neplacut de praf, mai ales in timpul lunilor de vara, atunci cand aerul cald si umed din exterior patrunde in interiorul rece. Acest fapt duce la condensarea apei pe peretii, podelele si obiectele din pivnita. Casele si apartamentele de vacanta sunt, cel mai adesea, situate in zone cu fluctuatii climaterice, in zona marii, a lacurilor, in apropierea padurilor sau in locuri cu foarte multe precipitatii. Un alt fapt ce contribuie la ventilatia necorespunzatoare a acestor constructii este utilizarea lor temporara si neregulata. Astfel, creste riscul deteriorarii, cele mai frecvente probleme fiind igrasia, ingalbenirea lenjeriei de pat si a altor textile, mirosul neplacut de praf si mucegai in toata casa.

Calitatea aerului, atat de afara, cat si din propria locuinta, este foarte importanta pentru confortul si sanatatea noastra. Pentru a te asigura ca ambientul casei atinge nivelul optim de umiditate necesar corpului uman, te poti folosi de un umidificator sau un dezumidificator electric al aerului.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Efectele mucegaiului asupra sanatatii Efectele mucegaiului asupra sanatatii
Baia si bucataria sunt cele mai mari "surse" de condens Baia si bucataria sunt cele mai mari "surse" de condens
Aerisirea casei in anotimpul rece Aerisirea casei in anotimpul rece
Spune "nu" igrasiei Spune "nu" igrasiei
Umiditatea din casa: Care este nivelul optim? Umiditatea din casa: Care este nivelul optim?
Cum scapi de mucegaiul de pe pereti Cum scapi de mucegaiul de pe pereti

Vezi mai multe articole