Amenajarea dining room-ului

15 martie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Diningul room-ul nu este locul in care mancam, ci cel in care servim masa. Este locul in care primim musafirii atunci cand i-am invitat la masa, iar asta presupune un minimum de rigoare si de eticheta in amenajarea si decorarea acestei camere. Altfel
Dining room
amenajare dining room
spus, nu vorbim despre o masa mare asezata in bucatarie sau sufragerie ci de o camera speciala pentru servit masa.
 
Cel mai important obiect de mobilier dintr-un dining room este reprezentat de masa. Atunci cand o alegi trebuie sa ai in vedere atat numarul de persoane care vor servi masa in dining cat si stilul camerei: clasic si sobru sau modern si casual. Masa trebuie sa poata primi minimum 6 persoane, fara ca acestea sa se simta inghesuite. Alege o masa din lemn masiv, culoarea mahonului, pentru un dining sobru sau o masa din sticla pentru un dining relaxant. Dupa ce ai ales masa este momentul sa alegi scaunele. Nu este obligatoriu ca masa si scaunele sa faca parte din acelasi set dar acestea trebuie sa se asorteze. Neaparat cu spatar inalt, comode, tapitate sau captusite. Important este sa fie moi, nu tari. Atentie, trebuie sa ai la dispozitie suficient spatiu pentru ca oamenii sa se poata aseza sau sa circule in jurul mesei fara sa fie incomodati.
 
Urmatoarele piese de mobilier care trebuie alese sunt bufetul si masuta de serviciu, rolul lor fiind de suport pentru farfurii, pahare, recipientele cu mancare si bauturi. In amenajarea unui dining room trebuie sa ai in vedere iluminarea camerei. Daca dining-ul este sobru, alege un candelabru masiv, cu multe brate si becuri care imita lumanarile iar pentru ferestre alege perdele si draperii grele, groase, cu falduri. Pentru un dining modern lasa lumina de afara sa inunde camera si alege corpuri de iluminat cu design minimalist.
 
Nu uita de decoratiuni: vaze pentru flori, suporturi pentru lumanari, sfesnice, dar si de fata de masa sau cosuletele pentru chifle si felii de paine. Fie ca alegi farfurii din portelan de Sevres, de buna calitate, sau din sticla incasabila, acestea trebuie sa faca parte din acelasi serviciu. Nu uita ca fiecare farfurie trebuie sa fie dublata de alta care se aseaza dedesubt, numita si farfurie de serviciu. La fel in cazul paharelor, unde trebuie sa ai la dispozitie minimum pahare pentru tuica, vin alb, vin rosu si apa / suc..
 
Nu in ultimul rand, vei avea nevoie si de un sistem audio, pentru muzica de atmosfera.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Asezarea mesei Asezarea mesei
Dining room modern Dining room modern
Reguli de baza in aranjarea mesei Reguli de baza in aranjarea mesei

Vezi mai multe articole