Dupa doua luni de campanie, doar 0,5% dintre proprietari au asigurarea obligatorie a casei - 17 septembrie 2010

17 septembrie, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Reprezentantii asiguratorilor spun ca sunt dispusi sa mearga chiar si noaptea la clienti pentru a vinde asigurarile obligatorii
 
Aproape trei sferturi din cei 42.000 de romani care si-au cumparat o asigurare obligatorie pentru locuinta in cele doua luni de cand a demarat campania locuiesc la oras, au anuntat reprezentantii Pool-ului de Asigurare impotriva Dezastrelor (PAID), companie care emite politele obligatorii pentru locuinte. Cum fondul de locuinte este estimat la circa opt milioane de locuinte, reiese ca dupa doua luni de campanie doar 0,5% dintre proprietari au cumparat aceasta asigurare.
 
"Ritmul mediu de emitere a crescut de la 100-200 de polite pe zi la 1.200-1.500 de polite zilnic. Este bine ca si sambata si duminica s-au subscris cateva zeci de polite. Pentru a ne atinge obiectivul fixat, trebuie sa ajungem la circa 4. 000 de contracte/zi", a declarat Marius Bulugea, directorul general al PAID, in cadrul seminarului "Cum va functiona sistemul de asigurari obligatorii de locuinte", organizat joi de Ziarul Financiar. Bulugea estimeaza ca, pana la sfarsitul anului, 250.000 de romani isi vor cumpara o asigurare obligatorie pentru locuinta, numarul urmand sa ajunga la 1,2 milioane pana la jumatatea lunii iulie 2011.
 
CSA spune ca situatia este normala
 
Presedintele CSA, Angela Toncescu, crede ca actualul ritm al incheierii politelor este "normal", avand in vedere ca a fost perioada de concedii si "oamenii nu s-au adunat pe la casele lor si nu si-au facut calcule pentru a incheia asigurari obligatorii pentru locuinte". Presedintele CSA a povestit ca, intr-una din vizitele sale in tara, a constatat ca "unii oameni stiau, altii nu auzisera de asigurarile obligatorii pentru locuinte".
 
Reprezentantii companiilor de asigurari spun ca sunt dispusi sa mearga chiar si noaptea la clienti pentru a le vinde asigurari obligatorii. "Forta noastra de vanzari este dotata cu laptopuri si se poate duce acasa la om si ziua, si noaptea. Politele pot fi emise pe loc", a declarat Radu Mustatea, presedintele directoratului Astra Asigurari, companie care a vandut peste 28.000 din totalul celor 42.000 de asigurari obligatorii pentru case vandute pana acum. Mustatea a aratat ca Astra dispune de 70.000 de persoane ce pot emite polite obligatorii PAD.
 
Toti cei circa 8 milioane de proprietari de imobile sunt obligati sa incheie o polita de asigurare, prima platita fiind de 10 sau 20 de euro pe an, in functie de tipul de locuinta. Suma asigurata a unei locuinte este situata intre 10.000 si 20.000 de euro. Si cei care au o asigurare facultativa pentru locuinte vor trebui sa isi cumpere, la expirarea politei, si o asigurare obligatorie. Practic, romanii vor plati de doua ori pentru riscul de cutremur, inundatie si alunecare de teren, odata la achizitia politei obligatorii si a doua oara la achizitia politei facultative, care acopera, in general, si cele trei riscuri acoperite de PAD. Cei care pana pe 15 ianuarie anul viitor nu vor cumpara o asigurare obligatorie pentru locuinta de la una dintre cele 13 firme de asigurari care au constituit PAID risca sa plateasca amenzi intre 100 si 500 lei.
 
Sursa: Gandul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

BenQ W1700 castiga prestigioasa distinctie  EISA Best Buy Projector 2018-2019 BenQ W1700 castiga prestigioasa distinctie EISA Best Buy Projector 2018-2019
Agentii imobiliari cer incurajarea creditelor Agentii imobiliari cer incurajarea creditelor
Tinta ambitioasa dupa reculul din 2005 Tinta ambitioasa dupa reculul din 2005
Constructiile din Romania, cea mai mare prabusire din UE Constructiile din Romania, cea mai mare prabusire din UE
"Caldura din pamant", pentru intreaga locuinta, cu o investitie de 15.000 euro
Suprataxa pe cherestea scumpeste mobila si parchetul cu 10% Suprataxa pe cherestea scumpeste mobila si parchetul cu 10%

Vezi mai multe articole