Eleganta, minimalism, libertate - Casa de sticla

Eleganta, minimalism, libertate - Casa de sticla

08 octombrie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

            Arhitectura moderna din sticla reprezinta definitia rafinamentului in secolul vitezei si al aglomeratiei. Formele fluide, transparenta, apropierea de natura sunt doar cateva elemente ce transforma o locuinta clasica intr-o adevarata oaza de relaxare.
            Sticla este folosita in constructii ca element de comunicare intre cele doua medii – interior si exterior, conectand practic cele doua spatii: o trecere cat mai naturala, aerisita si luminata asigura o continuitate a elementelor mediului inconjurator in propriul camin. Pentru completarea acestei imagini, utilizarea materialelor de constructii precum piatra murala, travertinul sau lemnul si decoratiunile din materiale naturale reprezinta solutia optima.
O casa ecologica permite iluminatul natural o mare parte a zilei, astfel incat consumul de energie este redus. Casa de sticla, ai carei pereti exteriori sunt fabricati integral din acest material isi indeplineste cu succes rolul, asigurand lumina naturala atat de benefica sanatatii. Probabil va veti intreba daca, intr-o astfel de locuinta, puteti avea intimitate? Raspunsul este afirmativ. In constructia unei astfel de case, de regula, peretii interiori sunt din materiale dure, pentru a balansa lumina exterioara continua si pentru a asigura nevoia de intimitate. In acelasi timp, pe piata materialelor de constructii este disponibila o gama variata de sortimente de sticla, astfel incat puteti alege aproape orice in functie de gradul de opacitate, reflectie sau culoare.
Asezarea unei locuinte din sticla reprezinta principalul factor determinant al succesului unui astfel de proiect. Peisajele deosebite si verdeata trebuie integrate in stilul arhitectural al casei si continuate si in interior prin mici trucuri de design: ornamentarea colturilor unei incaperi cu acelasi tip de verdeata din jurul locuintei, sau mobilierul  minimalist din piele sau lemn. Pozitionarea unei case transparente nu este indicata in locuri care permit celor din exterior sa se delecteze cu deleciile decorative si arhitecturale din interior; zonele retrase, colturile virgine de natura sau relieful accidentat vor fi preferate de posesorii unei case din sticla in dauna aglomeratiei urbane. Raportarea la mediul exterior va influenta si orientarea casei in functie de cele patru puncte cardinale, dar si in functie de peisajul din exterior: cei mai pretentiosi vor dori sa maximizeze potentialul mediului inconjurator astfel incat fiecare camera sa fie indreptata intr-o alta directie, suprinzand un alt colt de natura.
Apropierea de natura este dorinta tot mai multor clienti din sfera imobiliara, de aceea arhitectii sunt supusi permanent la provocari si inovatii. Casa de sticla este un proiect imobiliar costisitor, dar ale carui beneficii amortizeaza rapid investitia initiala: ecologica, spatioasa, linistita si mai presus de toate un spatiu destinat relaxarii si contemplarii frumusetilor naturii.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Casa Poporului Casa Poporului
Seminee ecologice cu design modern Seminee ecologice cu design modern
Arhitectura neoromaneasca Arhitectura neoromaneasca
CERSAIE 2019 – O explozie de culoare CERSAIE 2019 – O explozie de culoare
Burj Khalifa - cea mai inalta cladire din lume Burj Khalifa - cea mai inalta cladire din lume
Arhitect pentru propriul design interior Arhitect pentru propriul design interior

Vezi mai multe articole