Englezii vor proprietati mioritice

08 ianuarie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Unu din sapte britanici care doresc o proprietate peste hotare studiaza posibilitatea de a face o achizitie in Romania sau in Bulgaria, conform unui site imobiliar.
 
Aderarea la Uniunea Europeana atrage atentia strainilor asupra Romaniei. Astfel, in ultimul timp, in Marea Britanie au fost mai multi specialisti care au spus ca o investitie intr-o proprietate imobiliara din Romania va aduce in timp un profit deloc de neglijat. Mai nou, se pare ca aceste sfaturi chiar sint luate in serios de catre englezi. Conform MEDIAFAX, unu din sapte britanici care analizeaza posibilitatea achizitionarii de proprietati in strainatate ia in calcul o investitie pe pietele imobiliare din Romania sau Bulgaria, potrivit datelor MRI Overseas Property, citate de site-ul aboutproperty.co.uk.
 
An bun
Numarul britanicilor care vor cumpara proprietati in cele doua state va creste in 2007. „Aderarea Romaniei si Bulgariei la UE reprezinta o oportunitate importanta pentru investitiile in proprietati de pe aceste piete emergente“, apreciaza John Triton, de la MRI Overseas Investment. Acesta spune ca fostele state comuniste care au devenit membre ale blocului comunitar in anul 2004 au consemnat o crestere semnificativa a preturilor proprietatilor, dupa aderare, iar scenariul s-ar putea repeta in Romania si Bulgaria, ceea ce ofera oportunitati importante de cistig. Un alt factor care va sustine cres-terea celor doua piete este interesul operatorilor turistici pentru Romania si Bulgaria, ceea ce va impulsiona inchirierea pe piata imobiliara, astfel ca cei care au mai multe imobile pot obtine venituri interesante din chirii.
 
Ce se cere
Specialistii din domeniul imobiliar considera ca strainii ar fi interesati doar de anumite segmente ale pietei imobiliare. “Interesul lor se indreapta spre apartamentele din blocurile noi si catre proprietatile din zonele turistice, dintre care se detaseaza cele din zona Brasov-Valea Prahovei, dar si cele de pe litoral, care sint destul de atractive. Cred ca vor fi interesati si de apartamentele in blocuri noi pe care fie le vor revinde ulterior, fie le vor inchiria”, spune Calin Clinciu, director de comunicare la compania imobiliara Euroest. Totusi, actuala structura a ofertei imobiliare autohtone nu este considerata foarte atractiva pentru investitorii straini. “Deocamdata, la noi nu este dezvoltat sistemul aparthotel, prin care cineva cumpara un apartament intr-un hotel, locuieste in el atunci cind are nevoie, iar in rest hotelul se ocupa cu inchirierea lui. Atunci cind vor aparea, vor fi atractive”, mai spune Calin Clinciu. Acesta mai sustine si ca strainii nu vor cumpara apartamente in blocuri vechi. Specialistii mai considera ca strainii vor fi interesati si de achizitionarea de terenuri in Romania, segment care a crescut cel mai rapid in ultimii ani, si care, in cazul terenurilor bune, situate aproape de retelele de utilitati, vor continua sa creasca.
 
Bulgaria confirma
Interesul strainilor pentru achizitionarea de proprietati in Bulgaria s-a concretizat in mai multe tranzactii in ultimul an. “In Bulgaria, strainii cumpara proprietati in zonele montane si in cele de pe litoral. Nu cauta imobile in orase, ci in zone naturale cu peisaje frumoase. Linga Varna sau Burgas s-au cumparat sate intregi. De altfel, de doi ani sint doua zboruri pe zi Varna-Londra”, spune Corina Hynkov, director la Balkan Consulting Group.
 
Sursa: Cotidianul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cutiile de chibrituri\ Cutiile de chibrituri\" comuniste au avut succes si in primul semestru din 2006
Avantaje si dezavantaje pentru locuintele fara finisaje - 28 NOIEMBRIE 2008 Avantaje si dezavantaje pentru locuintele fara finisaje - 28 NOIEMBRIE 2008
72 de apartamente din cartierul Henri Coanda, puse in vanzare 72 de apartamente din cartierul Henri Coanda, puse in vanzare
Un cub, mai multe posibilitati Un cub, mai multe posibilitati
Cereti lamuriri, in scris, administratorului Cereti lamuriri, in scris, administratorului
Falimentele agentiilor imobiliare au crescut cu 33% fata de anul trecut Falimentele agentiilor imobiliare au crescut cu 33% fata de anul trecut

Vezi mai multe articole